Digi-tv ja ensimmäinen taloyhtiöboksi: naurettavaa

Helsingin Sanomien 5G -blogi kirjoittaa Tamperelaisesta Asunto-osakeyhtiö Josefiinan päätöksestä luopua kaapelista ja ottaa tilalle antenni ja keskusdigisovitin. Runsaalla puolella asukkaista oli jo sovitin ja Josefiinan yhtiökokouksen äänestys oli tiukka. “Mummo-osasto” kuitenkin voitti “nuoret insinöörit”, jotka olisivat halunneet pitää kiinni kaapelista.

Koko taloyhtiöboksia kuvaa hyvin, että kyseisen talonyhtiön isännöitsijän mukaan 37 asunnon yhtiössä keskussovitin maksaa itsensä takaisin 3,5 vuodessa, kun säästetään kaapeli-tv-maksuissa. Samalla rahalla olisi tosin ostanut kaikkiin kämppiin omat boksit, mutta “tämä ratkaisu on ikuinen”.

Jutun kommenteissa mainitaankin, että antenniverkosta saatavien lisäpalveluiden, eli kanavien, määrä on pienempi ja peruste ratkaisun ikuisuudesta melko pohjaton. Tekniikka kehittyy (HD-lähetykset) ja laitteen takuu umpeutuu parissa vuodessa (lue hajoaa).

Kyllä harmittaisi asua talonyhtiössä, jossa kaapeli-tv vaihdettaisiin antenniin ja talonyhtiöboksiin. Olen kyllä sitä mieltä, että sairaaloissa ja muissa suurissa laitoksissa keskusdigiboksi on ihan toimiva ajatus, mutta ei kyllä talonyhtiöissä.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Artikkeli on julkaistu perjantaina 13. huhtikuuta 2007 kello 15.06. Kategoria(t): teknobula. Avainsanat(t): . Kirjoittaja: Marko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yksi vastaus artikkeliin ”Digi-tv ja ensimmäinen taloyhtiöboksi: naurettavaa