PlayStation Move laittaa pelaajan liikkeelle

Viime aikoina pelaaminen on jäänyt hieman vähälle, mutta kun PlayStation Move esiteltiin kuun alkupuolella ja Move Starter Packin sai tarjouksessa navigaatio-ohjaimen kanssa, piti sellainen hankkia. En tosin ole aivan samaa mieltä liikeohjaimien käytännöllisyydessä kaikissa peleissä, mutta mahdollistaahan se parempia pelikokemuksia peleissä, joissa oikeastikin pitäisi osoitella tai vuorovaikuttaa erilaisilla pelivälineillä.

Lyhyesti kerrottuna PlayStation Moven ideana on tunnistaa pelaajan liikkeet ohjaimen ja kameran avulla, joilla hahmotetaan pelaajan liikkeet kolmiulotteisessa tilassa. Kamerasta huolimatta Kinectin tapaista pelaajan kokonaisvaltaista hahmotusta ei tehdä, joka jättää esimerkiksi urheilupelit paitsioon. Move-ohjaimessa on päässä olevan Eye-kameran seuraaman väripallon lisäksi liiketunnistin, joka perustuu kolmiakseliseen gyroskooppiin, kolmiakseliseen kiihtyvyysmittariin ja magneettikenttäanturiin. Eli liikkeet pitäisivät siirtyä ohjailuiksi hyvällä tarkkuudella.

Alkuun pääsee helpoiten Starter Packilla (69e), joka sisältää PlayStation Move -ohjaimen, Eye-kameran ja pelidemoja. Ilmeisesti myös Sports Champions -pelin sisältävää aloituspakkausta on jossain saatavilla ($99) ja demot voi ladata PSN Storesta muutenkin. Molemmissa paketeissa jää toinen Move-ohjain (40e) uupumaan, mutta se ei ole pakollinen. Ohjainten kaveriksi kannattanee hankkia myös latausteline (32e), sillä normaalin ohjaimen ja useamman Move-kapulan lataaminen kahden konsolista löytyvän USB-liitännän avulla on ikävää. Eye-kameran piuhaa varten olisi toivonut USB-paikkoja löytyvän myös konsolin takaosasta ja tällöin myös erillistä virtapainiketta kamerasta. Nyt kamera vie yhden USB-paikan edestä ja piuha kiemurtelee vaikka mistä.

Starter Packilta löytyvät demot ovat katsaus ohjaimen kykyihin ja kattavat sekä kunnolliset että party-pelit. Demojen asentaminen olisi tosin voitu tehdä mukavemmaksi, sillä jokaisen kohdalla pitää eriksee kliksutella ja odottaa asentamista. Kyseinen prosessi ei ole ihan niitä nopeimpia. Lisäksi en tiedä johtuiko se vain demopeleistä, mutta ajoittain konsolilla oli ongelmia tunnistaa ohjaimen T-napin painallusta. Monissa demoissa ilmoitettiinkin, että se perustuu kehitysaikaiselle koodille, joten ominaisuudet voivat poiketa lopullisesta.

Sports Championsin demoversiossa kokeiltavana on yhden kentän frisbeegolf ja pingistä kahden pelin verran. Molemmat vaikuttivat ihan hyviltä ja peli reakoi tarkasti ohjaimen liikkeisiin. Molemmissa lajeissa jäi hieman uupumaan pelivälineen tuntuma, jolla on suuri vaikutus frisbeen ja mailan kulman havainnoinnissa. Ihan hauskoja pelejä, mutta kaipaisivat lisäksi nettipelimahdollisuuden. Täydessä versiosta (mainos) löytyy lisäksi petankki ja lentopallo ja kahta ohjainta hyödyntävät kaksintaistelu ja jousiammunta. Myös petankki kärsii pelivälinetuntuman puutteesta. Kokoversio lähtee kaupasta mukaan vajaan 40e hintaan ja on ihan hyvä sijoitus.

Tiger Woods PGA Tour 2011 on yksi peleistä, jota pelaamalla liikeohjaimella voisi olla oikeasti hyötyä myös lajiharjoittelun näkökulmasta. Hieman kuin köyhän miehen Golf-simulaattori, kuten E3 2010 esityksestä voi todeta, sillä swingiä mallinnetaan tarkasti. Demossa pelattavina kenttinä oli 3 reikää Libery National ja Celtic Manor Resort -kentistä ja pelillä kuivaharjoittelu oli niiden perusteella aika luontevaa. Lyöntiä varten kannattaa avartaa tilaa television edessä, jotta saa aikaan kunnon swingin. Sohvan ja sohvapöydän välissä heilahdus oli hieman väkinäinen ja lyönnit tuppasivat hookkaamaan. Eli aivan kuten pelikentälläkin. Ei näin. Golf-peli pitää kyllä Move-ohjaimen kaveriksi hankkia, mutta odottanen John Daly’s ProStroke Golfin julkaisua myöhemmin syksyllä, sillä se tarjoaa paremman 1st person -kuvakulman.

The Shoot muistuttaa kolikkopeliluolien ammuntapelejä, joissa edetään ja räiskitään vihollisia minkä ehditään. Suhteellisen viihdyttävää, mutta kaipaisi rekvisiitakseen ohjaimeen saataavan pyssysovittimen. Tämän tyylisiin ammuntapeleihin Move-ohjain on aika passeli ja tarkkuus vaikutti hyvältä. Kokoversiossa on 5 eri ”kohtausta”, joten pelattavan määrä tuntuu aika vähäiseltä.

Tumble opettaa ohjaimen liikuttelua kolmiulotteisessa tilassa palikoita kasaamalla ja romauttelemalla. Demossa pääsi testaamaan kahta kasaamis- ja kahta räjäytyskenttää. Pelin idea selvinnee parhaiten videon avulla. Ihan hauskaa ja idealtaan hauskaa ja vahvasti Wiin Boom Bloxin henkinen peli. Peli on ostettavissa PSN Storesta 9,95e hintaan, jota pitää harkita.

Echochrome II perustuu Move-ohjaimella liikuteltavan valolähteen ja palikoista muodostuvien varjojen muotoon, jota pitkin pelihahmo liikkuu. Kuuden kentän perusteella idea tuntui kivalta, mutta alkanee helposti toistaa itseään. Tekstillisen kuvauksen lisäksi ideaa voi havainnoillistaa videolta.

Start the Party! on peinteinen party-peli, kuten nimistäkin voi olettaa, eli jokseenkin mielestäni tylsää ohjaimella sohimista eri tehtävien parissa. Demossa kokeiltavana oli ötököiden liiskaamista ja pensselillä maalaamista. Ei innostanut. Mainoksessa näytti kyllä pelaajilla olevan hauskaa.

EyePet: Move Edition keskittyy virtuaalisen lemmikin kanssa peuhaamiseen. Demossa karvapalloa sai paijata, kylvettää ja lennättää piirretyllä lennokilla ilmapalloja keräillen. En katsonut mitä muuta lemmikin kanssa saisi kokoversiossa touhuta, mutta mainoksen mukaan kaikenlaista. Ohjaimen liikuttelu käänteisesti TV:n kautta tuntui hieman hankalalta, mutta käänteinen kordinaatio ei selkeästi ole vahvimpia lajejani. Pelin kohderyhmä on selkestä hieman nuorempi ikäpolvi, vaikka peliä testatessa alkoi melkein harmittamaan, kun ei voi omaa lemmikkiä pitää. Ainakaan sellaista karvaista ja pölisevää.

TV Superstars oli hieman aikuisempaan kohdeyleisöön suunnattu party-peli, jossa heiluteltiin kuvioiden mukaan ohjainta ja suoritettiin tehtäviä seikkailuradalla. Nopeasti nähty ja todettu typeräksi. Mainos kertokoon enemmän.

Beat Sketchers on ilmeisesti jotain party-henkistä pelaamista, ainakin Youtube-videon perusteella, sillä en saanut demoa Move-ohjaimen tunnistamisesta eteenpäin. Ei vaikuttanut kiinnostavalta.

Yhteenveto
Yleiskuva PlayStation Movesta on positiivinen ja vaikka kokonaisuutena sen hinta nousee lähemmäs 150 euroa, on se mielestäni hyvä hankinta. Näin voi päätellä myös Engadgetin arvostelusta (7/10 pistettä), jossa negatiivisina puolina nostettiin julkaisuajankohdan ”must”-pelien puute, hinta ja todettiin normaalien kontrollien olevan tarkempia. Kenties, mutta ainakin Golf ja Sports Champions olivat Moven kanssa hauskaa ajanvietettä ja niissä kontrollit sopivat liikeohjaimelle. Ainut jokakertainen ärsytys on pelien alussa aloitusta hidastava varoitus, että tee sitä ja tätä. Ihan kuin sitä ei olisi kerralla uskonut. PlayStation Movea tukevien pelien tarjonta on vielä vähäistä, mutta markkinatekstin mukaan syksyllä julkaistaan 16 peliä ja maaliskuuhun 2011 mennessä 40 liikuttavaa peliä sekä satunnais- kuin hardcore -pelaajille suunnattuna. Jää nähtäväksi miten hyvin Moven potentiaali julkaistavissa peleissä osataan hyödyntää, mutta demot osoittivat jo hyvää alkua ja räiskintöihin kuten Socom 4:een Move sopii paljon paremmin kuin tattiohjain.

Saa nähdä, millaisen vastauksen myöhemmin syksyllä julkaistava Xbox 360:n Kinect antaa liikeohjainten taisteluun. Ainakin Expert Expossa näytillä olleet urheilu- ja tanssipeli vaikuttivat toimivilta ja jollaisia ei tietääkseni vastaavanlaisena Movelle voi toteuttaa. Kinectin koko kehon mallinnus antaa osittain enemmän vapauksia.

Yle Areena PlayStation 3:ssa

PlayStation 3 on monipuolinen laite myös pelaamisen lisäksi ja sillä voi nyt katsoa myös Yle Areenaa, joka on ensimmäinen pohjoismainen netti-tv-sovellus PlayStationin verkkopalveluissa. Konsoliin tulee erillinen TV-kategoria, jonka alta Yle Areena löytyy. Maksuttoman palvelun käyttämiseksi konsoli on luonnollisesti kytkettävä Internettiin ja käyttäjällä on oltava PlayStation Network -tili. Eli ei mitään ihmeellisiä vaatimuksia.

Pleikkarissa toimiva Yle Areena on kätevä tapa katsoa kiintoisia dokumentteja suoraan televisiosta, mutta vaikka palvelu toimii erillisen isolle ruudulle ja ohjaimelle optimoidun Bigscreen -sivuston avulla, voisi sovelluksen toteutus voisi olla vielä käyttäjäystävällisempi. Käyttöliittymä on toki selkeämpi selainversioon verrattuna, ohjaimen tatti toimii kursorina ja pari nappia hiiren nappeina, mutta muita ohjaimen mahdollistamia toimintoja ei ole hyödynnetty, kuten PS3:n omassa mediatoistimessa on. Täten esimerkiksi videoiden kelaaminen on hankalaa, vaikka toiminnallisesti kelaus ja hyppiminen eteenpäin toimi sulavasti 40M/2M -nettiyhteydellä.

Videopalvelun kuvanlaatu on sama kuin Web-selaimen kautta katsottuna eli 40″ HD-televioon hieman rosoista ja normaalia televisokuvaa heikompaa. Yle Areena HD olisikin hyvä lisä. Palveluun voisi myös lisätä ohjelmien nauhoituksen, sillä televisio-ohjelmien katseluaikojen rajoitus on harmillista. Jos et ehdi ensin katsoa ja sitten et muista myöhemmin palata asiaan, ei ohjelmaa enää löydy. Tietokoneen kautta YLE Areenan ohjelmien nauhoitus on mahdollista kolmannen osapuolen yle-dl-ohjelmistolla.

Kyllä Yle Areenaa ihan mielellään katsoo PlayStation 3:n kautta isolta ruudulta, mutta palvelun toteutus voisi olla miellyttävämpi etenkin ohjelmien kelauksen suhteen. Toivottavasti vasta avattua palvelua kehitetään eteenpäin.

Androidin sovellustarjonta on laajaa ja kirjavaa

”There’s an app for that”-sanonta liitetään yleensä iPhoneen, mutta vaikka Android ei aivan niin kattavaa valikoimaa ohjelmia tarjoa (luokkaa 200 000 vs. 50 000), löytyy erilaisia sovelluksia lähes joka lähtöön. Kattava ohjelmistotarjonta ja kehittäjien määrä ovat yksi älypuhelinten onnistumisen kulmakiviä ja Androidin osalta asia on vain parantumassa alustan yleistyessä. Mahdollisuus kehittää sovelluksia Javalla ja hyvät dokumentaatiot vain edesauttavat asiaa.

Runsaassa sovellustarjonnassa on myös negatiivisena puolena valinnan vaikeus ja kunnollisten ohjelmien valinta. Samannimisiä ja samaa toiminta toteuttavia sovelluksia löytyy lukuisia ja ellei suositeltavaan sovellukseen ole suoraa linkkiä, on sen löytäminen Android Marketista aika tuskaista. Lisäksi koska Suomessa ei ole vielä avattu Android Markettia maksullisille sovelluksille, joutuu sovelluksissa usein sietämään rajoitettua toiminnallisuutta ja mainoksia, ellei roottaa puhelinta ja huijaa sijaintia. Eli kehittäjiä on hankala tukea, vaikka haluaisikin.

Sovellusten asentaminen App Marketista onnistuu suhteellisen helposti suoraan puhelimesta, mutta helpointa on asentaa sovelluksia valitsemalla ne listaan AppBrainilla selaimen kautta ja synkronoida valinnat puhelimeen AppBrain App Market-sovelluksen avulla. AppBrain ei valitettavasti näytä Web-liittymässä, löytyykö kyseinen sovellus oman maan App Marketista tai onko se saatavilla alhaisen resoluution laitteille. Sovellus linkittyy App Markettiin ja ohjelmat joko löytyvät tai eivät löydy. Vaihtoehtoisesti voi käyttää AppBrainia vastaavaa SlideMe-sovelluskauppaa, jonka kautta voi ilmeisesti ostaa maksullisia sovelluksia. SlideMen sovellusvalikoima on suppeampi kuin AppBrainin.

Erilaisia sovelluslistauksia Androidille on netti pullollaan, mutta tässä oma listani ohjelmista, jotka olen HTC Wildfireen asentanut tai testannut. Osa sovelluksista on enemmän tai vähemmän hyödyllisiä. Wildfiren alhainen resoluutio (320×240 eli QVGA) rajoittaa joidenkin ohjelmien saatavuutta ja tuntuu App Market muutenkin välillä hukkaavan sovelluksia. Wildfiressa toimimattomat, mutta muuten kiinnostavat sovellukset olen listannut ”Muut”-osioon.

Yleiset
Jorte: Kätevä kalenteri Home-näytölle.

Kaloer clock: Toimiva herätyskello.

GPS ja lokaatio
Andropas: Natiivi Reittiopas-ohjelma. Nykyisen osoitteen selvittäminen GPS:n tai verkon avulla. Valittu reitti ja oma sijainti kartalla (Google maps)

Droidopas: Vaihtoehtoinen Reittiopas. Lähtöpaikka GPS:llä tai solusta, paikkojen tallennus ja reitin näyttö kartalla.

Antennas: Kertoo mihin antennitolppaan luuri on kytketty.

Compass: Magneettinen/maantieteellinen kompassi.

My Tracks: Nauhoittaa GPS:llä kuljetun reitin ja tiedot. Reitin vienti Googlen My Mapsiin ja tiedot Google Spreadsheetsiin.

SportsTracker live: Vaihtoehtoinen, enemmän sosiaalinen ohjelma urheilusuorituksen seurantaan GPS:n avulla.

Endomondo: Vaihtoehtoinen, enemmän sosiaalinen ohjelma urheilusuorituksen seurantaan GPS:n avulla.

Google Sky Map: Näyttää yötaivaan tähtikartan.

Here I Am 2: Näyttää sijainnin ja tiedon voi lähettää kaverille tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Järjestelmä
AnySoftKeyboard ja Finnish Language Pack: Vaihtoehtoinen virtuaalinen näppäimistö, joka on muokattavampi kuin vakiona tuleva ja siihen Suomen kielinen näppäinasettelu.

SystemPanelLite Task Manager: Näyttää erilaista järjestelmätason informaatiota puhelimesta kuten CPU-kuormituksen ja akun tilan. Lisäksi mahdollistaa sovellusten tappamisen.

OS Monitor: Tehtävienhallintaohjelma, joka näyttää kaikkien ohjelmien aiheuttaman prosessorikuorman ja auttaa paljastamaan resurssisyöpöt. Osaa myös tappaa ohjelmia tarpeen vaatiessa.

AppMonster: Sovellusten hallintaa eli poistamista ja varmistamista SD-kortille.

Sms backup+: Tallentaa kaikki tekstiviestit Gmailiin oman labelinsa alle, etteivät näy inboxissa.

Quick Settings: Asetukset mm. WiFin, Bluetoothin hallintaan yhdessä paikassa.

Gmail Unread Count: Lukemattomien sähköpostien näyttävä Widget, joka avaa Gmailin.

Speedtest.net Speed Test: Mittaa miten nopeasti puhelin lataa ja lähettää dataa

NetCounter: Näyttää ladatun datan määrän, Wi-Fi ja puhelin erikseen

Wifi Analyzer: Langattomien verkkojen havainnointiin.

aTrackDog ja aTrackDog(SD): Pitää kirjaa mitä sovelluksia on asennettu ja mitä varmistettu SD-kortille. Lisäksi päivitysten tarkistaminen, varmistettujen ohjelmien asennus ja ohjelmalistan vienti.

Hyöty
Note Everything: Muistio, jossa mahdollista tehdä erilaisia muistiinpanoja: teksti, piirto, ääni, tarkistuslista ja kuva. Tietojen järjestely kansioihin, lähetys eteenpäin, salaus, muistutukset, pikakuvakkeet ja vaikka mitä.

Irssi ConnectBot: SSH-pääteohjelma, jossa erikoistoiminnot Irssin käyttämistä varten. Toimii. Muutamia käteviä ominaisuuksia ovat: sormipyyhkäisyllä kanavan vaihto (vasen/oikee), backlogin selaus (vasen reuna ylös/alas), ruudun selaus (oikea reuna ylös/alas), linkin avaus (url scan menusta), pikakomennot (painaa ruutua pitkään)

Dropbox: Dropbox puhelimessa.

Astrid Task/ToDo List: Eli Android’s Simple Task Recording Dashboard -ohjelma.

Enidroid: Hakee saapuvien tuntemattomien puheluiden tiedot Eniron palvelusta ja näyttää ne käyttäjälle. Myös Eniron manuaalihaku sekä puhelinmyyja.info:n numerolista.

Barcode Scanner: Skannaa viivakoodit esimerkiksi Android-ohjelmien asentamista varten (QR-koodi).

Meridian Media Player: Parempi vaihtoehto vakiosoittimelle. Osaa Scrobble Droidin (ei QVGA) avustuksella scrobblata biisit Last.fm-palveluun.

Spotify: Virallinen Spotify-clientti. Vain Premium-tilin haltijoille.

Helsinki Testbed Weather View: Näyttää Helsinki Testbed sääkartan puhelimessa. En löytänyt sovellusta AppBrainista, mutta löytyi Android Marketista QR-koodin perusteella.

Car Mode: Käynnistettynä ohjaa puhelut suoraan kaiuttimelle ja toimii autossa teoriassa handsfreenä

Ringdroid: Luo soittoääniä haluamistasi kappaleen kohdista määrittämällä alku- ja loppukohta tai nauhoita oma.

StopWatch & Timer: Sekunttikello.

Mileage: Seuraa bensankulutusta ja tankkauksia. Tiedot voi viedä ja niistä saa käppyröitä.

Unit Converter: Muunnostyökalu.

RealCalc Scientific Calculator: Tieteislaskin.

ASTRO File Manager : Nimensä mukaisesti tiedostonhallintaohjelma, jolla voi hallita SD-kortilla olevia tiedostoja.

Talk To me Cloud: Käännösohjelma, joka muuntaa tekstin englannista esim. espanjaksi.

Opera Mini ja Opera Mobile: Nopeampi vaihtoehto vakiona tulevalle selaimelle. Minissä data pakataan ja kierrätetään Operan palvelimien kautta.

Hungry! Shoplist: Ostoslista.

Wheres My Droid: Jos puhelin on äänettömänä hukassa, tekstari ”Wheres my droid” herättää, säätää äänet täysille ja soittelee soittoääntä.

Huvi
Color Flashlight: Muuntaa kosketusnäytön värilliseksi taskulampuksi.

Bubble: Vatupassi.

Loops! Lite: Rumpukone / sekvensseri.

Google Goggles: Hae kuvan perusteella.

Guitar: Solo Lite: Kitara.

Draw! (Free): Piirto-sovellus.

SpeedView: GPS:ään perustuva nopeusmittari, joka näyttää muitakin tietoja ja tiedot voidaan viedä GPX-muotoon.

Pelit
OpenSudoku: Sudoku.

Flight Director Lite: Hieno peli lennonjohtajiksi haluaville, jossa ohjataan koneet kentälle ja pelikenttä on satelliittikartasta.

Air Control: Lentokenttäpeli yllä olevan tapaan.

Dante: THE INFERNO game: Dante’s Inferno -peliin nojaava peli Androidille.

Nesoid Lite, Free: Täydellinen emulaattori NES-peleille, jotka eivät kuulemma oikein pyöri kunonlla Wildfirellä ja kontrollit ovat ahtaat.

Nintaii Lite: Liikuta puista palikkaa pelikentällä läpi esteiden kohti mustaa neliötä.

Abduction!: Ylöspäin rullaava peli, jossa hypitään lehmällä nurmikkotasoilta toiselle.

Labyrinth Lite: Perinteinen ylhäältäpäin kuvattu metallipallo labyrinthissä -peli. Ilmaisversiossa 10 kenttää. 3D-grafiikat hieman raskaat Wildfirellä.

Solitaire: Perinteinen Solitaraire.

Mahjong ja Mahjong 3D: Mahjong. Turhan pieni tarkkuus Wildfirellä.

Sinister Planet: Vanhan ajan arkade shooter -peli.

Extrem Droid Jump: Hypi Android-robotilla tasolta toiselle

Drop: Ohjaa tippuva pallo tasoilta alas kääntelemällä luuria.

Pocket Racing Lite: Ylhäältäpäin kuvattu autopeli.

Toss It: Paperitollon heittelyä.

Bonsai Blast: Ammu pallukoita kolmen ryppäisiin.

SuperYatzy free edition: Yatzy.

Jewels: Puzzle-peli, jossa tyhjennetään ruutuva yhdistelemällä kolme samaa kuviota.

Puzzle Blox: Napsuttele palikoita pois ruudulta ja järjestelemällä ne nippuihin kääntelemällä puhelinta.

Find It : The Simpsons: Löydä kuvista eroavaisuudet. Teemana Simpsonit.

Math Workout Lite: Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan yksinkertaisia matemaattisia yhtälöitä.

LightUp: Älypeli, jossa tavoitteena on valaista siniset kuutiot järjestyksessä.

Muut
Ohjelmia, joita muualla on kehuttu, mutta eivät löydy QVGA-laitteelle.

Voice Recorder: Nauhoitusohjelma.

WiFinder: WLAN-verkkojen havainnointiin.

Camera Magic: Lisää vakiokameraan sarjakuvaukset ja ajastimen. Lisäksi sarjakuvauksessa saa määriteltyä miten monta kuvaa haluaa ottaa millä aikavälillä.

Mixzing: Hyvä musiikkisoitin.

aDyno: Kiihdytysmittari.

handyCalc: Monipuolinen laskin.

QuickPedia: Wikipedia mobiilimuodossa

Speaking Pad: Puhesyntetisaattori

Google Earth: Google Earth puhelimessa.

Meebo: Pikaviestinohjelma AIM, MSN, Yahoo, MySpace IM, Google Talk, Jabber ja ICQ -verkkoihin. Mahdollista myös historian tallentaminen meebo.com-tilille.

Tallybee: Laskee toistoja napautuksina ruudulla, esim punnerruksia, silmukoita kutoessa tms.

WeatherBug: Vaihtoehtoinen säätila-sovellus. Näyttää lämpötilan notifications barissa.

Ticker: Kirjoita teksti, joka rullaa näytöllä.

Cherry Rplayer: Nettiradiosovellus.

Solitaire: Pasianssi-kokoelma, sisältäen normaalin ja Spider, Freecell, Forty Thieves -pelimuodot.

NetHack ja NetHack Slash’EM: NetHack.

Slimeball Speedway Lite: Ylöspäin skrollaava peli, jossa kontroilloidaan palloa pitkin tietä ja väistellään mm. mummoja.

Tangram Lite: Pähkäile, miten luot suuren palikan useiden pienien palikoiden avulla.

Tapmaster: Reaktiopeli, jossa naputellaan näytöllä olevia nappeja. Peli nopeutuu 60 pisteeseen saakka.

Graviturn ja Extended: Liikuta pallo pois näytöltä kääntelemällä puhelinta ja pidä vihreät pallot samalla ruudulla. Kentät luodaan satunnaisesti, joten uudelleen pelattavuusarvo on suuri.

Totemo Lite: Pähkinäpeli, jossa valitaan sinisiä palloja loogisessa järjestyksessä.

ThrottleCopter: Lennätä helikopteri pitkin tunnelia esteitä väistäen.

i Math Whiz: Matematiikantaitoja testaava peli, jossa ratkaistaan yksinkertaisia matemaattisia yhtälöitä.