Yellow Dog Linux PlayStation 3:lle

Yellow Dog Linux on tiedottanut, että yhtiön Linux V5.0 julkaistaan PlayStation 3:lle. Tietojen mukaan Yellow Dog Linux on varustettu E17 työpöytäympäristöllä ja paketissa tulee mukana Firefox, Open Office ja mitä ohjelmia käyttäjä nyt haluaakaan asentaa. (via OS news)

Jo aikaisemmin on julkistettu tietoja PS3:n Linux-tuesta, mutta tarkempia tietoja ei vieläkään ole, miten täydellisesti PS3:ssa ajettava Linux pystyy hyödyntämään Cell-arkkitehtuuria ja PS3:n ominaisuuksia. Cell-arkkitehtuurihan on suunniteltu käytettäväksi tietokoneissa, mutta varsinaisia laitteita ei ole juurikaan markkinoilla näkynyt. PlayStation 3 onkin ensimmäinen Cell-arkkitehtuurin pohjautuva laite, joka massamarkkinoille julkaistaan.

PlayStation 3:n 20GB/60GB kiintolevy ja hiiri/näppäimistö -tuki tarjoaa hyvät mahdollisuudet käyttää pelikonsolia, kuin normaalia tietokonetta ja 1080p -mahdollisuus tekee PS3:sta hyvän alustan mediatietokoneeksi. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin Sony toteuttaa Linux -tuen ja sallitaanko kaikkien ominaisuuksien hyödyntäminen. Olisi toivottavaa, että PS3:sta voisi pelikonsolin ohessa käyttää myös medialaitteena.

Yellow Dog Linux (YDL) V5.0 on yrityksen verkkokaupassa hinnoiteltu tuen ja verkkoasennuksen kanssa 100 dollarin pintaan ja ilman tukea YDL:n voi ostaa 50 dollarilla. YDL 4.1 on saatavilla muun muassa Applen PowerPC -laitteille, mutta ilmeisesti PS3:n julkistamisen ja YDL V5:n myötä Applen PowerPC -versioiden kehitys lopetetaan ja jatkossa tarjotaan vain päivityksiä.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *