Androidin sovellustarjonta: osa 5, toimintapelit

Android-luurit toimivat myös hyvinä pelilaitteina, sillä pelitarjonta alkaa olemaan jo hyvää ja monipuolista sekä isojen että pienempien kehittäjien toimesta. Androidille saatavilla olevat älypelit ovat mukavaa ajanvietettä, mutta aina ei jaksa pähkäillä vaan haluaa nopeaa pelattavaa. Tässä muutamia poimintoja toiminta- ja seikkupelien osalta, joita olen ajoittain Android 4.0:lla varustetulla HTC Sensationilla pelaillut.

Arkade- ja toimintapelit

Angry Birds Space Ads ja Angry Birds Space Premium (0,75e):
Rovion linnut nyt avaruudessa. Tuttuun peligenreen saatu jotain uutta tuomalla mukaan painottomuus ja planeettojen gravitaatiokentät. Mukana myös ovelia piilokenttiä, mutta silti aika äkkiä tämä oli pelattu.

Angry Birds, Angry Birds Rio, Angry Birds Seasons:
Mainittakoon myös Angry Birds -pelisarjan aikaisemmat osat, jotka ovat ihan hyvää viihdettä, ellei niihin ole jo aikaisemmin tutustunut.

Edge Demo, Edge (2,30e), Edge EX (2,30e):
Kuljeta kuutiota pyörittäen sitä ilmassa leijuvia tasoja pitkin kohti maalia. Yksinkertaista, mutta liikkuvat tasot ja esteet pitävät huolen, että sitä se ei ole. Täysversiossa on 48 + 16 kenttää ja demossa pelattavana on 12 kenttää. Laajennusversiossa 48 lisäkenttää. Hauskaa pelattavaa, vaikka ohjaus kuutiota tökkimällä tuottaa välillä virheliikkeitä.

Puffle Launch Lite, Puffle Launch (0,73e):
Disneyn pelissä ammutaan tykillä palloa tykistä toiseen keräten trinkettejä. Laukaisu tapahtuu ruutua täppäämällä samoin kuin ohjaaminen lennon aikana.

Captain America (0,77e):
2D-tasoseikkailussa Marvelin vapauden puolustaja, Captain America, taistelee tiensä natsien läpi pysäyttääkseen Red Skullsin johtaman HYDRAn. Pelissä on kahdeksan kenttää. HTC Sensationilla valikoissa grafiikat menevät hieman sekaisin, mutta se ei pelaamista haittaa.

Age of Zombies (0,73e):
Hullu tiedemies on lähettänyt Zombeja esihistoriaan ja tehtävänäsi on lahdata ne käyttäen erilaisia aseita. Brainzzz.

BackStab (5,49e):
3D-seikkailu- ja toimintapeli, jossa pelaaja jahtaa oikeutta ja kostoa. Kiipeä, hypi, taistele ja hiivi erilaisten haasteiden läpi kohteeseen ja kukista vastustajat. Hienosti toteutettu peli ääninäyttelijöin ja hienoilla 3D-grafiikoilla. Se vaatiikin lisäksi 612 MB latauksen.

Tank Riders (1,52e):
3D-tankkipeli yksinpelikampanjalla ja moninpelillä. Ohjaus kaipaisi helpompaa tähtäämistä, mutta muuten ihan pelattava.

Squibble Free, Squibble (0,79e):
2D-tasohyppely, jossa mustekalaa muistuttavaa oliota ohjataan kohti kotia.

Spirit HD (1,99e):
Ohjaa henkeä pitkin kenttää vihollisolioita väistellen ja vääristäen avaruutta siirtämällä ne toiseen ulottuvuuteen. Olioita syöksemällä kerätään pisteitä aina vaikeustason noustessa. Muutama erilainen pelimuoto. Ovela peli-idea, kärsii hieman ohjauksen epätarkkuudesta.

Osmos Demo, Osmos HD (2,29e):
Kasvata osmoksessa lilluvaa eliötä suuremmaksi syömällä pienempiä ja varomalla isompia saalistajia. Ideana samanlainen kuin Grow, mutta erilaisella lähestymistavalla. Hienot ambient-musiikit.

Grow (1,49e):
Kalapeli, jossa pelaajan ohjaama kalanpoikanen kasvaa akvaariossa isommaksi syöden muita kaloja varoen samalla isompia kaloja.

Slimeball Speedway Lite, Slimeball Speedway (2,54e):
Ohjaa radioaktiivinen limapallo kaupungin läpi syöden sen asukkaita ja täten kasvaen isommaksi.

Aikaisemmin Androidin sovelluksia on käsitelty kirjoituksissa ”Androidin sovellustarjonta on laajaa ja kirjavaa”, ”Androidin sovellustarjonta, osa 2” ja ”Androidin sovellustarjonta, osa 3” ja älypeleihin keskittyneessä ”Androidin sovellustarjonta, osa 4: Älypelit”.

Androidin sovellustarjonta, osa 4: älypelit

Androidin pelitarjonta on monipuolista, mutta hyvien ja kiinnostavien pelien seulominen on hieman työlästä. Ilmaispelien joukosta löytyy mielenkiintoista ajanvietettä, mutta jos peleistä viitsii maksaa hieman, löytyy joukosta loistavia pelejä. Tässä poimintana muutamia älynystyröitä työllistäviä vaihtoehtoja. Testattu toimiviksi HTC Sensationilla ja Android 4.0:ssa (ICS), ellei erikseen mainita.

Toiminnalliset

Cut the Rope (0,49e):
Leikkaa köysi, kerää tähti ja syötä makeinen Om Nom -sammakolle, mutta se ei ole niin yksinkertaista, kuin luulisi. Sisältää 7 kappaletta, joissa 25 eri kenttää. Pelattavissa myös selaimessa HTML5-versiona. Ei pelinaikaisia mainoksia, muuten alalaidassa.

Where’s My Water? Lite, Where’s My Water? (0,76e):
Swampy alligaattori elää kaupungin alla viemäreissä ja haluaa ottaa suihkun. Mutta vesiputket ovat rikki. Tehtävänäsi on kaipaa maastoon tie vedelle ja johdattaa se alligaattorimme ammeeseen. Täysversiossa 7 kappaletta, joissa jokaisessa 20 kenttää. Ilmaisversiossa 25 kenttää. Yllättävän kiintoisa ja haastava peli. Tuntui toimivan paremmin ennen ICS:ää.

World of Goo Demo, World of Goo (1,99e):
Ohjaa limapallot kohti säiliötä muodostamalla niistä ketjuja ja rakennelmia, samalla väistellen tiellä olevia esteitä. Tietokoneelta tuttu peli nyt Androidilla. Pelimekaniikka ei ole aivan yhtä kätevä kosketusnäytöllä kuin hiirellä, sillä limapallojen valinta on välillä sekavaa ja nopeus ei ole yhtä hyvä. Demossa on pelin ensimmäinen kappale. Peli toimisi paremmin isommalla näytöllä ja kosketuskynällä tökittäessä.

Matemaattis- ja fysiikkahenkiset

Slice It:
Jaa erilaisia geometrisia kuvioita annettujen määreiden mukaan osiin. Pelissä on neljä jaksoa, joissa 20 kenttää. Hieman turhan tarkka jaon osumisesta kohdalleen, kun peukalolla se on hieman siellä päin. Kosketuskynä olisi siis tarpeen. Sekä popup- että palkkimainoksia.

Apparatus Lite, Apparatus (2,07e):
Rakenna mekaaninen laite, jonka avulla saat siirrettyä yhden tai useamman marmorikuulan maaliin. Pelissä on 44 eri kenttää, 10 kentän joulupaketti ja lisäksi yhteisön tekemiä kenttiä. Toimii paremmin tabletilla tai kynän kanssa.

X Construct Lite, X Construct (1,00e):
Rakenna silta annetuista palikoista siten, että silta kestää ja juna pääsee kuilun ylitse. Mainospalkki ylälaidassa, mutta ei rakennustilassa.

Tangram:
Pohdi, miten luot tietyn isomman palikan useiden pienien palikoiden avulla. Sekä popup- että palkkimainoksia.

Graviturn ja Extended: Liikuta pallo pois näytöltä kääntelemällä puhelinta ja pidä vihreät pallot samalla ruudulla. Kentät luodaan satunnaisesti, joten uudelleen pelattavuusarvo on suuri. Ei toimi kirjoitushetkellä HTC Sensation + Android 4.0 -yhdistelmällä.

Space Physics Lite, Space Physics (1,41e):
Peli, jossa piirretään reaalimaailman esineitä, joiden avulla pitää saada ruudun toiselle reunalle maaliin. Sisältää erikseen ladattavan rata- jä äänipaketin. Ympyrän piirtäminen sormella on yllättävän haastavaa samoin kuin pelin kentätkin.

Math Workout:
Testaa matemaattiset kykysi suorittamalla laskutoimituksia kelloa vastaan. Mainoksia alapalkissa.

i Math Whiz:
Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan nopeasti monimutkaistuvia yhteen-, vähennys-, jako- ja kertolaskuyhtälöitä.



Yhdistelyä

Collapse (0,69e):
Tuhoa ruudulle ilmestyviä palikkarivejä poistamalla aina yli kolmen värin yhdistelmät ja erikoispalikat tuovat lisämaustetta. Pelissä edetään viiden maan läpi pelastaen ne ilkeiltä olioilta ratkoen eteentulleet palikkakentät ja kukistamalla pomoviholliset.

Jewels:
Tuhoa palikoita näytöltä yhdistelmällä eri värisiä palikoita keskenään niiden paikkaa vaihtamalla. Ei pelinaikaisia mainoksia, muuten alapalkissa.

Totemo Lite, Totemo (1,79e), Totemo HD (1,79e):
Pähkinäpeli, jossa valitaan sinisiä palloja loogisessa järjestyksessä. Pelissä on tarina- ja selviytymis -pelimuodot. Tarinamuodossa on 100 kenttää ja selvitymistila vain täysversiossa.

Drop 7 (0,49e):
Tyhjennä pelikenttää numeropalloista siten, että tiputat tietyn numeron riville ja jos rivillä olevien pallojen määrä on sama kuin jokin siinä oleva numeropallo, poistetaan kyseiset numeropallot riviltä. Sekavaa, mutta ovelaa.

Puzzle Blox:
Napsuttele palikoita pois ruudulta ja järjestelemällä ne nippuihin kääntelemällä puhelinta. Mainokset yläpalkissa.


Palikoiden siirtelyä

TileStorm Lite, TileStorm HD (2,99e):
Perinteinen tiilien liikuttelemiseen keskittyvä pähkinäpeli 3D grafiikoilla. Pelissä robotille pitää luoda tie kentän läpi. Pelin grafiikat eivät tuo lisäarvoa perinteiseen tiiliongelmanratkontaan, mutta ihan kivalta se näyttää.

Nintaii Lite, Nintaii (0,79e):
Liikuta puista palikkaa pelikentällä läpi sokkelon ja esteiden kohti maalia.

Klassikot

OpenSudoku:
Avoimen lähdekoosin Sudoku. Runsaasti eri vaikeustason sudokuja.

Chess:
Shakki tietokonepelaajaa vastaan. Eri vaikeusasteita.

Androidin sovellustarjonta, osa 3

Kyllästyin viimeinkin muutama viikko sitten vuoden vanhan HTC Wildfiren jäätämiseen ja hankin HTC Sensationin. Samalla aukesi aivan uusi maailman Androidin sovelluksiin ja tässä muutamia poimintoja uusista sovelluksista, joita puhelimeeni lisäilin. Kokonaisuudessaan lista löytyy Appbrainista. Vuoden aikana muutamat aikaisemmin Wildfiressa olleet sovellukset ovat osoittautuneet tarpeettomaksi tai korvautuneet paremmilla. Lisäksi kaikki sovellukset toimivat nyt paljon jouhevammin. Uusi puhelin pääsikin heti hyötykäyttöön, kun kävin Saksassa Fujitsu Forum 2011:ssä.

Hyöty:
Tweetdeck: Näppärä sovellus Twitterin ja Facebookin seuraamiseen ja päivittämiseen. Myös työpöydälle. Ilmainen.

Satellite AR: Suuntaa puhelimen kamera taivaalle ja näe mitkä satelliitit lentävät ylitsesi. Ilmainen.

Caller Info: Enidroidin kaltainen palvelu, joka hakee soittajan tiedot Eniron palvelusta. Ilmainen, vaatii tunnukset Eniron palveluun. Ilmainen. Ilmeisesti jotain ongelmia HTC:n uusimmissa puhelimissa.

Call Track: Kirjaa vastatut, soitetut ja vastaamattomat puhelut kalenteriin. Ilmainen.

APV PDF Viewer ja qPDF Viewer: Vaihtoehtoiset PDF-lukijat. Ilmainen.

Media:
Songbird: Kätevä musiikkisoitin. Ilmainen.

MoboPlayer: Näppärä videosoitin, joka tukee myös rautakiihdytystä. Softapohjainen koodaus toimii hieman paremmin. Ilmainen.

FX Camera: Kamera erilaisten tehosteiden kuten Polaroidin, Warholin ja kalansilmän kanssa. Mainoksia.

Stop-Motion – Lite (1,45e): Stop-motion -videoiden tekemiseen tarkoitettu sovellus. Aseta, kuvaa ja sovellus liittää kuvat automaattisesti yhteen -mov -videoksi. Mainoksilla ja ilman.

Säätö:
App Organizer: Mahdollistaa sovellusten luokittelun omien avainsanojen mukaan ja lisäämisen ”kansioihin” näytölle avainsanojen perusteella. Ilmainen.

Spare Parts: Mahdollistaa kytkemään asetuksia, joita ei löydy normaaleista valikoista. Mainoksia.

Quicker (1,59e): Mahdollistaa puhelimen asetusten kuten WiFin, Bluetoothin ja ääniprofiilin muuttamisen nopeasti. Mainoksilla ja ilman.

Androidin sovellustarjonta, osa 2

Muutaman kuukauden HTC Wildfiren ja Androidin käytön jälkeen on tullut huomattua, että into uusien ohjelmien etsimiseen ja kokeilemiseen on alkuinnostuksen jälkeen laantunut huomattavasti. Ajoittain kuitenkin tulee poimittua vinkkejä irkistä ja eri foorumeilta. Harmittavasti vain kivalta kuulostavat sovellukset jäävät usein testaamatta, sillä Wildfiren rajatut resurssit (528 MHz prosessori, ei GPU:ta, QVGA-näyttö ja 384 MB muistia) ja Androidin 2.1 versio rajoittavat tehokkaasti sovellusvalikoimaa.

Sitten ”Androidin sovellustarjonta on laajaa ja kirjavaa” -kirjoituksen jälkeen on eteen tullut muutamia käteviä sovelluksia, joita kannattaa testata.

Widgetit:
Snow Storm: Sää-widgetti.

Battery Statt: Näyttää akun varauksen tekstinä. Kielinä englanti ja ruotsi. Jättekiva.

Tajm: Näyttää kellonajan tekstimuotoisena. Sama teema kuin Battery Stattissa.

Extended Controls ($0,99): Mahdollistaa kustomoidut ”Power Control” -painikkeet.

SwitchPro Widget ($0,99): Kustomoitava 7-nappinen kytkin-widgetti mm. ”Power Control”-painikkeiden toimintoihin.

Picture Dial: Pikakuvakkeet usein soittettuihin numeroihin.

3G Watchdog ja PhoneUsage: Näyttää 3G-datan käytön.

Fancy Widget: Kello ja sää -widgetti. Samantapainen kuin HTC:n originaali kello ja sää -widgetti.

Multicon Widget: Mahdollistaa useampien kuvakkeiden sijoittamisen ruudulle, eli käytännössä kuvakkeet ovat pienempiä ja niitä mahtuu täten enemmän.

Android Agenda Widget: Näyttää kalenteritapahtumat ja tehtävät näytöllä.

Asetukset ja muut:
Call Confirm: Soiton varmistus -ikkuna. Ei enää vahingossa tökittyä soittoa. Aivan ehdoton.

Widget Locker ($1,99): Mahdollistaa widgettien ja oikopolkujen asettamisen lukkonäytölle.

No Lock: Poistaa lukkonäytön käytöstä, jolloin avaus/menu-napin painalluksen jälkeen puhelin on heti avoinna.

Lockpicker: Poistaa käytöstä Exchangen pakotetun lukkonäytön. Toimii vain HTC Sensellä ja Androidin versioon 2.1 (Eclair) saakka. Mainostuettu versio menee hyvin, sillä en ole yhtään mainosta nähnyt.

Hyöty:
Google Reader: Virallinen Google Reader -sovellus, vaikka hyvin se syötteiden lukija toimii selaimenkin kautta.

Searchify: Mahdollistaa käännösten, laskemien, muunnosten ja erilaisten hakujen tekemisen suoraan vakio haku-toiminnon kautta. Eli hieman kuin Launchy tai Quicksilver.

WiFi File Explorer: Mahdollistaa puhelimessa olevien tiedostojen jakamisen WiFi-yhteyden ylitse selainta käyttäen.

Car Home: Muuntaa Home-ruudun selkeämmäksi autolla ajaessa käytettäessä. Pikakuvakkeet navigointiin, äänikomentoihin, yhteystietoihin jne. Vaatii Android 2.2:n (Froyo)

Handcent SMS: iPhone-tyylinen SMS sovellus. Itse en niin arvosta, mutta kehuttu.

Smart measure: Mittaa arviolta jonkin kohteen korkeus ja etäisyys.

Webcam: Muuntaa luurin web-kameraksi, jonka kuvaa voi katsoa esim. VLC-soittimen kautta tai selaimesta. Vaatii Androd 2.2.

Trapster: Hälyyttää nopeus- ja liikennevalokameroista mm. Arnold Swarcheneggerin, Austin Powersin, Bill Clintonin ja George Bushin äänillä. Ei kenties kovin kätevä täällä pohjolassa, sillä vaatii käyttäjiä, jotka täyttävät tietokantaan ansojen sijainnit.

Camera Magic: Vaihtoehtoinen kamera, joka osaa digitaalisen zoomauksen, ajastuksen ja suotimet. Ei ainakaan kirjoitushetkellä löytynyt QVGA-laitteille.

Juttuu: Yksinkertaisen uutissivuston Android-sovellus (ei QVGA)

Tulosseuranta: Reaaliaikainen SM-liigan ottelukierroksen tulosseuranta.

Huvi:
Angry Birds: Vihaiset linnut sikoja vastaan. Viimeinkin myös heikommille laitteille, mutta karsittua versiota odotellessa.

Zedge Ringtones & Wallpapers: Lataa taustakuvia ja soittoääniä kattavasta valikoimasta. Kaipaisi mahdollisuutta tallentaa kuvat muistikortille talteen.

Flikie Wallpapers HD ja Flikie Wallpapers Lite: Lataa taustakuvia kattavasta valikoimasta.

Androidin sovellustarjonta on laajaa ja kirjavaa

”There’s an app for that”-sanonta liitetään yleensä iPhoneen, mutta vaikka Android ei aivan niin kattavaa valikoimaa ohjelmia tarjoa (luokkaa 200 000 vs. 50 000), löytyy erilaisia sovelluksia lähes joka lähtöön. Kattava ohjelmistotarjonta ja kehittäjien määrä ovat yksi älypuhelinten onnistumisen kulmakiviä ja Androidin osalta asia on vain parantumassa alustan yleistyessä. Mahdollisuus kehittää sovelluksia Javalla ja hyvät dokumentaatiot vain edesauttavat asiaa.

Runsaassa sovellustarjonnassa on myös negatiivisena puolena valinnan vaikeus ja kunnollisten ohjelmien valinta. Samannimisiä ja samaa toiminta toteuttavia sovelluksia löytyy lukuisia ja ellei suositeltavaan sovellukseen ole suoraa linkkiä, on sen löytäminen Android Marketista aika tuskaista. Lisäksi koska Suomessa ei ole vielä avattu Android Markettia maksullisille sovelluksille, joutuu sovelluksissa usein sietämään rajoitettua toiminnallisuutta ja mainoksia, ellei roottaa puhelinta ja huijaa sijaintia. Eli kehittäjiä on hankala tukea, vaikka haluaisikin.

Sovellusten asentaminen App Marketista onnistuu suhteellisen helposti suoraan puhelimesta, mutta helpointa on asentaa sovelluksia valitsemalla ne listaan AppBrainilla selaimen kautta ja synkronoida valinnat puhelimeen AppBrain App Market-sovelluksen avulla. AppBrain ei valitettavasti näytä Web-liittymässä, löytyykö kyseinen sovellus oman maan App Marketista tai onko se saatavilla alhaisen resoluution laitteille. Sovellus linkittyy App Markettiin ja ohjelmat joko löytyvät tai eivät löydy. Vaihtoehtoisesti voi käyttää AppBrainia vastaavaa SlideMe-sovelluskauppaa, jonka kautta voi ilmeisesti ostaa maksullisia sovelluksia. SlideMen sovellusvalikoima on suppeampi kuin AppBrainin.

Erilaisia sovelluslistauksia Androidille on netti pullollaan, mutta tässä oma listani ohjelmista, jotka olen HTC Wildfireen asentanut tai testannut. Osa sovelluksista on enemmän tai vähemmän hyödyllisiä. Wildfiren alhainen resoluutio (320×240 eli QVGA) rajoittaa joidenkin ohjelmien saatavuutta ja tuntuu App Market muutenkin välillä hukkaavan sovelluksia. Wildfiressa toimimattomat, mutta muuten kiinnostavat sovellukset olen listannut ”Muut”-osioon.

Yleiset
Jorte: Kätevä kalenteri Home-näytölle.

Kaloer clock: Toimiva herätyskello.

GPS ja lokaatio
Andropas: Natiivi Reittiopas-ohjelma. Nykyisen osoitteen selvittäminen GPS:n tai verkon avulla. Valittu reitti ja oma sijainti kartalla (Google maps)

Droidopas: Vaihtoehtoinen Reittiopas. Lähtöpaikka GPS:llä tai solusta, paikkojen tallennus ja reitin näyttö kartalla.

Antennas: Kertoo mihin antennitolppaan luuri on kytketty.

Compass: Magneettinen/maantieteellinen kompassi.

My Tracks: Nauhoittaa GPS:llä kuljetun reitin ja tiedot. Reitin vienti Googlen My Mapsiin ja tiedot Google Spreadsheetsiin.

SportsTracker live: Vaihtoehtoinen, enemmän sosiaalinen ohjelma urheilusuorituksen seurantaan GPS:n avulla.

Endomondo: Vaihtoehtoinen, enemmän sosiaalinen ohjelma urheilusuorituksen seurantaan GPS:n avulla.

Google Sky Map: Näyttää yötaivaan tähtikartan.

Here I Am 2: Näyttää sijainnin ja tiedon voi lähettää kaverille tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Järjestelmä
AnySoftKeyboard ja Finnish Language Pack: Vaihtoehtoinen virtuaalinen näppäimistö, joka on muokattavampi kuin vakiona tuleva ja siihen Suomen kielinen näppäinasettelu.

SystemPanelLite Task Manager: Näyttää erilaista järjestelmätason informaatiota puhelimesta kuten CPU-kuormituksen ja akun tilan. Lisäksi mahdollistaa sovellusten tappamisen.

OS Monitor: Tehtävienhallintaohjelma, joka näyttää kaikkien ohjelmien aiheuttaman prosessorikuorman ja auttaa paljastamaan resurssisyöpöt. Osaa myös tappaa ohjelmia tarpeen vaatiessa.

AppMonster: Sovellusten hallintaa eli poistamista ja varmistamista SD-kortille.

Sms backup+: Tallentaa kaikki tekstiviestit Gmailiin oman labelinsa alle, etteivät näy inboxissa.

Quick Settings: Asetukset mm. WiFin, Bluetoothin hallintaan yhdessä paikassa.

Gmail Unread Count: Lukemattomien sähköpostien näyttävä Widget, joka avaa Gmailin.

Speedtest.net Speed Test: Mittaa miten nopeasti puhelin lataa ja lähettää dataa

NetCounter: Näyttää ladatun datan määrän, Wi-Fi ja puhelin erikseen

Wifi Analyzer: Langattomien verkkojen havainnointiin.

aTrackDog ja aTrackDog(SD): Pitää kirjaa mitä sovelluksia on asennettu ja mitä varmistettu SD-kortille. Lisäksi päivitysten tarkistaminen, varmistettujen ohjelmien asennus ja ohjelmalistan vienti.

Hyöty
Note Everything: Muistio, jossa mahdollista tehdä erilaisia muistiinpanoja: teksti, piirto, ääni, tarkistuslista ja kuva. Tietojen järjestely kansioihin, lähetys eteenpäin, salaus, muistutukset, pikakuvakkeet ja vaikka mitä.

Irssi ConnectBot: SSH-pääteohjelma, jossa erikoistoiminnot Irssin käyttämistä varten. Toimii. Muutamia käteviä ominaisuuksia ovat: sormipyyhkäisyllä kanavan vaihto (vasen/oikee), backlogin selaus (vasen reuna ylös/alas), ruudun selaus (oikea reuna ylös/alas), linkin avaus (url scan menusta), pikakomennot (painaa ruutua pitkään)

Dropbox: Dropbox puhelimessa.

Astrid Task/ToDo List: Eli Android’s Simple Task Recording Dashboard -ohjelma.

Enidroid: Hakee saapuvien tuntemattomien puheluiden tiedot Eniron palvelusta ja näyttää ne käyttäjälle. Myös Eniron manuaalihaku sekä puhelinmyyja.info:n numerolista.

Barcode Scanner: Skannaa viivakoodit esimerkiksi Android-ohjelmien asentamista varten (QR-koodi).

Meridian Media Player: Parempi vaihtoehto vakiosoittimelle. Osaa Scrobble Droidin (ei QVGA) avustuksella scrobblata biisit Last.fm-palveluun.

Spotify: Virallinen Spotify-clientti. Vain Premium-tilin haltijoille.

Helsinki Testbed Weather View: Näyttää Helsinki Testbed sääkartan puhelimessa. En löytänyt sovellusta AppBrainista, mutta löytyi Android Marketista QR-koodin perusteella.

Car Mode: Käynnistettynä ohjaa puhelut suoraan kaiuttimelle ja toimii autossa teoriassa handsfreenä

Ringdroid: Luo soittoääniä haluamistasi kappaleen kohdista määrittämällä alku- ja loppukohta tai nauhoita oma.

StopWatch & Timer: Sekunttikello.

Mileage: Seuraa bensankulutusta ja tankkauksia. Tiedot voi viedä ja niistä saa käppyröitä.

Unit Converter: Muunnostyökalu.

RealCalc Scientific Calculator: Tieteislaskin.

ASTRO File Manager : Nimensä mukaisesti tiedostonhallintaohjelma, jolla voi hallita SD-kortilla olevia tiedostoja.

Talk To me Cloud: Käännösohjelma, joka muuntaa tekstin englannista esim. espanjaksi.

Opera Mini ja Opera Mobile: Nopeampi vaihtoehto vakiona tulevalle selaimelle. Minissä data pakataan ja kierrätetään Operan palvelimien kautta.

Hungry! Shoplist: Ostoslista.

Wheres My Droid: Jos puhelin on äänettömänä hukassa, tekstari ”Wheres my droid” herättää, säätää äänet täysille ja soittelee soittoääntä.

Huvi
Color Flashlight: Muuntaa kosketusnäytön värilliseksi taskulampuksi.

Bubble: Vatupassi.

Loops! Lite: Rumpukone / sekvensseri.

Google Goggles: Hae kuvan perusteella.

Guitar: Solo Lite: Kitara.

Draw! (Free): Piirto-sovellus.

SpeedView: GPS:ään perustuva nopeusmittari, joka näyttää muitakin tietoja ja tiedot voidaan viedä GPX-muotoon.

Pelit
OpenSudoku: Sudoku.

Flight Director Lite: Hieno peli lennonjohtajiksi haluaville, jossa ohjataan koneet kentälle ja pelikenttä on satelliittikartasta.

Air Control: Lentokenttäpeli yllä olevan tapaan.

Dante: THE INFERNO game: Dante’s Inferno -peliin nojaava peli Androidille.

Nesoid Lite, Free: Täydellinen emulaattori NES-peleille, jotka eivät kuulemma oikein pyöri kunonlla Wildfirellä ja kontrollit ovat ahtaat.

