Valoa syksyiseen katukuvaan

pacman

Talvi ja lumi antavat vielä odottaa ja ulkona on pimeää. Joulukuu, vuoden synkin ja pimein aika eikä edes hiutalettakaan lunta, tuomaan hieman kirkkautta pimeyden keskelle. Musta ja märkä asfaltti on pimeääkin pimempi imien kaiken valon, mitä heikot katuvalot koittavat ulos rohkeneville tarjota. Pyöräilijät ja jalankulkijat ovat pimeässä kuin metsästä auton eteen juokseva hirvi. Pienet heijastimet ja pyörien tehottomat valot, jos sellaisia edes on, eivät lumettomassa ja sateisessa illassa juuri minnekään näy.

Talven pimeyteen ja pieneen ”pimp-my-bicycle” -henkeen on markkinoilla SpokePOV -valosarja polkupyörän pinnoihin. Esimerkiksi animoitu Pacman -valosarja olisi pirteä näky katukuvassa. Hinnaltaan kuvan yhdistelmä maksaisi ilmeisesti 105 dollaria Pacmanista ja 125 dollaria örkistä ja ovat tilattavissa Adafruit Industries! -kaupasta. Vakiona valosarja tulee kirkkaan punaisena tai keltaisena ja lisämaksusta väreinä on saatavilla myös sininen ja vihreä.

Valosarjassa on yhteensä 30 LED -valoa molemmilla puolilla ja sivuston mukaan valoa riittää 2-3 AA -kokoisella 3000mAh paristolla noin 10 tunniksi. Kuvien siirtäminen valosarjaan onnistuu wxPython -pohjaisella ohjelmistolla sekä Windows että Linux alustalla rinnakkais- tai sarjaporttiliitännän avulla. Yhdellä valosarjalla saadaan muodostettua kuva 24 km/h:n vauhdissa, kahdella sarjalla 16 km/h ja kolmella sarjalla kuva muodostuu jo lepposassa 11 km/h vauhdissa. Valosarjan voi kytkeä myös pois päältä.

Pacman -pyörä herättäisi varmasti huomiota kaupungilla, mutta valojen pitkäikäisyys Suomen kylmässä ja varsinkin kosteassa syksyssä voi jäädä lyhyeksi. Mutta jos ei huomioida kaikkia karun maailman realiteetteja, olisi tuollainen valosarja pirteä näky. Valosarja sopisi varmasti myös yritysten mainostamiseen ja positiivisten mielikuvien herättämiseen. Muutamat valosarjat työmatkalaisten polkupyöriin ja yritys varmasti huomattaisiin.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *