Not Found 404 -virhesivun voi tehdä myös tyylillä

Yleensä Internet-sivun löytymättömyys ilmoitetaan surffaajalle tylsällä ”Not Found 404” -virheilmoitus -sivulla, joka ei tyylillä kursaile. Onneksi usein näkee sivuston yleiseen ilmeeseen muokatun virhesivun, jossa on myös lyhyet ohjeet mistä tietoa kannattaa etsiä ja mikä meni pieleen.

Virhesivut voidaan myös tehdä tyylikkäästi ja pienellä huumorilla, joka ilahduttaa käyttäjää vaikkei haluttua sivua löytyisikään. 365questions.org -sivustolle on kerätty muutamia tyylikkäitä ja oivaltavia 404 -virhesivuja. Myös 404 Research Lab -sivustolta ja Sendcoffee -sivustolta voi klikkailla erilaisia 404 -virhesivuja.

Futuraman uudesta tulemisesta promo-video

Speedbump Studios on tehnyt promo-videon Futuraman uudesta tulemisesta. Sivuilta voi lisäksi ladata 3D-mallit, joista promo-video on tehty. Comedy Centralhan aloittaa uusien Futurama-jaksojen lähettämisen vuoden 2008 aikana.

Mitä lukisin seuraavaksi

What Should I Read Next -sivustolla voi lukimiensa kirjojen pohjalta hakea, mitä kannattaisi lukea seuraavaksi. Palvelu ei oikein ohjelmointi-kirjoista tehtyjen hakujen perusteella tuntunut löytävän mitään suositeltavaa teosta, mutta ”House Atreides – Brian Herbert, Kevin J. Anderson” -kirjan pohjalta sivusto ehdotteli kohtalaisen järkeviä teoksia kuten ”The Battle of Corrin” ja ”The Lord of the Rings”.

Järjestelmässä on sivuston mukaan yli 20,000 teosta, joten kovin suuri ei kirjavalikoima vielä ole. Kunhan tietokantaan lisätään kirjoja, parantunee myös suositeltavien kirjojen osumatarkkuus.

Yellow Dog Linux PlayStation 3:lle

Yellow Dog Linux on tiedottanut, että yhtiön Linux V5.0 julkaistaan PlayStation 3:lle. Tietojen mukaan Yellow Dog Linux on varustettu E17 työpöytäympäristöllä ja paketissa tulee mukana Firefox, Open Office ja mitä ohjelmia käyttäjä nyt haluaakaan asentaa. (via OS news)

Jo aikaisemmin on julkistettu tietoja PS3:n Linux-tuesta, mutta tarkempia tietoja ei vieläkään ole, miten täydellisesti PS3:ssa ajettava Linux pystyy hyödyntämään Cell-arkkitehtuuria ja PS3:n ominaisuuksia. Cell-arkkitehtuurihan on suunniteltu käytettäväksi tietokoneissa, mutta varsinaisia laitteita ei ole juurikaan markkinoilla näkynyt. PlayStation 3 onkin ensimmäinen Cell-arkkitehtuurin pohjautuva laite, joka massamarkkinoille julkaistaan.

PlayStation 3:n 20GB/60GB kiintolevy ja hiiri/näppäimistö -tuki tarjoaa hyvät mahdollisuudet käyttää pelikonsolia, kuin normaalia tietokonetta ja 1080p -mahdollisuus tekee PS3:sta hyvän alustan mediatietokoneeksi. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin Sony toteuttaa Linux -tuen ja sallitaanko kaikkien ominaisuuksien hyödyntäminen. Olisi toivottavaa, että PS3:sta voisi pelikonsolin ohessa käyttää myös medialaitteena.

Yellow Dog Linux (YDL) V5.0 on yrityksen verkkokaupassa hinnoiteltu tuen ja verkkoasennuksen kanssa 100 dollarin pintaan ja ilman tukea YDL:n voi ostaa 50 dollarilla. YDL 4.1 on saatavilla muun muassa Applen PowerPC -laitteille, mutta ilmeisesti PS3:n julkistamisen ja YDL V5:n myötä Applen PowerPC -versioiden kehitys lopetetaan ja jatkossa tarjotaan vain päivityksiä.

Space Invaders -kalvosinnapit

Oldskool -pelaaja voi edustaa tyylikkäästi ja samalla pienin yksityiskohdin ilmentää, että pelaaminen on veressä, pukemalla puvun kanssa Space Invaders -kalvosinnapit. Sterling-hopeasta valmistetut Space Invaders -alusten malliset kalvosinnapit ovat tyylikäs yksityiskohta, jolla varmasti oikeassa seurassa herättää kateellisia katseita.

Klassista pelaamista edustavien kalvosinnappien saatavuudesta ei ole tietoa, mutta kyseiset napit myytiin Etsy -sivustolla 35 dollarin hintaan. Asiakkaan halutessa taitava kultaseppä valmistanee kuvan pohjalta samanlaiset. (via Gizmodo)

Space Invaders cufflinks

Flash Player 9 nyt myös Linuxille

Adobe on viimeinkin julkistanut Flash Player 9:n Linuxille. Ohjelma on edelleen Beta-asteella ja sen myös valitettavasti huomaa. Asentelin Gentoossa epävakaaksi (unstable) merkatun netscape-flash-9.0.21.55 -paketin ja ei tarvinnut kuin Firefox käynnistää, niin pystyi toteemaan että Flashin 9 -versio on vielä käyttökelvoton. Selain ja Flash kyllä toimivat, mutta Firefox jäätyi ja surffaamisesta tuli mahdotonta. ja Flash 9 tuntui toimivan ajoittain ihan kohtalaisesti.

Lähinnä Flashin kanssa ongelmat liittyvät Firefoxiin, joka hidastelee ja jäätää oltuaan pidempään auki. Kunhan pari kertaa päivässä käynnistää selaimen uudestaan, niin ongelmat tuntuvat ratkeavan.

Edelleenkään Flashistä ei ole saatavilla 64bittistä versiota, joten sujuvaan surffaamiseen 64bit -ympäristössä pitää käyttää Firefoxin 32bittistä binääriä. Voi olla, että Adoben beta-tason Flash toimii paremmin perinteisessä x86 -ympäristössä. Ehkäpä jossain vaiheessa Adobe saa käännettyä Flashin 64bittiseksi.

Päivitys: Flash 9 toimii sittenkin.