Pingviinin muotoinen minitietokone

tux

Linux devices esittelee Acme Systemsin pienen SBC-koneen (single-board computer), joka pyörittää Linuxia. ”Acme Fox” on kooltaan 2.6 x 2.8 tuumaa, 100e hintainen ja RISC-pohjainen levy on paketoitu nättiin 6.7 tuuman Tux-koteloon (30e). Pingviinin takapuolelta löytyy liittimet verkkokaapelille, kaksi USB-liitintä ja paikat muille I/O -liittimille. Laite toimii 2.4 tai 2.6 -sarjan kernelillä ja käyttötarkoituksena mainittiin esimerkkeinä http, ftp, telnet, ssh -palvelimet. 100 MIPS:n tehoilla ja USB-levyillä ei tosin mitään kovin ihmeellistä askarrella.

Artikkeli on julkaistu keskiviikkona 22. maaliskuuta 2006 kello 18.51. This entry was posted in linux and tagged by Marko. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *