PlayStation 3 marraskuussa

PlayStation Business Briefing 2006 konferenssissa kerrottiin, että PlayStation 3 julkaistaan maailmanlaajuisesti marraskuussa 2006. Aikaisempien tietojen mukaan PS3 oli suunnitteilla julkaista kevään tai kesän aikana. Pelikonsoli julkaistaan tietojen mukaan yhtä aikaa Yhdysvalloissa, Japanissa ja Euroopassa ja hinta on vähintään 50 000 yeniä eli noin 350€.

PS3:n pelit toimitetaan vain blu-ray -levyillä ja konsoli on yhteensopiva vanhojen PlayStation 1 ja 2 -pelien kanssa. Laitteesta löytyy tuki myös HDMI-standardille. Monien iloksi konsolissa on lisäksi 60GB-kiintolevy ja PS3:n on ilmoitettu tukevan Linuxia. Kiintolevylle voidaan tallentaa mediaa ja sen avulla PlayStation 3 voi toimia kotipalvelimena ja medialaitteena pelaamisen ohessa.

PlayStationin Cell-arkkitehtuuri luo haasteita Linuxin pyörittämiselle ja ohjelmien toimivuudelle, mutta ilmoitettu tuki Linuxin toimivuudelle lupaa hyvää. Kuten varmaan moni muukin, myös itse odotan innolla, mihin kaikkeen pelikonsoli taipuu. Xbox 360:een verrattuna lähtökohdat monipuoliseen käyttöön ovat selkeästi paremmat.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *