Avainsana: koodaus

  • Yksi sovellus, kolme Java EE -käyttöliittymäkehystä

    Yksi sovellus, kolme Java EE -käyttöliittymäkehystä

    Sovelluskehityksessä käyttöliittymän rakentaminen ja käyttäjille näkyvien toimintojen toteuttaminen on yksi tärkeimmistä osuuksista, sillä hyväkin sovellus voi kaatua heikkoon käyttöliittymään. Java EE -sovelluskehityksessä on tarjolla useita erilaisia käyttöliittymäkehyksiä, jotka tarjoavat työkalut toimivan käyttöliittymän rakentamiseen, mutta käyttötarkoitukseen sopivan välineen valinta ei ole aina yksiselitteistä. Oli siis aika päivittää hieman tietoja erilaisten Java EE -käyttöliittymäkehysten osalta ja tutustua…

  • Projekti Euler haastaa laskennallisilla pähkinöillä

    Työskentelen päivisin pääasiassa Java EE -sovelluskehittäjänä, mutta koska 7,5 tuntia päivässä sovelluskehitystä ei aina ole riittävästi, päätin jatkaa vuosia sitten kesken jäänyttä taivaltani Projekti Eulerin parissa. Eli ratkaista erilaisia laskennallisia ongelmia vapaasti valittavalla ohjelmointikielellä. Tarkoituksenani on samalla opetella myös eri ohjelmointikieliä ja ohessa harjaantuvat myös matemaattiset ja algoritmilliset taidot. Kymmenen ensimmäistä ongelmaa ratkesi Pythonilla suhteellisen…

  • Eclipse 3.7 Indigo on askel parempaan

    Kesäisin juhannuksen ja kesälomien ohella on yksi asia, jota etenkin sovelluskehittäjät odottavat: Eclipsen uuden version julkaisu. Tänä vuonna Eclipse -kehitysympäristöstä julkaistiin 3.7 -versio, joka on koodinimetty Indigoksi. Eclipse Foundation koordinoimaan vuosittaiseen julkaisuun osallistui 62:n Eclipse -projektia, joista kehitysympäristön ekosysteemi rakentuu. Indigon suurimpia uudistuksia Java-kehittäjän näkökulmasta ovat muun muassa: Egit 1.0: Git-versionhallinnan integroiminen WindowBuilder: Graafisten SWT…

  • Eclipse 3.6 Helioksen myötä kehitysympäristö on taas parempi

    Eclipsestä julkaistiin jokin aika sitten 3.6-versio eli tällä kertaa tuttavallisemmin Helios, joka jälleen tekee kehitysympäristöstä asteen paremman. Suuria muutoksia ei hyväksi havaittuun kaavaan ole tehty, vaan uudistuksina löytyy pieniä, mutta hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Tarkemman listauksen uusista ominaisuuksista löytää Helioksen About-sivulta What’s New -osiosta (ja netistä: JDT ja platform), mutta tässä muutamia poimintoja.… Jatka lukemista →

  • Pitäisikö Web-sovelluksilla olla yhtenäinen tyyli ja logiikka?

    Nykyään suuri osa sovelluksista toimii Web-selaimissa ja sovellusten osalta on havaittavissa siirtymää työpöydältä Web-sovelluksiksi, jolloin aikaisemmin suhteellisen samanlailla toimivat ja näyttävät käyttöliittymät muuttuvat monimuotoisiksi. Web-maailmassa ei ole yhtenäistä tapaa toteuttaa asioita, vaan jokainen suunnittelija tekee kuten parhaimmakseen näkee ja sovellusten ulkoasut vaihtelevat suuresti. Perinteisten työpöytäsovellusten osalta eri sovellukset toimivat suurin piirtein samoilla periaatteilla ja toimintopainikkeet…

  • Kumiankka-metodi debuggauksessa

    Ohjelmoinnissa koodin kirjoittamisen lisäksi on tärkeää osata debugata koodia, eli selvittää mistä ilmennyt ongelma johtuu ja miten se ratkaistaan. Ongelmanselvitykseen on olemassa erilaisia välineitä, mutta yksinkertaisimmillaan se voi olla esimerkiksi kumiankka, kuten Canterbury Linux User’s Groupin postituslistalla asia ilmaistiin. Kumiankka-metodi debuggauksessa menee seuraavasti: Kerjää, lainaa, varasta, osta, valmista tai muuten hanki kumiankka (amme-tyyppiä) Aseta kumiankka pöydälle ja kerro, että…

  • Vaadin tarjoaa Swingiä Web-sovellusten kehitykseen

    Web-sovellusten kehitys Javalla on täynnä erilaisten frameworkkien kuten Strutsin, Springin ja JSF:n hyödyntämistä, joista jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa ja varsinainen toteutus on usein sekoitus HTML-merkkausta ja koodia. Java EE -sovelluskehitystä voi kuitenkin katsella myös hieman erilaisesta näkökulmasta: Suomalainen IT Mill on rakentanut kokonaisuuden nimeltä Vaadin, joka tuo Javan Swing -maailman Web-sovelluksiin.… Jatka lukemista…