Vyönsolki NES-ohjaimesta

NesBuckle on vyönsolki, joka näyttää ja on oikea NES-pelikonsolin ohjain. Solki on tehty originaaleista, käytetyistä, vuoden 1985 NES-ohjaimista, joiden saatavuus sivujen mukaan on vaihtelevaa, joten 30 dollarin myyntihintakin voi vaihdella. Sivuilla on kaupan myös Super Nintendon ohjaimesta tehty SNESBuckle, Sega Genesiksen ohjaimesta tehty GenesisBuckle ja Atarin ohjaintikusta valmistettu AtariBuckle. Vyönsoljilla on hintaa 30 dollaria ja toimituskulut ovat 7 dollaria ja tuotteita toimitetaan sivujen mukaan myös ulkomaille (eli myös USA:n ulkopuolelle).

nesbuckle

Peliohjain vyönsolkena takuulla herättää huomiota. Sivuilta ei tosin selvinnyt toimivatko vyönsoljet vielä pelikonsolin ohjaimina, sillä kuvissa ei näkynyt piuhaa ja toisaalta piuha voisi olla hankala piilottaa vyönsolkena käytettäessä. Ainakin hyvää uusiokäyttöä pelikonsolien ohjaimille.

Uutta emolevyä ja BIOS-asetukset kuntoon

Tom’s Hardware antaa ohjeita BIOS:n virittelyyn. Perusvinkit BIOS:n eri asetuksista ja miten ne vaikuttavat suorituskykyyn. Itse kun päivitin emolevyn, ei mukana tulleessa manuaalissa ollut käsitelty BIOS:n asetuksia, joten pieni kertaaminen eri optioiden vaikutukseen oli tarpeen. Tomppa neuvoo kuinka säädetään asetuksia liittyen muistiasetuksiin, emolevyn integroituihin ominaisuuksiin, ylikellottamiseen ja virransäästämiseen. Apuna on selkeähköt kuvat ja vaikka oma BIOS ei olisikaan juuri sama kuin käsitelty, ovat ohjeet sovellettavissa.

Vielä kun tähän uuteen DFI Lanparty UT nF3 250Gb emolevyn biosiin saisi tuen AMD64 venice-corelle (ADA3000AIK4BX CBBWE). Sivut väittävät E6 -steppingille löytyvän tuen uusimmasta biosista, mutta cool&quiet ei vain suostu toimimaan. Linuxissa powernow valittaa käynnistyksessä PSB tai ACPI_PSS objektien puuttumista (powernow-k8: BIOS error – no PSB or ACPI _PSS objects) ja samanlaista virhettä se Windowsikin tarjoaa.

Vaikka venicessä pitäisi olla E6-stepping, kertoo cpu-z steppingin olevan 2. Johtuneeko sitten siitä, ettei bios tunnista prosessoria vai mistä, vaikea sanoa. DFI:n foorumeillakin oli asian suhteen aika hiljaista.

amd64 300+

Paperisilppuri USB-väylään

silppuri

Paperisilppuri on nyt saatavissa kätevästi USB-laitteena. Pieni silppuri syö puoliksi taitettuja A4-kokosia papereita (A6) ja saa virtansa USB-väylän lisäksi myös pattereista tai verkkovirrasta. Väreinä on saatavilla musta tai valkoinen. Kätevä vekotin tärkeiden papereiden turvalliseen tuhoamiseen myös matkalla ollessa. (via Gizmodo.com)

Pingviinin muotoinen minitietokone

tux

Linux devices esittelee Acme Systemsin pienen SBC-koneen (single-board computer), joka pyörittää Linuxia. ”Acme Fox” on kooltaan 2.6 x 2.8 tuumaa, 100e hintainen ja RISC-pohjainen levy on paketoitu nättiin 6.7 tuuman Tux-koteloon (30e). Pingviinin takapuolelta löytyy liittimet verkkokaapelille, kaksi USB-liitintä ja paikat muille I/O -liittimille. Laite toimii 2.4 tai 2.6 -sarjan kernelillä ja käyttötarkoituksena mainittiin esimerkkeinä http, ftp, telnet, ssh -palvelimet. 100 MIPS:n tehoilla ja USB-levyillä ei tosin mitään kovin ihmeellistä askarrella.

Huhut Futuraman uudesta tulemisesta liioiteltuja

Internetissä on jo vähän aikaa liikkunut huhuja Futurama tv-sarjan uusista jaksoista. Vaikka varmaa tietoa ei vieläkään ole, Slashdot uutisoi Billy Westin (Fry:n ääni) postauksesta foorumilleen. Billy kertoo 26:n uuden Futurama-jakson menemisestä tuotantoon piakkoin.

Valitettavasti huhut ovat silti vain huhuja ja Billy kirjoittaa myöhemmin:

I’m sorry I gave inaccurate info on the cartoon.I was told on one end that the TV show was a go but DXC enlightened me (with a hammer) that this was not the case.I think there is a Futurama project as in DVD’s but I appearently had bad info.But I do live to give good Futurama news to people.So I must’ve died or something.

All eyes on the skies,
Billy

Ilmeisesti uusia Futurama-jaksoja saadaan odotella vielä edelleenkin.

Monikäyttöiset legopalikat

TechEBlogissa on esitelty erilaisia käyttötarkoituksia legopalikoille. Legopalikoista on kasattu muun muassa iPod ja Nintendo -kotelo, pinball-kone, toimiva ilmastointilaite. Kunniamaininnan saa legopalikasta rakennettu kotelo USB-muistille, jonka voit myös toteuttaa itse.

PlayStation 3 marraskuussa

PlayStation Business Briefing 2006 konferenssissa kerrottiin, että PlayStation 3 julkaistaan maailmanlaajuisesti marraskuussa 2006. Aikaisempien tietojen mukaan PS3 oli suunnitteilla julkaista kevään tai kesän aikana. Pelikonsoli julkaistaan tietojen mukaan yhtä aikaa Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa ja hinta on vähintään 50 000 yeniä eli noin 350€.

PS3:n pelit toimitetaan vain blu-ray -levyillä ja konsoli on yhteensopiva vanhojen PlayStation 1 ja 2 -pelien kanssa. Laitteesta löytyy tuki myös HDMI-standardille. Monien iloksi konsolissa on lisäksi 60GB-kiintolevy ja PS3:n on ilmoitettu tukevan Linuxia. Kiintolevylle voidaan tallentaa mediaa ja sen avulla PlayStation 3 voi toimia kotipalvelimena ja medialaitteena pelaamisen ohessa.

PlayStationin Cell-arkkitehtuuri luo haasteita Linuxin pyörittämiselle ja ohjelmien toimivuudelle, mutta ilmoitettu tuki Linuxin toimivuudelle lupaa hyvää. Kuten varmaan moni muukin, myös itse odotan innolla, mihin kaikkeen pelikonsoli taipuu. Xbox 360:een verrattuna lähtökohdat monipuoliseen käyttöön ovat selkeästi paremmat.