Fiskars Village Bike Expo loi kattavan näkymän maastopyörätarjontaan

Hyvä kevään merkki maastopyöräilijöille on Fiskars Village Bike Expo, joka on Suomen suurin pyöräilymessu- ja demotapahtuma Fiskarsin ruukissa. Jos haluaa testata lukuisten pyörämerkkien tarjontaa maastossa, kannattaa unohtaa alkukevään GoExpo, käydä Don’t Go Expossa ja odottaa Fiskarsin maastoja. Tänä vuonna Fiskars Village Bike Expo järjestettiin lauantaina 4.5.2019 ja olin paikalla poikkeuksellisesti Larun pyörän pisteellä koeajattamassa Focuksen sähköpyöriä ja Santa Cruzin maastopyöriä. Tässä lyhyt raportti messujen tarjonnasta.

Fiskars Village Bike Expo

Fiskarsin ruukki ja alueen Trail Center tarjoaa hyvät mahdollisuudet maastopyöräilyyn ja on esimerkillinen alue maastopyöräreittien osalta. Fiskars Village Bike Expo järjestettiin puimalan sisätiloissa, jossa oli esittelyssä kauden uutuuksia ja ulkona oli demoalue yli 200:lla koeajattavalla demopyörällä. Paikalla oli kaikki suuret ja pienemmät pyörämerkit ja demolenkkinä toimi Trail Centerin polku. Pyöriä pääsi siis testaamaan kunnolla oikeissa olosuhteissa. Koeajoa varten tarvitsi vain kypärän ja henkilöllisyystodistuksen.

Pyörien lisäksi tarjolla oli musiikkia, hyvää ruokaa Kusmiku Street Food Rekan ja Kuparipajan Street Food Baarin toimesta ja virvokkeet hoiti Fiskarsin Panimon BeerWagen.

Fiskars puimala
Fiskars puimala

En ollut aikaisemmin osallistunut Bike Expoon, joten oli mielenkiintoista nähdä miten kattavasti alan yrittäjät ja merkit olivat paikalla. Demopyöriä oli kattavasti ja innokkaita ajajia oli runsaasti tapahtuman alusta loppuun asti. Kävijämäärä taisi myös hieman yllättää järjestäjät, sillä molemmista ruokapaikoista loppuivat burgerit noin klo 15:00 aikoihin.

Pyörävalikoima oli kattavaa, sekä näytteillä että ajettavana
Pyörävalikoima oli kattavaa, sekä näytteillä että ajettavana

Demopyöriä oli jokaiseen makuun. Sähköä oli tarjolla usealta merkiltä ja ne vaikuttivat kiinnostavan koeajajia yhtä paljon kuin analogiset mallit. En itse ehtinyt testaamaan yhtään pyörää, joka hieman harmittaa, mutta eipä tällä hetkellä ole tarvetta kaluston uusimiselle. Silti sähköpyöristä ainakin Specialized Turbo Levo ja Canyon Spectral:ON ja kauramoottorillisista Pässilä Rämäkkä ja Pole Taival olisivat olleet kiinnostavia ajaa. En ehtinyt edes koeajattamiani Focuksen SAM2:sta tai Santa Cruzin Megatoweria poluilla testata :D Koeajoista puheen ollen, kannattaa lukaista Instagrammista MTB-Reitin lyhyet koeajoraportit seitsemästä pyörästä.

Demoalueella kävi kuhina demopyörien parissa
Demoalueella kävi kuhina demopyörien parissa
Puimalan sisätiloissa oli esitteillä kauden uutuuksia
Puimalan sisätiloissa oli esitteillä kauden uutuuksia

Puimalan sisätiloissa esitteillä oli kauden uutuuksia, joista poimittakoon Panzer Gen10 rengasinsertti, joka muistutti kovasti keväällä hankkimaani Rimpact-inserttiä. Vaatepuolelta suomalainen Keli Clothing oli kiinnostava ja kuulemma heidän Jäkälä-merinotakista on tulossa uusi pitkäkauluksinen malli. Shimano ja heidän edustamat tuotteet olivat myös vahvasti esillä.

Specialized-mies ajattamassa Focuksia ja Santa Cruzeja :)
Spessumies Larun pyörän pisteellä :)

Lähdin messuille Annen kanssa, joka meni töihin Larun pyörän pisteelle esittelemään Focuksen sähköpyöriä (JAM2, SAM2) ja Santa Cruzin analogisia pyöriä (Hightower, Bronson, Megatower). Olimme saaneet ohjeistuksena tiedon, että pisteellä pärjäisi hyvin yksin, mutta messujen kävijämäärä ja kiinnostus demopyöriin hieman yllätti. Päivä meni itseltäkin suurilta osin polkimia vaihtaessa pyöriin ja kävin vain nopeasti kiertämässä Puimalan sisäosastot ja vilkaisin ulkoalueen. Turhaan pakkasin mukaan ajovarusteet pyörien testaamista ajatellen :)

Päivän aikana Larun pyörän pisteellä kävi lähes 100 ajajaa testaamassa esitteillä olevia Santa Cruzin ja Focuksen pyöriä. Eri malleja ajettiin suurin piirtein yhtä paljon ja enemmänkin olisi pyöriä ollut varmaan ajossa, jos mukana olisi ollut kaikkiin pyöriin flättipolkimia. Santa Cruzin Hightower ja uutuus Megatower kiinnostivat eniten, kuten myös Focuksen M-koon SAM2 -sähköpyörä.

Fiskars Village Bike Expo oli mielenkiintoinen kokemus, myös sen osalta että olin ajattamassa demopyöriä. Väkeä messuilla oli paljon ja pyörät kiertivät nopeasti. Näytteilleasettajia oli useita kauden uutuuksien kanssa ja demoalueella pyörämerkit olivat hyvin edustettuina. Tällaisia pyörämessujen pitäisi olla.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *