Huonekaluja ja käyttöesineitä pyörän osista

Polkupyörät ovat käteviä kulkuvälineitä ja pienellä laittamisella vanhastakin pyörästä saadaan tehtyä vielä kelpo peli. Kun aika pyörästä jättää, voi sen osia kierrättää esimerkiksi tekemällä niistä Bike Furniture Designin tyyliin huonekaluja.

Aika nättejä kalusteita pyörän vanteista, renkaista ja muista osista on saatu rakennettua, vaikkakin hieman erikoisia. Millaisiakohan nuo tuolit ovat istua, sillä kumi ei ole niitä mukavampia materiaaleja etenkään istuimissa.

Huonekalujen lisäksi pyörän osista voi askarrella hieman pienempiäkin esineitä, kuten Resource Revival tarjoaa. Esimerkiksi pyörän eturattaasta, saadaan kätevästi tehtyä seinäkellon, kun lisätään vain kellokoneisto. Polkupyörän ketjuista voi vastaavasti askarrella valokuvakehyksen tai kulhon ja takarattaista kynttilätelineen. Yhdistämällä vanteen kaari ja muutamat rattaat, saadaan aikaan CD-teline ja liittämällä pätkä ketjua rattaaseen valmistuu pullonavain. Näppärää.

Resource Revival Resource Revival Resource Revival Resource Revival Resource Revival Resource Revival

Pitääkin varmaan seuraavalla kerralla kotona käydessä tarkistaa mitä kaikkea kivaa pyörävajan sisällöstä saisikaan aikaan.

Korkillisten nestekartonkipakkausten kierrätys

Aamiainen on päivän tärkein ateria ja aamuisin onkin tullut tavaksi keittää mikrokaurapuuroa, jolla jaksaa hyvin lounaaseen asti. Välillä kaurapuuron joukkoon on maukasta lorauttaa Valion marjakeittoa, joiden pakkaukset uudistuivat alkusyksystä.

Uusissa pakkauksissa perinteinen maitopurkkipakkaus on vaihtunut korkilliseen kartonkipakkaukseen, joka onkin erittäin näppärä. Korkki on helppo avata ja sulkea, sekä siisti. Korkki ei kuitenkaan ole kartonkia, joten voiko korkilliset nestekartonkipakkaukset kierrättää korkkeineen? Kyllä voi.

Valion usein kysyttyjen kysymysten listalta löytyy seuraavanlainen vastaus:

"Korkillisten pakkausten korkkia ei tarvitse ottaa pois, sillä kierrätysprosessi käsittelee korkin polyeteenimuovin samalla tavoin kuin nestepakkauskartongin polyeteenimuovin. Vie kartonkitölkit korkkeineen nestepakkausten kierrätysmerkillä varustettuun säiliöön. Toki korkit voi myös poistaa, jos kokee sen helpottavan varastointia."