Avainsana: tietoturva

  • Tämäkin viesti voidaan lukea Ruotsissa

    ”Ruotsin valtion radiotiedustelu FRA alkoi viime yönä seurata ja avata kaikkea valtakunnanrajan ylittävää puhelu- ja sähköpostiliikennettä. Suomen suojelupoliisin arvion mukaan valtaosa suomalaisten ulkomaille suuntautuvasta puhelin- ja internet-liikenteestä kulkee Ruotsin kautta, joten ruotsalaisviranomaiset pääsevät halutessaan kuuntelemaan sitä. Ruotsalaiset voivat myös vaihtaa tietoja ulkomaisten tiedustelupalvelujen kanssa, joten suomalaisten viestintätietoja voi päätyä ulkomaisten tiedustelupalveluiden haltuun.… Jatka lukemista →

  • Secustick-muistitikku luo väärän turvallisuuden tunteen

    Tietoturva on tärkeä asia ja tärkeitä tietoja voi joutua vääriin käsiin, kun pieni muistitikku häviää. Markkinoilla onkin muistitikkuja, jotka lupaavat tietoturvaa ja suojaa muistilla oleville tärkeille tiedoille. Valitettavasti kaikki ei aina ole sitä mitä tuotetiedotteessa lukee ja markkinamiesten puheissa kuulee. Tweakers.net -sivusto on testannut Secustick -muistitikkua, jota markkinoidaan tietoturvallisena. Sipal Internationalin Secustickin turvaominaisuus ei perustu…

  • SnoopStick valvoo mitä koneellasi tehdään

    SnoopStick on normaalin USB-muistitikun näköinen palikka, joka tietokoneeseen liitettynä ja piilossa olevan ohjelman avulla valvoo, mitä tietokoneellasi on tehty, kun olet ollut poissa. Valvontaa voi myös tietenkin soveltaa lasten ja työntekijöiden tietokoneisiin. Ei sinällään mitenkään erikoinen vekotin verrattuna normaaleihin vakoiluohjelmiin, mutta toteutukseltaan yksinkertainen ratkaisu USB-tikkuun sovellettuna. SnoopStick -ohjelmisto tallettaa kaiken mitä valvottavalla koneella tehdään ja…

  • Kuinka käyttää Hot Spot WLANia turvallisesti

    Scott Granneman on kirjoittanut kolumnin Security Focukseen langattoman verkkoyhteyden turvallisesta käyttämisestä kahvilan ilmaisen Hot Spotin kautta. ”Coffee shop WiFi for dummies” -kolumni valoittaa perusasioita www-sivujen selaamisesta, sähköpostin lukemisesta ja chattaamisesta käyttäen ”turvatonta” yhteyttä. Avoimia WLAN-verkkoja käytettäessä ei yleensä ole mahdollista käyttää WEP- tai WPA-salausta, vaan tietoturvan hoitaminen jää käyttäjän vastuulle. WEP:n käyttäminen avoimessa verkossa on…

  • Kiintolevyn tyhjentäminen ylikirjoittamalla

    Tietokoneharrastelijoille on tapana kertyä tietokoneromua nurkkiin, vanhempaa kalustoa jää käyttämättömäksi ja siitä on päästävä eroon. Vaikka yksityisellä henkilöllä ei välttämättä ole kiintolevyt täynnä salaista ja arkaluontoista dataa, on ne silti hyvä tyhjentää ja ylikirjoittaa ennen koneiden myyntiä. Yrityksissähän datan ylikirjoitus, tai levyjen tuhoaminen, on vieläkin tärkeämpää, ettei ostaja saa kaivettua levyiltä esim.… Jatka lukemista →