Nintaii Lite: Liikuta puista palikkaa pelikentällä läpi esteiden kohti mustaa neliötä.

Abduction!: Ylöspäin rullaava peli, jossa hypitään lehmällä nurmikkotasoilta toiselle.

Labyrinth Lite: Perinteinen ylhäältäpäin kuvattu metallipallo labyrinthissä -peli. Ilmaisversiossa 10 kenttää. 3D-grafiikat hieman raskaat Wildfirellä.

Solitaire: Perinteinen Solitaraire.

Mahjong ja Mahjong 3D: Mahjong. Turhan pieni tarkkuus Wildfirellä.

Sinister Planet: Vanhan ajan arkade shooter -peli.

Extrem Droid Jump: Hypi Android-robotilla tasolta toiselle

Drop: Ohjaa tippuva pallo tasoilta alas kääntelemällä luuria.

Pocket Racing Lite: Ylhäältäpäin kuvattu autopeli.

Toss It: Paperitollon heittelyä.

Bonsai Blast: Ammu pallukoita kolmen ryppäisiin.

SuperYatzy free edition: Yatzy.

Jewels: Puzzle-peli, jossa tyhjennetään ruutuva yhdistelemällä kolme samaa kuviota.

Puzzle Blox: Napsuttele palikoita pois ruudulta ja järjestelemällä ne nippuihin kääntelemällä puhelinta.

Find It : The Simpsons: Löydä kuvista eroavaisuudet. Teemana Simpsonit.

Math Workout Lite: Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan yksinkertaisia matemaattisia yhtälöitä.

LightUp: Älypeli, jossa tavoitteena on valaista siniset kuutiot järjestyksessä.

Muut
Ohjelmia, joita muualla on kehuttu, mutta eivät löydy QVGA-laitteelle.

Voice Recorder: Nauhoitusohjelma.

WiFinder: WLAN-verkkojen havainnointiin.

Camera Magic: Lisää vakiokameraan sarjakuvaukset ja ajastimen. Lisäksi sarjakuvauksessa saa määriteltyä miten monta kuvaa haluaa ottaa millä aikavälillä.

Mixzing: Hyvä musiikkisoitin.

aDyno: Kiihdytysmittari.

handyCalc: Monipuolinen laskin.

QuickPedia: Wikipedia mobiilimuodossa

Speaking Pad: Puhesyntetisaattori

Google Earth: Google Earth puhelimessa.

Meebo: Pikaviestinohjelma AIM, MSN, Yahoo, MySpace IM, Google Talk, Jabber ja ICQ -verkkoihin. Mahdollista myös historian tallentaminen meebo.com-tilille.

Tallybee: Laskee toistoja napautuksina ruudulla, esim punnerruksia, silmukoita kutoessa tms.

WeatherBug: Vaihtoehtoinen säätila-sovellus. Näyttää lämpötilan notifications barissa.

Ticker: Kirjoita teksti, joka rullaa näytöllä.

Cherry Rplayer: Nettiradiosovellus.

Solitaire: Pasianssi-kokoelma, sisältäen normaalin ja Spider, Freecell, Forty Thieves -pelimuodot.

NetHack ja NetHack Slash’EM: NetHack.

Slimeball Speedway Lite: Ylöspäin skrollaava peli, jossa kontroilloidaan palloa pitkin tietä ja väistellään mm. mummoja.

Tangram Lite: Pähkäile, miten luot suuren palikan useiden pienien palikoiden avulla.

Tapmaster: Reaktiopeli, jossa naputellaan näytöllä olevia nappeja. Peli nopeutuu 60 pisteeseen saakka.

Graviturn ja Extended: Liikuta pallo pois näytöltä kääntelemällä puhelinta ja pidä vihreät pallot samalla ruudulla. Kentät luodaan satunnaisesti, joten uudelleen pelattavuusarvo on suuri.

Totemo Lite: Pähkinäpeli, jossa valitaan sinisiä palloja loogisessa järjestyksessä.

ThrottleCopter: Lennätä helikopteri pitkin tunnelia esteitä väistäen.

i Math Whiz: Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan yksinkertaisia matemaattisia yhtälöitä.