Ääkköset verkkotunnuksiin

Ääkkösellisiä verkkotunnuksia on mahdollista hakea huomisesta lähtien (1.9.2005). Kansallisia merkkejä sisältävissä verkkotunnuksissa (Internationalized Domain Names, IDN) on kuitenkin huomattavia teknisiä rajoituksia, eikä Viestintävirasto suosittele niitä ensisijaiseksi verkkotunnukseksi.

Koska nimipalvelimet pystyvät käsittelemään vain latinalaisten aakkosten kirjaimia (a-z), IDN-verkkotunnukset tulee koodata nimipalvelimien ymmärtämään ACE-muotoon (ASCII Compatible Encoding). Internet Explorerissa ei vielä tällä hetkellä ole IDN-verkkotunnus tukea ilman Verisignin toteuttamaa selainlaajennusta, mutta useimmista kilpailevista selaimista, kuten Firefox, Opera, Safari ja Konqueror, tuki löytyy. (via sektori.com

Eli loppujen lopuksi ainakin tällä hetkellä, ja jatkossakin, turha ominaisuus. Lämmittänee suomalaisia ja muita erikoismerkein varustettuja maita. Mitä, onko elämää englanninkielisten maiden ulkopuolellakin :)

Ja lopuksi illan kevennys:


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *