Eclipse 3.6 Helioksen myötä kehitysympäristö on taas parempi

Eclipsestä julkaistiin jokin aika sitten 3.6-versio eli tällä kertaa tuttavallisemmin Helios, joka jälleen tekee kehitysympäristöstä asteen paremman. Suuria muutoksia ei hyväksi havaittuun kaavaan ole tehty, vaan uudistuksina löytyy pieniä, mutta hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Tarkemman listauksen uusista ominaisuuksista löytää Helioksen About-sivulta What’s New -osiosta (ja netistä: JDT ja platform), mutta tässä muutamia poimintoja.

  • Lisäosien asennus Eclipse Marketplacesta: Tarvittavien lisäosien asennus on nyt helpompaa Eclipsen sisältä löytyvän Marketplacen kautta. Hakusana ja pari kliksautusta, entisen update siten syöttelyn asemasta. Harmillisesti kaikki laajennukset eivät uutta tapaa vielä tue.
  • Web Tools Project sai tuen Java EE 6 -teknologioille kuten Servlet 3.0, JSF 2.0, JPA 2.0 ja EJB 3.1. (Jos niitä vielä pystyisi oikeasti toteutuksessä käyttämäänkin)
  • Formatoinnin kontrollointi: Window > Preferences > Java > Code Style > Formatter > On/Off Tags -kohdasta voi nyt kytkeä päälle annotaation, jolla voi disabloida koodin formatoinnin haluamalleen koodiblokille
  • ”rawtypes” -merkki @SuppressWarnings annotaatiolle: Kääntäjä tekee eron ilmoitettujen varoitusten osalta raw typen käytön ja geneeristen unchecked -operaatioiden osalta.
  • Export All: Formatterin asetuksista voi nyt viedä kaikki käyttäjän määrittelemä asetukset, ja ne voidaan tuoda kerralla. Kätevää, kun Eclipse tulee muutamia kertoja vuodessa asennettua uudestaan.
  • Pakettien nimien lyhenteet: Java-näkymissä voi lyhentää kustomoitavilla säännöillä pakettien nimet. esim. org.eclipse.ui={UI}, org.eclipse.ui.texteditor={T} ja org.eclipse.ui.internal.texteditor=[iT]. (Preferences > Java > Appearance > Abbreviate package names)
  • Lokaalin historian tyhjennyksen voi disabloida: Lokaalin historian kokoa siivotaan aina Eclipsen sammutuksen yhteydessä, mutta sen voi nyt disabloida. Tällöin historian koko kasvaa rajattomasti. (Preferences > General > Workspace > Local History)

Uusi Eclipse on nyt ollut muutaman viikon käytössä ja ihan toimivalta se edelleen vaikuttaa. Kenties hieman myös nopeampi kuin edellinen, ta sitten vain uusi asennus luo hyvää mielikuvaa. Asennuksessa tosin taas meni aikaa säätäessä kaikki kuten aikaisemmin ja Marketplace auttoi hieman lisäosien suhteen, mutta turhan vähän. Samalla vaihdoin Subclipsen käyttöön, joten Maven2-projekien tuonti versionhallinnasta oli kätevämpää. Laitoinpa samalla myös Atlassian Connectorit, jotka vaikuttavat ihan käteviltä. JBossin työkaluista piti tosin asentaa Nightly Build -versiot.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *