Uutta emolevyä ja BIOS-asetukset kuntoon

Tom’s Hardware antaa ohjeita BIOS:n virittelyyn. Perusvinkit BIOS:n eri asetuksista ja miten ne vaikuttavat suorituskykyyn. Itse kun päivitin emolevyn, ei mukana tulleessa manuaalissa ollut käsitelty BIOS:n asetuksia, joten pieni kertaaminen eri optioiden vaikutukseen oli tarpeen. Tomppa neuvoo kuinka säädetään asetuksia liittyen muistiasetuksiin, emolevyn integroituihin ominaisuuksiin, ylikellottamiseen ja virransäästämiseen. Apuna on selkeähköt kuvat ja vaikka oma BIOS ei olisikaan juuri sama kuin käsitelty, ovat ohjeet sovellettavissa.

Vielä kun tähän uuteen DFI Lanparty UT nF3 250Gb emolevyn biosiin saisi tuen AMD64 venice-corelle (ADA3000AIK4BX CBBWE). Sivut väittävät E6 -steppingille löytyvän tuen uusimmasta biosista, mutta cool&quiet ei vain suostu toimimaan. Linuxissa powernow valittaa käynnistyksessä PSB tai ACPI_PSS objektien puuttumista (powernow-k8: BIOS error – no PSB or ACPI _PSS objects) ja samanlaista virhettä se Windowsikin tarjoaa.

Vaikka venicessä pitäisi olla E6-stepping, kertoo cpu-z steppingin olevan 2. Johtuneeko sitten siitä, ettei bios tunnista prosessoria vai mistä, vaikea sanoa. DFI:n foorumeillakin oli asian suhteen aika hiljaista.

amd64 300+

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *