Katsaus vuoteen 2019

Huomenna alkaa uusi vuosi ja uusi vuosikymmen. Tämä vuosi on pitänyt sisällään paljon tapahtumia, että aikaa ei ole juuri jäänyt pohtimaan mennyttä vuosikymmentä, joten perinteiseen tapaan kerrataan mitä tänä vuonna tapahtui.

Vuosi 2019

Espoosta Saimaanharjulle

Muutimme Annen kanssa syksyllä Espoosta Saimaanharjulle ostaen ensimmäisen yhteisen talon. Muuton yhteydessä tuli muutaman kerran reissattua pääkaupunkiseudulle ja yövyttyä hotelleissa. Vietimme Staycationin GLO Sellossa ja olin työreissulla Both Helsingissä, lisäksi olimme pari kertaa Hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä.

Kesäloma

Kesälomalla piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan lähteä ajamaan Åre Bike Parkiin, Järvsö Bike Parkiin, käydä Rukalla järjestämässä MTB-Enduro kisat, ajaa Kaldoaivi MTB ja rullailla Lofooteille, mutta asiat muuttuivat. Teimme, tai siis teetimme, Espoon asuntooni ennen sen vuokralle laittamista keittiöremontin, kävimme vaeltamassa Teijon Kansallispuistossa ja vieraillimme asuntomessuilla Kouvolassa.

Pyöräjutut

Tänä vuonna pyörähommat jäivät aika vähille, keskittyen EBA ry:n roolissa Endurojunnujen ja -mimmien valmentamiseen, muutamaan pyöräreissuun ja yhteen MTB-Enduro -kisaan. Rennompi pyöräilyvuosi siis.

Keväällä kävimme rullaamassa Tofkholmassa ja kesällä Ruokolahdella avautui Saimaa Bike Park, jonka kävimme testaamassa useampaan otteeseen. Tukholma oli jälleen mainio reissu ja Saimaa Bike Park tarjosi hyvät reitit ja Suomen parhaan hissilinjan. Kävimme myös testaamassa Porkkalanniemen maantiepyörällä ja sitä ei kyllä voi suositella.

Valmentaminen oli vuoden teema pyöräjutuissa, kun Annen kanssa vedimme Endurojunnujen lisäksi Enduromimmeille muutaman valmennuksen ja kävimme vielä Puss Campilla ohjaamassa aloittelijaryhmän.

Lähimaastossa kehitimme harjoittelumahdollisuuksia auttamalla siivoamaan Karakallion Trail Centerin reittejä, mutta oma ajaminen jäi siellä vähille. Kauden ainoan pyöräkisan ajoin Laajavuoressa Funduro-hengessä ja olihan se ihan kivaa. Ensimmäistä kertaa tuli käytyä myös Fiskars Bike Expossa, vaikkakin Larun pyörän teltalla testipyöriä esitellen.

Pyöräilyn saralla kalusto pysyi pääsosin samana, mutta sai päivityksiä. Jäykkäperään laitoin Vittoria Airlinerin taakse suojaamaan vannetta ja Specialized Enduron uusiin Newmenin kehiin laitoin vanneteipin asemesta Deaneasyn Tune-no-Tape plugit. Vanteiden suojaksi vaihdoin Huck Norriksista hieman järeämpään Rimpactin vaahtomuoviin. Ainiin, ostinhan toki uuden pyörän, Nordest Bardinon

Oppiminen

Vuoden aikana tuli myös opiskeltua, sekä työn että urheilun osalta. Kävin kuuntelemassa kestävyysurheilijan ravitsemuksesta ja luin Aki Hintsan Voittamisen anatomia -kirjan.

Ja kaiken sen lisäksi

Vuodessa tapahtui paljon myös blogikirjoitusten ulkopuolella. Alkutalvesta kotiimme muutti uusi perheenjäsen, Martta, joka muutti päivittäisen rytmin ja toi iloa päiviin.

Vaihdoin Etelä-Karjalaan muuttamisen yhteydessä myös työpaikkaa ja aloin tekemään etätöitä. Kävin jo toistamiseen ratsastamassa. Ostin (muutto/retki)pakun.

Pelaaminen on ollut kausittaista ja konsolissa pyöri vuoden aikana Red Dead Redemption 2 (kesken), Uncharted 4: A Thiefs End (läpi), Horizon: Zero Dawn (läpi) ja The Last of Us (kesken). Uusina peleinä listalle päätyivät Assassin Creed: Origins, Uncharted: Lost Legacy (läpi) ja Until Dawn (aloittamatta).

Vapun aikoihin teimme lyhyen hiihtolomareissun Rukalle. Rukan vaunualue oli vuosikymmeniä rakas lomapaikka, mutta kehitys kehittyy ja se korvataan hotellilla. Yhden aikakauden päätös.

Uudelle vuosikymmenelle

Syksy on ollut rytmiltään uuden opettelua ja se alkaa hiljaksiin löytymään. Klo 6:00 tai 5:30 herätys ja 7:00 työhuoneeseen. Välissä koiran kanssa lenkkeilyä ja töiden jälkeen liikuntaa. Tähän on hyvä lisätä treenaamista, joka jatkaa samaa sarjaa kuin aikaisempina vuosina: maastopyöräilyä, hiihtoa, voimaharjoittelua ja boulderointia. Uusina lajeina ensi vuonna kalenteriin tulevat melonta ja soutu. Tietenkin myös omakotitalon askareet pitävät liikkeessä. Eli blogin aihepiirit pysyvät suurilta osin samoina elämiseen liittyvinä tapahtumina.

Ensi vuonna maastopyöräilyn osalta kalenterissa on ainakin Kaldoaivi MTB, joka tänä vuonna jäi ajamatta. Lisäksi Tofkholmaan pitää lähteä ja sen lisäksi ajaa muutama Funduro Cupin osakilpailu. Saimaa Bike Park ja Mielakan Bike Park ovat nyt lähempänä kuin aikaisemmin ja ehkä EBA ry:n hommien jatkuessa tulee joitain valmennuksiakin pidettyä.

Kannattaa siis laittaa blogi (RSS-syöte), Twitter ja Instagram seurantaan. Jos teknisemmät aiheet ovat sydäntä lähellä niin myös englanninkielinen ”Rule of Tech” -blogini (RSS-syöte) voi kiinnostaa. Ja seuratkaa tietenkin Marttaa Instagramissa.