Avainsana: ohjelmistot

  • Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 4

    Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 4

    Älypuhelimet ovat täynnä teknologiaa, mutta vasta niille saatavat sovellukset tekevät niistä laitteen, jota käytetään päivisin. Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmälle on saatavilla kohtalaisesti sovelluksia, joita olen käsitellyt muutamassa aikaisemmassa kirjoituksessa (osa 1 ja osa 2 ja osa 3), ja vuoden aikana sovellustarjonta on kehittynyt mukavasti. Toisaalta muutamia tärkeitä sovelluksia uupuu edelleen.… Jatka lukemista →

  • Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 3

    Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 3

    Älypuhelimissa sovellustarjonta on yksi suosion ja menestymisen edellytys ja Jollaa pyörittävän Sailfish OS:n sovellustarjonta on kehittynyt aktiivisesti, osittain Maemo ja Meego -sovellusten käännöksillä, mutta myös uusilla sovelluksilla. Parissa kuukaudessa sovellustarjonta on kasvanut kymmenillä sovelluksilla, joista tässä muutamia poimintoja. Keväällä alkanut sovelluskatsaus-kirjoitussarjani on nyt edennyt kolmanteen osaan natiivisovellusten osalta (osa 1, osa 2) ja sisältää lisäksi…

  • Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 2

    Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta, osa 2

    Jollaa pyörittävä Sailfish OS -käyttöjärjestelmä on pirteä lisä iOS:n, Androidin ja Windows Phonen hallitsemilla markkinoilla ja sille saatavia sovelluksiakin alkaa jo olla kattavasti perustarpeisiin, etenkin jos mukaan laskee Android-sovellukset. Muutama kuukausi sitten kirjoitin Sailfish OS -sovellustarjonnasta ja nyt on aika tehdä aiheeseen uusi katsaus ja selvittää millaisia uusia ohjelmia Jollalle ja Sailfish OS:lle on saatavilla.……

  • Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta

    Jolla ja Sailfish OS -sovellustarjonta

    Jolla ja Sailfish OS purjehtivat uusien tuulien alla mobiilimarkkinoilla ja tuovat mukanaan pirteän, joskin vielä marginaalisen lisänsä. Matkapuhelinten markkinat ovat tiukasti kilpaillut ja kysymys ei ole niinkään laitteiston kyvykkyydestä, vaan siitä millaisia sovelluksia alustalle on saatavilla. Jolla ja Sailfish OS eivät vielä pärjää sovellustarjonnassa iOS:lle, Androidille tai Windows Phonelle, mutta sovellusten määrä kasvaa hiljaksiin.… Jatka…

  • Muistilista uuden OS X:n käyttöönottoon

    Muistilista uuden OS X:n käyttöönottoon

    Uuden tietokoneen käyttöönotto on aina kutkuttavaa, mutta osaltaan myös työlästä kaikkien ohjelma-asennusten ja asetusten säädön myötä. Pienet muistilistat auttavat asiassa ja helpottavat alkuun pääsyä. Kovin montaa tehtävää ei kyllä uuden Macin ja OS X:n käyttöönotossa ole ja peruskäyttäjällä ne ovat yleensä palomuurin kytkeminen, sähköpostiasetuksien säätö ja selaimen kirjainmerkkien tuonti, mutta tehokäyttäjällä menee hieman enemmän aikaa…

  • OS X Lion ja yksivärisen harmaa iCal

    Mac OS X Lionissa iCal-kalenteri uudistui ulkoasultaan, mutta ei kaikkien mielestä hyvällä tavalla. Entinen OS X:n harmaaseen tyyliin nätisti sopinut teema muuttui Lionin myötä värikkääksi karvapinnoitteeksi. Cult of Macin ohjeilla iCalin saa muutettu takaisin yksivärisen harmaaksi, joka istuu paremmin kokonaisuuteen. Ennen ja jälkeen muutosten: Uusi yksivärinen iCal ei ole aivan täydellisesti harmaa, sillä tekstit ja…

  • Mozvoikko 2.0.1 RC 1 Mac OS X:lle, Windowsille ja nyt myös PowerPC:lle

    Suomen kielen oikoluvusta, eli mozvoikosta, on nyt saatavilla 2.0.1 RC 1 versio, joka tuo korjauksen oikoluvun kielen vaihtoon liittyvään ongelmaan. Korjaus mozvoikkoon julkaistiin jo vuoden vaihteessa, mutta kaikenlaisen muun ohessa jäi lisäosan paketointi odottamaan. Kun viikonloppuna sain lisäksi viriteltyä Windows 7:lle toimimaan Visual C++ 2005 Express Editionin, niin päivitin samalla libvoikon kirjastot 3.4.1 -versioon.… Jatka…