Avainsana: sovelluskehitys

  • Sovelluskehityksen vihreällä lehdellä

    Sovelluskehityksen vihreällä lehdellä

    Ohjelmistojen tehokkuudesta puhutaan aina välillä ja viime aikoina asiaa on käsitelty vihreämmällä otteella Green ICT:n ja Vihreä koodi -teemojen kautta. Etenkin Exoven Janne Kalliola on edistänyt vihreän koodin ajatusmaailmaa ja kirjoittanut aiheesta kirjan: Vihreä koodi. Helmikuun alussa (8.2.2023) Koodia Suomesta järjesti vihreästä koodista webinaarin ja tässä on muutamia muistiinpanojani siitä.… Jatka lukemista →

  • Agile Community -päivä 3.6.2015

    Agile Community -päivä 3.6.2015

    Ketterien menetelmien hyödyntäminen sovelluskehityksessä on nykyään arkipäivää, mutta ketteryyttä voi harjoittaa monella eri tapaa. Erilaisia menetelmiä on useita ja harvoin ne aivan suoraan soveltuvat käytettäväksi ketterissä projekteissa, joten oli hyvä kuulla CGI:n Agile Community -päivässä, miten SAFe oli otettu käyttöön asiakkaalla, miten DSDM:ää hyödynnetään Iso-Britanniassa ja mikä on LeSS. Hyvää jatkumoa viime syksynä Agile Community…

  • Käytännön Kanban -kurssi oli käytännöllinen

    Käytännön Kanban -kurssi oli käytännöllinen

    Sovelluskehitystä voi toteuttaa monella eri tapaa ja jo jonkin aikaa ketterät menetelmät ovat olleet esillä parempaan lopputulokseen pääsemiseksi. Ketterät menetelmätkään eivät ole mitään hopeisia luoteja, vaan vaativat menetelmään perehtymistä, sopivien toimintatapojen kehittämistä ja organisaation kouluttamista uutta ajattelutapaa ajatellen. Osallistuin viime viikolla Reaktorin vetämälle ”Käytännön Kanban” -kurssille, jossa perehdyttiin yhteen menetelmään toteuttaa sovelluskehitystä ketterästi läpinäkyvämmin ja…

  • Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma, osa 2

    Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma, osa 2

    Kesälomat ovat jo kaukana takana ja paluu arkeen on todellisuutta sekä töiden että osaamisen kehittämisen osalta. Hieman lomien jälkeen jatkui myös Tieturin ”Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma” -kurssi, jonka ensimmäinen osa pidettiin alkukesästä. Keinoja ja ratkaisuja erinomaiseen arkkitehtuuriratkaisuun pääsemiseksi esittelevän kurssin ensimmäinen osio käsitteli tietojärjestelmäarkkitehdin työssä tarvittavia monipuolisia taitoja, laatuatribuutteja, arkkitehtuurikehyksiä ja 4+1 -mallia.… Jatka lukemista →

  • Yksi sovellus, kolme Java EE -käyttöliittymäkehystä

    Yksi sovellus, kolme Java EE -käyttöliittymäkehystä

    Sovelluskehityksessä käyttöliittymän rakentaminen ja käyttäjille näkyvien toimintojen toteuttaminen on yksi tärkeimmistä osuuksista, sillä hyväkin sovellus voi kaatua heikkoon käyttöliittymään. Java EE -sovelluskehityksessä on tarjolla useita erilaisia käyttöliittymäkehyksiä, jotka tarjoavat työkalut toimivan käyttöliittymän rakentamiseen, mutta käyttötarkoitukseen sopivan välineen valinta ei ole aina yksiselitteistä. Oli siis aika päivittää hieman tietoja erilaisten Java EE -käyttöliittymäkehysten osalta ja tutustua…

  • Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma, osa 1

    Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma, osa 1

    Tietojärjestelmät eivät rakennu itsestään, vaan niiden kehitys vaatii monia askelia vaatimusmäärittelystä, suunnitteluun, toteutukseen, testaukseen ja toimittamiseen. Yksi tärkeä askel on järjestelmän arkkitehtuurin suunnittelu, joka luo perustan onnistuneelle ratkaisulle. Tietojärjestelmän arkkitehtuurin suunnitteluun on kehitetty erilaisia malleja, kursseja ja sertifiointeja, joiden avulla voidaan tähdätä parempaan lopputulokseen. Tieturi on useamman vuoden ajan järjestänyt 3+3 -päiväistä ”Tietojärjestelmäarkkitehdin valmennusohjelma” -kurssia,…

  • Ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus -kurssi: loppuosa

    Stanfordin “ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutus” -verkkokurssi Courserassa, eli englanniksi Human-Computer Interaction (HCI), päättyi muutama kuukausi sitten ja sen viimeiset pari viikkoa käsittelivät visuaalista suunnittelua, informaatiosuunnittelua, kokeiluiden suunnittelua ja suorittamista laboratoriossa ja webissä ja tulosten analysointia. Kurssin alkuosa oli prototypointipainotteinen. Kokonaisuuteena HCI-kurssin tarkoituksena on opettaa kehittämään käyttäjäkeskeisiä suunnittelutaitoja ja saamaan periaatteet ja keinot erinomaisten käyttöliittymien kehittämiseen…