Java-kehitys ja OS X: JAR-paketin leipominen

JAR-paketin voi luoda Mac OS X:ssä joko perinteisesti tai helposti. Helpolla tavalla edettäessä saadaan määriteltyä muutamia OS X -spesifisiä ominaisuuksia, kun JAR-paketista luodaan niin sanottu app-sovellus. App:n rakentaminen onnistuu Xcode Developer Toolsin mukana tulevalla Jar Bundlerilla (/Developer/Applications/Utilities/), josta vain klikataan sopivat vaihtoehdot.

Sovelluksen otsikon saaminen OS X:n menupalkkiin onnistuu antamalla Properties-välilehdeltä Bundle Nameksi haluttu teksti. Komentoriviltä ajettaessa otsikon asettaminen onnistuu java -Xdock:name="Foo Bar" -jar foobar.jar -komennolla.

Kuvakkeen luominen Applen icns-formaattiin onnistuu Xcoden Icon Composer -työkalulla (/Developer/Applications/Utilities/), joka voidaan sitten liittää Jar Bundlerissa sovelluksen kuvakkeeksi.

Perinteinen JAR-paketointi
Perinteinen Jar-paketointi menee luomalla Manifest.txt, jossa määritellään sovelluksen Main-luokka. Manifestissa pitää olla lisäksi yksi tyhjä rivi tiedoston lopussa.

Main-Class: foo.bar.logic.Lorem

Manifest.txt lisätään JAR-pakettiin komennolla jar cfm foobar.jar Manifest.txt foo/bar/, jolloin Jar luo pakettiin oikeanlaisen Manifest-tiedoston.

Levykuvan kasaaminen
Jos tehdyn App:n lisäksi haluaa jakaa (Mac OS X) käyttäjille muitakin tiedostoja kuten Readme-tiedoston, voi Disk Utilityn avulla kietaista kokonaisuuden levykuvaksi eli Disk Imageksi (.dmg). Kerää haluamasi tiedostot omaan kansioon ja valitse Disk Utilitystä File -> New -> Disk Image From Folder ja valitse kansio, johon sovelluksen tiedostot keräsit. Nyt käyttäjän täytyy ennen sovelluksen käyttämistä avata tehty paketti Finderiin.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *