Raketinheittimillä piristystä avokonttoriin

Avokonttori tarjoaa useita mahdollisuuksia niin sanottujen viihde-elementtien käyttämiseen työyhteisön piristämiseksi. Tarjolla onkin erilaisia vekottimia, joilla voi piristää tai kiusata pahaa aavistamattomia kollegoja. USB-vekottimiin erikoistunut Brando tarjoaa useita erilaisia USB-porttiin liitettäviä raketinheittimiä.

Brandon langaton raketinheitin tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet heittimen sijoitteluun. Raketit lentävät kolmisen metriä ja langattoman lähettimen kantomatka on 4.5 metriä. Kolme pehmeää rakettia sisältävän raketinheittimen saa omaksi 45 dollarilla.

Jos langaton raketinheitin ei innosta, on vaihtoehtona web-kameralla varustettu raketinheitin. Kaverisi voivat MSN Messengerin välityksellä ohjata raketinheitintä ja ampua raketeilla sinua ollessasi työn touhussa. Tai pomosi voi keskeyttää kahvitaukosi huomauttamalla siitä parilla raketilla. Raketit lentävät noin viitisen metriä ja kolme rakettia sisältävän heittimen saa omaksensa 49 dollarilla.

Luulisi Brandon kehittävän seuraavaksi langattoman raketinheittimen varustettuna web-kameralla, jolloin voisi tähdätä etäältä ja ampua sopivan kohteen tullessa paikalle.

(via Engadget, 2)

Missile Launcher Missile Launcher

Kylmää juotavaa USB-minijääkaapista, tölkki kerrallaan

USB-minijääkaappi

Kesäisin maistuu kylmä juoma ja mikäs sen parempaa, kuin korkata viilennetty tölkki virkistävää juomaa USB-minijääkaapista.

Brandon USB-minijääkaappi kylmenee 8,5°C lämpötilaan viidessä minuutissa ja sisään sopii yksi 0,33cl tölkki. Jääkaapin sisältä löytyy tietenkin myös valo, joka valaisee kooltaan 19,4x9x9cm ja 362 grammaa painavaa, muovista valmistettua minijääkaappia.

Juomaa viilentävä USB-vekotin maksaa 33 dollaria ja päälle lisätään ainakin 3 dollarin toimituskulut. Aivan halvalla ei virkistävää ja viileää juomaa ole tarjolla.

Tyyliltään vekotin muistuttaa vanhanajan kokis-automaatteja, mutta lopputulos on aika halvan näköinen. Kätevä vaihtoehto varmasti, jos työpaikalla ei ole yhteistä jääkaappia tai kylmät juomat katoavat parempiin suihin.

(via Gizmodo)

Icron tarjoaa USB 2.0:aa sähköpistokkeesta

Icron yhdistää USB:n ulottuvuutta pidentävän ExtremeUSB -tekniikkansa Panasonicin sähköpiuhoja käyttävän HD-PLC -tekniikan kanssa ja tuloksena sähköpistokkeesta tulee USB 2.0 -liitäntä. eHomeUpgrade -sivuston uutisjutussa kerrotaan, että demonstroitu prototyyppi on neliporttinen USB 2.0 -kytkin, joka mahdollistaa normaalin ”plug and play” -yhteyden millä tahansa USB-laitteella.

Icronin järjestelmä ei tarvitse ajureita tai ohjelmistoja ja toimii käyttöjärjestelmälle läpinäkyvästi. Aivan normaalin USB 2.0:n nopeuksiin ei sähkölinjoja pitkin päästä, vaan nopeus on maksimissaan 190Mbps. Vaikka nopeus jääkin vajaaseen puoleen normaalista 480Mbps:sta, on se enemmän kuin ei mitään. Aikaisemmin Icron on jatkanut USB:n ulottuvuutta normaalista 5 metristä jopa kahteen kilometriin ExtremeUSB -tekniikallansa käyttäen verkkopiuhoja (CAT 5 ja kuitu) ja langattomia tekniikoita (802.11g ja UWB).

Gizmodon jutussa ehdotettiin käyttötarkoituksiksi esimerkiksi digiboxin liittämistä tietokoneeseen ja USB-kiintolevyn jakamista koko huoneistoon, jotka ovatkin ihan järkeviä ehdotuksia. Tuotetta vasta demottiin, joten markkinakelpoisesta ja viimeistellystä tuotteesta ei ole vielä tietoa.

Kyllä tekniikka on joustavaa, kun Ethernettiä ja USB:tä saadaan sähköpistokkeesta ja sähköä Ethernetistä.

Secustick-muistitikku luo väärän turvallisuuden tunteen

Tietoturva on tärkeä asia ja tärkeitä tietoja voi joutua vääriin käsiin, kun pieni muistitikku häviää. Markkinoilla onkin muistitikkuja, jotka lupaavat tietoturvaa ja suojaa muistilla oleville tärkeille tiedoille. Valitettavasti kaikki ei aina ole sitä mitä tuotetiedotteessa lukee ja markkinamiesten puheissa kuulee.

Tweakers.net -sivusto on testannut Secustick -muistitikkua, jota markkinoidaan tietoturvallisena. Sipal Internationalin Secustickin turvaominaisuus ei perustu tiedon salaukseen, vaan itsetuho-mekanismiin, jos väärä salasana annetaan riittävän monta kertaa. Yrityksen tiedotteen mukaan muistitikku on Ranskan turvallisuuspalvelun hyväksymä ja lisäksi käytössä puolustus- ja pankkimaailmassa.

Muistitikun tietoturva joutuikin heti koville, kun Tweakers.net avasi tikun kuoret, juotti pienen johtimen piirille ja sai näin rajattoman mahdollisuuden syöttää vääriä salasanoja. Seuraavaksi oli vuorossa muistitikun käyttöön tarvittavan ohjelmiston tutkiminen. Ajamalla debuggeria ja muuttamalla muistipaikan arvoja, saatiin muistitikun sisältö luettavaksi ilman oikean salasanan syöttämistä. Tikun niin sanotun tietoturvan murtamiseen ei tarvinnut käyttää edes salasanan murtamista.

Salasanan tarkastaminen ja muistitikun sisällön avaaminen suoritettiin kahdessa eri prosessissa ja kokonaan tietokoneen puolella, joka on vakava suunnitteluvirhe. Turvallisimmat muistitikut suorittavat sekä salauksen että avaamisen muistitikun piirillä. Jutun mukaan muistitikulta ei myöskään löytynyt mitään ylimääräistä laitetta (itsetuho -mekanismia), joka olisi syöttänyt muistille enemmän jännitettä kuin piiri kestäisi ja näin tuhonnut muistin käyttökelvottomaksi.

Kaikilla tietotekniikan käyttäjillä ei välttämättä ole tietoa ja taitoa murtaa edes näinkään yksinkertaista suojausmenetelmää, mutta tälläisen suojauksen kiertämiseen ei paljoa taitoa tarvita. 130 euron hintainen 1GB Secustick on tietoturvaominaisuuksiensa suhteen turhaan tuhlattua rahaa. Yrityksen mukaan markkinoille on tulossa paranneltu versio muistitikusta ja tarjolla on myös tietoturvallisempia vaihtoehtoja.

Käyttäjän näkökulmasta normaali muistitikku ja ohjelmallisesti esimerkiksi TrueCryptillä toteutettu salaus on parempi ja luotettavampi vaihtoehto.

Sikamainen muistikortinlukija

Tietoteknisten laitteiden ei tarvitse olla tylsiä kuutiomaisia esineitä, vaan niiden muotoiluun voi käyttää myös mielikuvitusta. USB Piggy Card Reader on sikamaisesti muotoiltu, USB:hen liitettävä muistikortinlukija.

Sian selästä löytyy kolme ja mahapuolelta yksi paikka eri muistikorteille ja sikaa voi ”syöttää” SD, CF, XD, MS, Mini SD ja T-flash/Micro SD -muisteilla. Kooltaan sikamainen muistikortinlukija on 118x65x38mm, painaa 45 grammaa, tukee USB 2.0:aa ja on hinnoiteltu houkuttelevasti 10 dollarin lapulla.

Ei hullumpi muistikortinlukija ja valkoinen sika suorastaan vinkuu pientä virittämistä.

(via Gizmodo)

Piggy Reader Piggy Reader

SnoopStick valvoo mitä koneellasi tehdään

SnoopStick on normaalin USB-muistitikun näköinen palikka, joka tietokoneeseen liitettynä ja piilossa olevan ohjelman avulla valvoo, mitä tietokoneellasi on tehty, kun olet ollut poissa. Valvontaa voi myös tietenkin soveltaa lasten ja työntekijöiden tietokoneisiin. Ei sinällään mitenkään erikoinen vekotin verrattuna normaaleihin vakoiluohjelmiin, mutta toteutukseltaan yksinkertainen ratkaisu USB-tikkuun sovellettuna.

SnoopStick -ohjelmisto tallettaa kaiken mitä valvottavalla koneella tehdään ja tapahtumia voi tarkastella jälkeenpäin. Kytkemällä palikan mihin tahansa Internet-yhteydellä varustettuun tietokoneeseen, voi valvottavan koneen tapahtumia seurata ja ohjelmia hallita reaaliajassa. SnoopStick -palikoissa on uniikki tunniste, jolla tunnistetaan valvottavat koneet ja yhdistetään ne palikkaan, jolta ohjelma asennettiin. Valvovan ohjelmiston voi poistaa ajamalla asennusohjelman samalta palikalta, jolta se asennettiin. Yhdellä 60 dollarin hintaisella SnoopStickillä pystyy valvomaan kolmea konetta ja lisäkoneet maksavat 25 dollaria kappale.

Aikamoinen valvontatyökalu, joka ei periaatteessa eroa mitenkään perinteisistä haittaohjelmista. SnoopStickin asentama valvontaohjelma ei näy käyttäjälle ja käyttäjä on tietämätön valvonnasta. Palikan sivuilla ei kerrottu näkyykö ohjelma Explorerin prosessi-listassa vai toimiiko ohjelma rootkit -tyylisesti piilottamalla toimintansa kokonaan, joskin normaaleille käyttäjille jo ohjelman piilottaminen tehtäväpalkista on riittävä piilotuskeino.

Tietoturvallisesta näkökulmasta mieleen tulee tilanne, jos ja kun SnoopStick tunnisteet murretaan ja valvottavat koneet ovat avoimesti auki Internetiin. Eettisestä näkökulmasta katsoen palikan käyttäminen käyttäjän tietämättä on vähintäänkin kyseenalaista. Toisaalta, monessakohan julkisessa tietokoneessa, esimerkiksi kirjastoissa, on asennettuna jonkinlainen haittaohjelma, joka valvoo käyttäjän tekemisiä ja muun muassa salasanoja.

(via Gizmodo)

USB:ssä ladattavat akkupatterit

usbcell battery

Trusted Review -sivusto esittelee akkupattereita, joita voi ladata USB-väylän kautta. Kätevää eikö?

Moiza Energyn USBCELL patterit ottavat virtansa normaalista USB-liitännästä, eivätkä siis tarvitse mitään erityisiä latauslaitteita täyttyäkseen virrasta. Toiminnaltaan patterit muistuttavat USB-tikkuja, joista käännetään kansi sivuun ja tökätään kiinni. Tyhjän pariston lataus kestää noin viisi tuntia, jonka jälkeen LED-valo ilmoittaa pariston olevan täysi.

Tällä hetkellä netin kautta voi tilata AA-kokoisia USBCELL -paristoja, mutta yrityksellä on suunnitteilla tuoda markkinoille koko skaala akkuparistoja mukaan lukien puhelin- ja kamera-akkuja. Nippelitiedosta kiinnostuneille patterien kapasiteetti on 1300mAh, joka ei yllä samalle tasolle kuin tehokkaimmat NiCD ja NiMH patterit, joissa kapasiteetti on 2500mAh. Kaksi AA-kokoista USBCELL -paristoa kustantaa 12.99 puntaa ja ovat saatavilla vain Brittein saarilla, mutta sivujen mukaan paristoja ollaan tuomassa markkinoille myös USA:ssa ja muissa Euroopan maissa.

Päivitys 2.6.2007:
Huomasin juuri, että Verkkokauppa.com mainostaa Kesä-Extra lehdessään USBCELL AA-akkupattereita. Kaksi USB-portista ladattavaa 1300mAh:n AA-akkua maksaa 19.90 euroa. (Verkkokauppa.com:n USBCELL -tuotesivu)