Tehovalaistusta pyörälenkeille

Syksyllä pyörälenkkien tekeminen iltaisin on mukavampaa, kun tietä näyttämässä on kunnon valot. Lupine Lighting Systems tarjoaakin tehovalaistusta Betty-lampullaan, joka on varustettu 22 Watin ja 1400 luumenen valoteholla.

Bettyn tehokas valokiila saadaan aikaan erikoissuunnitellun linssisysteemin ja seitsemän LED-valon avulla. Saatavilla on kolme eri mallia pari viikkoa valaisevasta säästömallista aina kuukauden toimivaan tehomalliin. Valaistus ei kuitenkaan ole edullista, sillä hintalapussa lukee 1185 dollaria.

Hieman eritasoista valaistusta kuin oma, muistaakseni, 5 Watin halogeenista rakenneltu ja Bilteman akuilla varustettu pyöränvalo, joka toimii vajaat pari tuntia. Valaistusteho on kuitenkin riittävä ja hinta-laatu-suhde mainio.

(via Gizmodo)

Betty Super 7 Betty Super 7

Valoa syksyiseen katukuvaan

pacman

Talvi ja lumi antavat vielä odottaa ja ulkona on pimeää. Joulukuu, vuoden synkin ja pimein aika eikä edes hiutalettakaan lunta, tuomaan hieman kirkkautta pimeyden keskelle. Musta ja märkä asfaltti on pimeääkin pimempi imien kaiken valon, mitä heikot katuvalot koittavat ulos rohkeneville tarjota. Pyöräilijät ja jalankulkijat ovat pimeässä kuin metsästä auton eteen juokseva hirvi. Pienet heijastimet ja pyörien tehottomat valot, jos sellaisia edes on, eivät lumettomassa ja sateisessa illassa juuri minnekään näy.

Talven pimeyteen ja pieneen ”pimp-my-bicycle” -henkeen on markkinoilla SpokePOV -valosarja polkupyörän pinnoihin. Esimerkiksi animoitu Pacman -valosarja olisi pirteä näky katukuvassa. Hinnaltaan kuvan yhdistelmä maksaisi ilmeisesti 105 dollaria Pacmanista ja 125 dollaria örkistä ja ovat tilattavissa Adafruit Industries! -kaupasta. Vakiona valosarja tulee kirkkaan punaisena tai keltaisena ja lisämaksusta väreinä on saatavilla myös sininen ja vihreä.

Valosarjassa on yhteensä 30 LED -valoa molemmilla puolilla ja sivuston mukaan valoa riittää 2-3 AA -kokoisella 3000mAh paristolla noin 10 tunniksi. Kuvien siirtäminen valosarjaan onnistuu wxPython -pohjaisella ohjelmistolla sekä Windows että Linux alustalla rinnakkais- tai sarjaporttiliitännän avulla. Yhdellä valosarjalla saadaan muodostettua kuva 24 km/h:n vauhdissa, kahdella sarjalla 16 km/h ja kolmella sarjalla kuva muodostuu jo lepposassa 11 km/h vauhdissa. Valosarjan voi kytkeä myös pois päältä.

Pacman -pyörä herättäisi varmasti huomiota kaupungilla, mutta valojen pitkäikäisyys Suomen kylmässä ja varsinkin kosteassa syksyssä voi jäädä lyhyeksi. Mutta jos ei huomioida kaikkia karun maailman realiteetteja, olisi tuollainen valosarja pirteä näky. Valosarja sopisi varmasti myös yritysten mainostamiseen ja positiivisten mielikuvien herättämiseen. Muutamat valosarjat työmatkalaisten polkupyöriin ja yritys varmasti huomattaisiin.

USB-joulukuusi

34 yötä jouluun on, eli joulukoristelut ovat jo vauhdissa ja valosiimat valtaavat taas kohta parvekkeet ja ikkunanpuitteet. Ettei tietokoneharrastajan tarvitsisi tyytyä pelkkään valokuituun ja koneen valojen paisteeseen joulun alla, on markkinoilla USB joulukuusia.

USB joulukuusi

Kuvan joulukuusi saa virtansa USB-liittimestä, soittaa neljää suosittua joululaulua (varmaan just niitä hirveimpiä), puhaltaa styroksilumihiutaleita ja valaisee joulukuusen valoilla. Saataville ilmeisesti ainakin Japanissa. (via gizmodo.com)

Koska edellä mainitun tuotteen saatavuudesta Suomessa ei ole tietoa, on kotimaisten nörttitonttujen tyytyminen esimerkiksi Pulju.netin USB joulukuuseen (maksamaton mainos). Puljun joulukuusen ominaisuudet rajoittuvat värien vaihtamiseen sekunnin välein ja sinisen punaista, vihreää, sinistä ja syaania sisältävän neonvalon hohkamiseen.

USB joulukuusi

Kaikkea sitä keksitäänkin.