Flash Player 9 nyt myös Linuxille

Adobe on viimeinkin julkistanut Flash Player 9:n Linuxille. Ohjelma on edelleen Beta-asteella ja sen myös valitettavasti huomaa. Asentelin Gentoossa epävakaaksi (unstable) merkatun netscape-flash-9.0.21.55 -paketin ja ei tarvinnut kuin Firefox käynnistää, niin pystyi toteemaan että Flashin 9 -versio on vielä käyttökelvoton. Selain ja Flash kyllä toimivat, mutta Firefox jäätyi ja surffaamisesta tuli mahdotonta. ja Flash 9 tuntui toimivan ajoittain ihan kohtalaisesti.

Lähinnä Flashin kanssa ongelmat liittyvät Firefoxiin, joka hidastelee ja jäätää oltuaan pidempään auki. Kunhan pari kertaa päivässä käynnistää selaimen uudestaan, niin ongelmat tuntuvat ratkeavan.

Edelleenkään Flashistä ei ole saatavilla 64bittistä versiota, joten sujuvaan surffaamiseen 64bit -ympäristössä pitää käyttää Firefoxin 32bittistä binääriä. Voi olla, että Adoben beta-tason Flash toimii paremmin perinteisessä x86 -ympäristössä. Ehkäpä jossain vaiheessa Adobe saa käännettyä Flashin 64bittiseksi.

Päivitys: Flash 9 toimii sittenkin.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *