Testissä Audio Technica ATH-CKP500RD SonicSport -kuulokkeet

Kuuntelen usein pyöräillessä musiikkia ja hyvät korvissa pysyvät kuulokkeet ovat siinä oleelliset mukavan kokemuksen saavuttamiseksi. Aikaisemmin käytin normaaleita matkapuhelinten mukana tulleita nappikuulokkeita, mutta päätin viimeinkin hankkia tilalle kunnon urheilukuulokkeet. Pohdinnan ja internetin selailun jälkeen valinta kohdistui Audio Technica ATH-CKP500RD SonicSport -kuulokkeisiin.

Audio Technica ATH-CKP500RD
Audio Technica ATH-CKP500RD

Audio Technica ATH-CKP500 SonicSport -kuulokkeet ovat urheiluun suunnitellut vedenkestävät in-ear -kuulokkeet ja muutaman käyttökerran jälkeen tehtävässään ihan toimivat. Merkkinä Audio Technica on tunnettu laadusta ja loistavasta äänenlaadusta, joten jää nähtäväksi miten kuulokkeet kestävät käytössä. Äänenlaatu on ainakin korvin havaittavasti parempi, kuin tusinanappikuulokkeissa.

Kuulokkeet ovat ulkonäöltään aika perinteisen in-ear -kuulokkeiden näköiset, mutta niiden jujuna on pieni C:n muotoinen silikoninen lisänipukka, joka pitää huolen kuulokkeiden paikallaan pysymisestä. Nipukka asettuu korvan ulompaan poimuun ja on alkuun hieman erikoinen ratkaisu, mutta toimiva. Kuulokkeiden mukana erikokoisia korva- ja nipukkasovitteita, sekä vähemmän ääntä eristäviä poimutettuja korvasovitteita. Poimutetut sovitteet ovat käteviä tilanteissa, joissa on hyvä kuulla ympäristön ääniä, kuten liikennettä.

Asymmetrisessä kuulokejohdossa oikea puoli on pidempi kuin vasen ja sen voi pujottaa niskan takaa. Kuulokejohto on lyhyt käsivarsikäyttöä ajatellen ja sitä voi jatkaa mukana tulevalla 0,6 metrin lisäosalla. Kuulokkeet ovat IP5X vesisuojattu, joten ne voi pestä käytön jälkeen, mutta ne eivät ole täysin vesitiiviit. Väreinä on saatavilla musta, punainen, valkoinen ja sininen.

Tilasin kuulokkeet Amazon US:stä, koska en löytänyt niitä aluksi Suomesta, mutta kuulokkeita näyttää saavan myös esimerkiksi Musiikin.com-kaupasta. Jenkeistä kuulokkeille hintaa tuli 47,98 dollaria.

Plussaa

 • Äänenlaatu
 • Pysyvät hyvin paikallaan
 • Kätevä jatkojohto
 • Edulliset

Miinusta

 • Ei kaukosäädintä ja mikrofonia puhelinkäyttöön (jos sellaista kaipaa)
 • Eivät aivan istu täydellisesti omiin korviini
 • Jatkojohdon liitin välillä vetää kuulokkeita

Saa nähdä kuinka pitkään kuulokkeet toimivat, mutta niitä voi ostaa pari-kolme kappaletta samalla hinnalla, kuin mitä saisi Sennheiser OCX 686G SPORTS -kuulokkeista maksaa.

Musiikkia korville Sennheiser Momentum On-Ear -kuulokkeilla

Avokonttorissa työskennellessä on välillä hyvä saada työrauha ja paeta sermien erottamilta käytäviltä kantautuvaa keskustelun sorinaa laittamalla kuulokkeet päähän ja musiikki soimaan. Käytin aikaisemmin Sennheiser PX 200-II -kuulokkeita, jotka toimivat kelvollisesti, mutta ääni oli hieman kalpea, joten alennusmyynneistä ostoskoriin päätyi Sennheiser Momentum On-Ear -kuulokkeet. Parempaa ääntä hieman isommassa paketissa. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella Momentum On-Earit toimivat hyvin, ääni on hieman bassorikas ja Alcantara-pehmusteet ovat mukavat korvien päällä. Ainoa miinus on, että sangat eivät taitu ja kaukosäädin toimii vain Applen-laitteissa§.

Sennheiser Momentum On-Ear (1. sukupolvi)

Korvien päälle tulevat Sennheiser Momentum On-Ear -sankakuulokkeet ovat suunniteltu käytettäväksi mobiililaitteiden kanssa, joka näkyy lähinnä lyhyehkössä 1,4 metrin johdossa. Kuulokkeiden ulkonäkö on hillityn tyylikäs, rungon ollessa ruostumatonta terästä ja pehmusteet mukavaa ja hengittävää Alcantaraa. Mukana tulee kaksi 1,4 metrin pituista kuulokejohtoa, joista toinen on taitetulla 3,5 mm liittimellä ja handsfree-toiminnoilla ja toinen suoralla liittimellä. 160 grammaa painavat kuulokkeet voi pakata mukana tulevaan kuljetuslaukkuun tai pussiin. Väreinä on valittavana pinkki, vihreä, valkoinen, sininen, ruskea, punainen ja musta. Hintaa kuulokkeilla on noin 140 euroa.

Momentum On-Ear -kuulokkeet tuntuvat mukavilta, ja vaikka en ole hifisti, äänenlaatu on selkeästi parempi verrattuna pienempiin PX 200-II:iin. Ääni on täyteläinen ja hieman bassoon painottuva, kuten arvosteluissakin (en) kerrotaan. Ulkopuolista ääntä kuulokkeet eivät kovin hyvin eristä, vaikka ovat taustaltaan suljetut, koska pehmuste vuotaa. Kooltaan kuulokkeet ovat päässä ja korvien päällä ihan mukavat, mutta kannettaessa sangat voisivat taittua, kuten toisen sukupolven Momentumeissa. 1,4 metrin kuulokejohto riittää juuri ja juuri työpöytäkäytössä, jos kannettava on telakassa pöydällä, eikä aivan vieressä. Tietokoneen kanssa käytettäessä kaukosäätimelle ei ole niin tarvetta, mutta olisihan se kiva, että se toimisi myös muissa kuin Applen-laitteissa. Asia onkin korjattu seuraavan sukupolven mallissa, joista on erikseen mallit Androidille ja iOS:lle.

Sennheiser Momentum On-Ear -kuulokkeet ovat ihan kätevät ja tälläiselle satunnaiselle musiikin kuuntelijalle toimivat. Halvat ne eivät toki ole ja melkein satsaisin suoraan toisen sukupolven malliin, kääntyvän sangan ja paremman kaukosäätimen takia. Hintaeroa ensimmäisen ja toisen sukupolven mallien välillä ei montaa kymppiä ole, ellei löydä kuulokkeita alennusmyynnistä, kuten itse tein.

Plussaa:

 • Miellyttävät Alcantara pehmikkeet
 • Täyteläinen ääni
 • Ulkoasu hillityn tyylikäs
 • Tukeva rakenne

Miinusta:

 • Lyhyehkö johto
 • Tuhdisti bassoa
 • Kiinteä sanka

Q Acoustics 1030i -kauittimet jytäävät tahdikkaasti

Viime aikoina, lähinnä Spotifyn ansiosta on tullut tutustuttua musiikin tarjontaan hieman kattavammin ja löydettyä uusia bändejä. Töissä musiikin siirtämisestä tietokoneesta korvakäytäviin huolehtii Koss Porta Pro:t, mutta kotona Audio Pro Stage 4:t ovat jättäneet äänen suhteen hieman toivomisen varaa. Asialla oli tehtävä jotain ja Hifimaailma testasikin 2/2009 numerossaan sopivasti edullisia lattiakaiuttimia. Loppuarvosanoissa Simex SA4Ti -kaiuttimet kipusi keulapaikalle, mutta bassotoiston osalta kehotettiin hankkimaan lisäksi subwoofer ääntä jykevöittämään. Koska samat tähtimäärät saaneet Q Acoustics 1030i -kaiuttimet tarjosivat tasapainoisempaa kokonaisuutta, oli päätös suhteellisen selkeä.

Q Acousticsin 1030i -kaiuttimet eivät ole ulkonäöltään ihan perinteiset, mutta käytyäni katsomassa kaiuttimia Musiikin.comissa, ei kuvien perusteella hieman erikoinen ulkonäkö ollut oikeasti niin järeä. Yleisesti ottaen etenkin hieman parempien kaiuttimien ulkonäössä on usein yritetty hieman liikaa ja pyrkimys optimaaliseen äänentoistoon ajaa visuaalisen miellyttävyyden edelle. Kaiuttimet kustansivat ostohetkellä Musiikin.comista 399 euroa ja kaiuttimet tuotiin ystävällisesti vielä kotiin asti (4. krs.). Palvelu oli mainiota ja asiakasta muistettiin myös myöhemmin tiedustelemalla kaiuttimien sointia.

En ole varsinaisesti hifisti tai kultakorva, joten kaiuttimien soinnin analysointi jääköön osaavammille tahoille. Todettakoon vain, että ääni on nyt selkeämpi ja bassoakin löytyy ihan mukavasti. Liitäntöjen osalta kaiuttimista löytyy tuplajohdotus ja kaiutinkaapelit kiinnittyvät banaaniliittimillä. Kaiuttimet toimivat hyvin ja ääntä lähtee ihan riittävästi kerrostaloasunnossa soittamista ajatellen, joka ei ole muutenkaan kovin ystävällinen äänentoistoa ajatellen.

Uusien kaiuttimien myötä ajattelin päivittää myös AV-vahvistimen, mutta koska vanhan Sonyn STR-DE595 -vahvistimen teho tuntuu riittävän, jää uusi vahvistin toistaiseksi ostoslistalle. Lisäksi liitäntöjen osalta löysin vahvistimesta vielä yhden vapaan optisen sisääntulon, jota olin kaipaillutkin. Toki vahvistimen jousiliittimet kaiutinkaapeleille ovat aika naurettavat, mutta menkööt.

Q Acousticsin 1030i -kaiuttimet istuvat Ikeasta kasattuun sisustukseen ihan hyvin ja kun olohuoneen järjestyksen vielä käänsi 180 astetta, asettuvat kaiuttimetkin paremmin kokonaisuuteen nähden. Seinät kyllä kaipaisivat hieman piristystä, jos niissä vain olisi tauluille reiät valmiina.

Olohuone Olohuone