Androidin sovellustarjonta, osa 4: älypelit

Androidin pelitarjonta on monipuolista, mutta hyvien ja kiinnostavien pelien seulominen on hieman työlästä. Ilmaispelien joukosta löytyy mielenkiintoista ajanvietettä, mutta jos peleistä viitsii maksaa hieman, löytyy joukosta loistavia pelejä. Tässä poimintana muutamia älynystyröitä työllistäviä vaihtoehtoja. Testattu toimiviksi HTC Sensationilla ja Android 4.0:ssa (ICS), ellei erikseen mainita.

Toiminnalliset

Cut the Rope (0,49e):
Leikkaa köysi, kerää tähti ja syötä makeinen Om Nom -sammakolle, mutta se ei ole niin yksinkertaista, kuin luulisi. Sisältää 7 kappaletta, joissa 25 eri kenttää. Pelattavissa myös selaimessa HTML5-versiona. Ei pelinaikaisia mainoksia, muuten alalaidassa.

Where’s My Water? Lite, Where’s My Water? (0,76e):
Swampy alligaattori elää kaupungin alla viemäreissä ja haluaa ottaa suihkun. Mutta vesiputket ovat rikki. Tehtävänäsi on kaipaa maastoon tie vedelle ja johdattaa se alligaattorimme ammeeseen. Täysversiossa 7 kappaletta, joissa jokaisessa 20 kenttää. Ilmaisversiossa 25 kenttää. Yllättävän kiintoisa ja haastava peli. Tuntui toimivan paremmin ennen ICS:ää.

World of Goo Demo, World of Goo (1,99e):
Ohjaa limapallot kohti säiliötä muodostamalla niistä ketjuja ja rakennelmia, samalla väistellen tiellä olevia esteitä. Tietokoneelta tuttu peli nyt Androidilla. Pelimekaniikka ei ole aivan yhtä kätevä kosketusnäytöllä kuin hiirellä, sillä limapallojen valinta on välillä sekavaa ja nopeus ei ole yhtä hyvä. Demossa on pelin ensimmäinen kappale. Peli toimisi paremmin isommalla näytöllä ja kosketuskynällä tökittäessä.

Matemaattis- ja fysiikkahenkiset

Slice It:
Jaa erilaisia geometrisia kuvioita annettujen määreiden mukaan osiin. Pelissä on neljä jaksoa, joissa 20 kenttää. Hieman turhan tarkka jaon osumisesta kohdalleen, kun peukalolla se on hieman siellä päin. Kosketuskynä olisi siis tarpeen. Sekä popup- että palkkimainoksia.

Apparatus Lite, Apparatus (2,07e):
Rakenna mekaaninen laite, jonka avulla saat siirrettyä yhden tai useamman marmorikuulan maaliin. Pelissä on 44 eri kenttää, 10 kentän joulupaketti ja lisäksi yhteisön tekemiä kenttiä. Toimii paremmin tabletilla tai kynän kanssa.

X Construct Lite, X Construct (1,00e):
Rakenna silta annetuista palikoista siten, että silta kestää ja juna pääsee kuilun ylitse. Mainospalkki ylälaidassa, mutta ei rakennustilassa.

Tangram:
Pohdi, miten luot tietyn isomman palikan useiden pienien palikoiden avulla. Sekä popup- että palkkimainoksia.

Graviturn ja Extended: Liikuta pallo pois näytöltä kääntelemällä puhelinta ja pidä vihreät pallot samalla ruudulla. Kentät luodaan satunnaisesti, joten uudelleen pelattavuusarvo on suuri. Ei toimi kirjoitushetkellä HTC Sensation + Android 4.0 -yhdistelmällä.

Space Physics Lite, Space Physics (1,41e):
Peli, jossa piirretään reaalimaailman esineitä, joiden avulla pitää saada ruudun toiselle reunalle maaliin. Sisältää erikseen ladattavan rata- jä äänipaketin. Ympyrän piirtäminen sormella on yllättävän haastavaa samoin kuin pelin kentätkin.

Math Workout:
Testaa matemaattiset kykysi suorittamalla laskutoimituksia kelloa vastaan. Mainoksia alapalkissa.

i Math Whiz:
Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan nopeasti monimutkaistuvia yhteen-, vähennys-, jako- ja kertolaskuyhtälöitä.



Yhdistelyä

Collapse (0,69e):
Tuhoa ruudulle ilmestyviä palikkarivejä poistamalla aina yli kolmen värin yhdistelmät ja erikoispalikat tuovat lisämaustetta. Pelissä edetään viiden maan läpi pelastaen ne ilkeiltä olioilta ratkoen eteentulleet palikkakentät ja kukistamalla pomoviholliset.

Jewels:
Tuhoa palikoita näytöltä yhdistelmällä eri värisiä palikoita keskenään niiden paikkaa vaihtamalla. Ei pelinaikaisia mainoksia, muuten alapalkissa.

Totemo Lite, Totemo (1,79e), Totemo HD (1,79e):
Pähkinäpeli, jossa valitaan sinisiä palloja loogisessa järjestyksessä. Pelissä on tarina- ja selviytymis -pelimuodot. Tarinamuodossa on 100 kenttää ja selvitymistila vain täysversiossa.

Drop 7 (0,49e):
Tyhjennä pelikenttää numeropalloista siten, että tiputat tietyn numeron riville ja jos rivillä olevien pallojen määrä on sama kuin jokin siinä oleva numeropallo, poistetaan kyseiset numeropallot riviltä. Sekavaa, mutta ovelaa.

Puzzle Blox:
Napsuttele palikoita pois ruudulta ja järjestelemällä ne nippuihin kääntelemällä puhelinta. Mainokset yläpalkissa.


Palikoiden siirtelyä

TileStorm Lite, TileStorm HD (2,99e):
Perinteinen tiilien liikuttelemiseen keskittyvä pähkinäpeli 3D grafiikoilla. Pelissä robotille pitää luoda tie kentän läpi. Pelin grafiikat eivät tuo lisäarvoa perinteiseen tiiliongelmanratkontaan, mutta ihan kivalta se näyttää.

Nintaii Lite, Nintaii (0,79e):
Liikuta puista palikkaa pelikentällä läpi sokkelon ja esteiden kohti maalia.

Klassikot

OpenSudoku:
Avoimen lähdekoosin Sudoku. Runsaasti eri vaikeustason sudokuja.

Chess:
Shakki tietokonepelaajaa vastaan. Eri vaikeusasteita.


Posted

in

, ,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *