Testissä Audio Technica ATH-CKP500RD SonicSport -kuulokkeet

Kuuntelen usein pyöräillessä musiikkia ja hyvät korvissa pysyvät kuulokkeet ovat siinä oleelliset mukavan kokemuksen saavuttamiseksi. Aikaisemmin käytin normaaleita matkapuhelinten mukana tulleita nappikuulokkeita, mutta päätin viimeinkin hankkia tilalle kunnon urheilukuulokkeet. Pohdinnan ja internetin selailun jälkeen valinta kohdistui Audio Technica ATH-CKP500RD SonicSport -kuulokkeisiin.

Audio Technica ATH-CKP500RD
Audio Technica ATH-CKP500RD

Audio Technica ATH-CKP500 SonicSport -kuulokkeet ovat urheiluun suunnitellut vedenkestävät in-ear -kuulokkeet ja muutaman käyttökerran jälkeen tehtävässään ihan toimivat. Merkkinä Audio Technica on tunnettu laadusta ja loistavasta äänenlaadusta, joten jää nähtäväksi miten kuulokkeet kestävät käytössä. Äänenlaatu on ainakin korvin havaittavasti parempi, kuin tusinanappikuulokkeissa.

Kuulokkeet ovat ulkonäöltään aika perinteisen in-ear -kuulokkeiden näköiset, mutta niiden jujuna on pieni C:n muotoinen silikoninen lisänipukka, joka pitää huolen kuulokkeiden paikallaan pysymisestä. Nipukka asettuu korvan ulompaan poimuun ja on alkuun hieman erikoinen ratkaisu, mutta toimiva. Kuulokkeiden mukana erikokoisia korva- ja nipukkasovitteita, sekä vähemmän ääntä eristäviä poimutettuja korvasovitteita. Poimutetut sovitteet ovat käteviä tilanteissa, joissa on hyvä kuulla ympäristön ääniä, kuten liikennettä.

Asymmetrisessä kuulokejohdossa oikea puoli on pidempi kuin vasen ja sen voi pujottaa niskan takaa. Kuulokejohto on lyhyt käsivarsikäyttöä ajatellen ja sitä voi jatkaa mukana tulevalla 0,6 metrin lisäosalla. Kuulokkeet ovat IP5X vesisuojattu, joten ne voi pestä käytön jälkeen, mutta ne eivät ole täysin vesitiiviit. Väreinä on saatavilla musta, punainen, valkoinen ja sininen.

Tilasin kuulokkeet Amazon US:stä, koska en löytänyt niitä aluksi Suomesta, mutta kuulokkeita näyttää saavan myös esimerkiksi Musiikin.com-kaupasta. Jenkeistä kuulokkeille hintaa tuli 47,98 dollaria.

Plussaa

  • Äänenlaatu
  • Pysyvät hyvin paikallaan
  • Kätevä jatkojohto
  • Edulliset

Miinusta

  • Ei kaukosäädintä ja mikrofonia puhelinkäyttöön (jos sellaista kaipaa)
  • Eivät aivan istu täydellisesti omiin korviini
  • Jatkojohdon liitin välillä vetää kuulokkeita

Saa nähdä kuinka pitkään kuulokkeet toimivat, mutta niitä voi ostaa pari-kolme kappaletta samalla hinnalla, kuin mitä saisi Sennheiser OCX 686G SPORTS -kuulokkeista maksaa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *