Yle Areena PlayStation 3:ssa

PlayStation 3 on monipuolinen laite myös pelaamisen lisäksi ja sillä voi nyt katsoa myös Yle Areenaa, joka on ensimmäinen pohjoismainen netti-tv-sovellus PlayStationin verkkopalveluissa. Konsoliin tulee erillinen TV-kategoria, jonka alta Yle Areena löytyy. Maksuttoman palvelun käyttämiseksi konsoli on luonnollisesti kytkettävä Internettiin ja käyttäjällä on oltava PlayStation Network -tili. Eli ei mitään ihmeellisiä vaatimuksia.

Pleikkarissa toimiva Yle Areena on kätevä tapa katsoa kiintoisia dokumentteja suoraan televisiosta, mutta vaikka palvelu toimii erillisen isolle ruudulle ja ohjaimelle optimoidun Bigscreen -sivuston avulla, voisi sovelluksen toteutus voisi olla vielä käyttäjäystävällisempi. Käyttöliittymä on toki selkeämpi selainversioon verrattuna, ohjaimen tatti toimii kursorina ja pari nappia hiiren nappeina, mutta muita ohjaimen mahdollistamia toimintoja ei ole hyödynnetty, kuten PS3:n omassa mediatoistimessa on. Täten esimerkiksi videoiden kelaaminen on hankalaa, vaikka toiminnallisesti kelaus ja hyppiminen eteenpäin toimi sulavasti 40M/2M -nettiyhteydellä.

Videopalvelun kuvanlaatu on sama kuin Web-selaimen kautta katsottuna eli 40″ HD-televioon hieman rosoista ja normaalia televisokuvaa heikompaa. Yle Areena HD olisikin hyvä lisä. Palveluun voisi myös lisätä ohjelmien nauhoituksen, sillä televisio-ohjelmien katseluaikojen rajoitus on harmillista. Jos et ehdi ensin katsoa ja sitten et muista myöhemmin palata asiaan, ei ohjelmaa enää löydy. Tietokoneen kautta YLE Areenan ohjelmien nauhoitus on mahdollista kolmannen osapuolen yle-dl-ohjelmistolla.

Kyllä Yle Areenaa ihan mielellään katsoo PlayStation 3:n kautta isolta ruudulta, mutta palvelun toteutus voisi olla miellyttävämpi etenkin ohjelmien kelauksen suhteen. Toivottavasti vasta avattua palvelua kehitetään eteenpäin.


Posted

in

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Yle Areena PlayStation 3:ssa”

 1. Peksu avatar
  Peksu

  Käyttöliittymää käytetään selaimen liittymän kautta, joten samat ongelmat on siinä kuin selaimessakin. Minulla ei ole vielä kaatuillut, mutta tuo himmeneminen on harmillista.

  Nyt kun muut kanavat saataisiin myös tuohon valikkoon pikalinkkinä optimoidulla sivulayoutilla, niin ei tarvi selaimen kautta käyttää.

 2. Marko avatar

  Tosiaan, unohdin itse myös mainita, että tuota kaatuilua itsekin havaitsin. Toisena ”ominaisuutena” konsoli himmentää näytön jonkin ajan kuluttua, ellei ohjainta ole räpläämässä. Kuvittelee, ettei sillä mitään tehdä, videon pyöriessä taustalla.

  Hyvä alku tosiaan, mutta toivottavasti palvelu saadaan myös valmiiksi.

 3. Antti avatar

  Makeetahan tuolla on ohjelmia katsoa, ei meillä Areenaa oikeastaan käytetty ennen tätä. Mieluummin kuitenkin katselee noita ohjelmia telkkarista kuin tietokoneelta.

  Toki tämä versio tuosta Areenasta on buginen, kaatuilee kahdella kolmesta käyttökerrasta, haku puuttuu ja käyttöliittymä on muutenkin kökkö, mutta betahan tämä vasta. Toivottavasti Ylellä jaksavat syytää tv-maksueuroja tähän vähän vielä, hyvä alku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *