WordPress 2.2 ja kadonnut esikatselu-kehys

WordPressin versiossa 2.2 poistettiin hieman salakavalasti esikatselukehys ”Kirjoita”-sivulta ja toiminto vaihdettiin uuteen ikkunaan avautuvaan ”Esikatsele”-toimintoon. Vaikka käyttöliittymämuutoksista mainittiin uutta versiota käsittelevässä jutussa, sivuutettiin käyttäjälle tutun toiminnon muuttaminen varsinaisesti mainitsematta mitään asiasta.

Esikatselu-kehys oli muutoskirjauksen mukaan hitaasti latautuva, mutta ei se kyllä niin hidas ollut, että se olisi pitänyt kokonaan poistaa. Käyttäjien kannalta joku erillinen asetus olisi ollut kätevä vaihtoehto, kuten esimerkiksi visuaalisen editorin kohdalla.

Hyvä toiminnallisuus vaihdettiin puolivillaiseen toteutukseen, mutta onneksi on käyttäjiä, jotka korjaavat sovelluksen puutteet. Rob Miller onkin toteuttanut ”Esikatsele” -lisäosan, joka tarjoaa tutun kehyksellisen esikatselu-toiminnon.

Kehittäjät taas vaan kehittävät ja jättävät käyttäjien mielipiteet omaan arvoonsa. No, yksi lisäosa lisää, eihän niitä olekaan jo kuin hieman yli tusina.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *