300605

Se on taas se Maaginen päivä vuodesta, jolloin kilometrimittari pyörähtää yhden pykälän eteenpäin. Onnitteluita ja hieman lahjoja, normipäivä.

Kaiuttimista kaikuu Black Sabbathin tuotanto. Ei, en olisikaan halunnut mennä Black Sabbathin keikalle Hartwall Areenalle. Itäinen lokaatio ja laiskuus, mikä ihana tekosyy.

Päivän linkkivinkit:
AFI’s 100 years…100 movie quotes
propagandakuvia neuvostoliittolaisista lehdistä
kaikki mitä olet halunnut tietää Michael Knightista

cko-sources gentoossa

Olen pitkään käyttänyt kernelin ck-sourceja Gentoossani. Kokeilunhalusta ja löydettyäni ebuildin cko-sourceille, eli vielä hieman aggressiivisemmin optimoidulle kernelille, oli päätös selvä: Cko-sources on saatava. Asiasta tein myös pienen muistilapun, koska itselle asia ei ollut ”lataa-ja-käännä” -tyylillä selvä, vaan vaati hieman googlettamista, lue asiasta lisää: cko-sources Gentoossa.

Päivän Google Maps sijainti: spagetti-risteys

Google Maps paljastaa maapallon

Google Maps on levinnyt nyt kattamaan laajemman alueen maapallosta satelliittikuvin, joskin tarkkuusaste vaihtelee ja on tiheästi asutetuilla seuduilla huomattavasti tarkempi, kuin esim. Lapin aarniometsissä.

Muutamia hauskoja paikkoja voi bongata, esim: Australian suuri mies.
Popin ikonin Michael Jacksonin Neverland farmi. Area 51?, lentokoneet parkissa (hautausmaa), Hollywood kirjaimet, Alcatraz, entinen F1-rata Indianapolis jne. Maailma on pieni, etäältä katsottaessa.

Bongaa lisää vaikkapa täältä: www.perljam.net/notes/interesting-google-satellite-maps/, Best of World Maps tai Satellite Fun -blog.

Tän hetkinen oma fyysinen sijainti löytyy täältä

Content management systems

Huh, on tässä viime päivinä tullut testattua useita eri CMS (Content Management System) -järjestelmiä ja kaikissa on sekä hyviä että huonoja puolia, yllättäen :)

Kävin läpi http://www.opensourcecms.com/ tarjoamista vaihtoehdoista Xoops, WordPress, Typo3, Geeklog, Angeline ja Mambon. Näistä WordPress on enemmänkin blog-käyttöön ja Typo3, ainakin sivuston mukaan, ammattilaiskäyttöön.

Lopputuloksena oli monta asennettua cms-järjestelmää, mutta ei yhtään joka miellyttäisi itseä ja soveltuisi haluttuun käyttöön. Testaamani CMS-järjestelmät olivat jäykkiä taipumaan haluamaani muotoon niin sisällön, ulkoasun kuin toiminnan suhteen.

Ehkäpä tässä pitää kehittää itelle sopiva systeemi sivuston hallintaan, ”Kun ite tekee, saa mitä tulee.”

Summer of Code

Digitodayn sivuilta bongattuna Google sponsoroi opiskelijoita open source -maailmaan ja etsii uusia open source -kykyjä sponsoroimalla opiskelijoita.

”Summer of Code”-hankkeessa mukana olevien avoimen lähdekoodin organisaatiot tarjoavat ideoita sopivista ohjelmointitöistä, mukana on muun muassa Apache, Mono, OpenOffice, Googleakin, Free- ja NetBSD, Gaim, KDE, Gnome, Perl, Samba, Ubuntu, Wine ja monia muita.

Jokainen mukaan otettu opiskelija saa 4500 dollaria, jos työ valmistuu kuten on haluttu. Mukana olevat organisaatiot saavat jokaisesta heidän ongelmiaan ratkovasta opiskelijasta 500 euroa.

Google laskee opiskelijaksi kaikki valtuutetuissa oppilaitoksissa kirjoilla olevat opiskelijat. Stipendiohjelmaan haku alkoi toukokuun 31. päivä ja loppuu kesäkuun 14. päivä.

Turbosliders – ratakatsaus

Turbo Sliders, tuo legendaarisen Slicks n’ Sliden manttelinperijä, on saanut taas viime aikoina paljon aikaani. Playtrix pyörittää muutamia Turbo Sliders peliservereitä ja siellä olevat radat eivät oikeen miellytä pelaajia. Niinpä otin projektiksi käydä kaikki kiintolevylläni olevat radat läpi ajamalla jokaista 1-3 kierrosta ja pisteyttämällä ne. Tuloksena oli yli 250 kpl:tta ajettuja ratoja ja kaksi listaa: kaikki radat tekijöittäin ja radat jaoteltuna ominaisuusryhmiin.

Tällä ratakatsauksella saatiin PTX:lle parempia ratoja, joilla on hauskempaa kisailla.