Icron tarjoaa USB 2.0:aa sähköpistokkeesta

Icron yhdistää USB:n ulottuvuutta pidentävän ExtremeUSB -tekniikkansa Panasonicin sähköpiuhoja käyttävän HD-PLC -tekniikan kanssa ja tuloksena sähköpistokkeesta tulee USB 2.0 -liitäntä. eHomeUpgrade -sivuston uutisjutussa kerrotaan, että demonstroitu prototyyppi on neliporttinen USB 2.0 -kytkin, joka mahdollistaa normaalin ”plug and play” -yhteyden millä tahansa USB-laitteella.

Icronin järjestelmä ei tarvitse ajureita tai ohjelmistoja ja toimii käyttöjärjestelmälle läpinäkyvästi. Aivan normaalin USB 2.0:n nopeuksiin ei sähkölinjoja pitkin päästä, vaan nopeus on maksimissaan 190Mbps. Vaikka nopeus jääkin vajaaseen puoleen normaalista 480Mbps:sta, on se enemmän kuin ei mitään. Aikaisemmin Icron on jatkanut USB:n ulottuvuutta normaalista 5 metristä jopa kahteen kilometriin ExtremeUSB -tekniikallansa käyttäen verkkopiuhoja (CAT 5 ja kuitu) ja langattomia tekniikoita (802.11g ja UWB).

Gizmodon jutussa ehdotettiin käyttötarkoituksiksi esimerkiksi digiboxin liittämistä tietokoneeseen ja USB-kiintolevyn jakamista koko huoneistoon, jotka ovatkin ihan järkeviä ehdotuksia. Tuotetta vasta demottiin, joten markkinakelpoisesta ja viimeistellystä tuotteesta ei ole vielä tietoa.

Kyllä tekniikka on joustavaa, kun Ethernettiä ja USB:tä saadaan sähköpistokkeesta ja sähköä Ethernetistä.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *