Firefoxin laajennukset

Vaikka vaihdoin aikanaan Operasta Firefoxiin ja viime keväänä takaisin Operaan, on Firefox edelleen kakkosselaimena. Olenkin viime aikoina harkinnut vaihtamista Operasta takaisin Firefoxiin, mutta kun Operan näppäinkomennot ovat selkärangassa ja ”musta tuntuu” -fiilis kertoo selaimen toimivan jouheammin ei vaihdosta ole vielä tapahtunut. Lähinnä Firefoxin (lyhennys Fx) parempi plugin-tuki Linuxissa ja Macissa puoltaisi vaakakuppia Fx:n puolelle.

Mutta kuitenkin, Extremetech kirjoittaa kätevistä laajennuksista Firefoxiin. Monet Operasta vakiona löytyvät ominaisuudet löytyvät Firefoxiin laajennuksina. Esimerkkinä hiirieleet ja Session Saver. Firefoxin laajennukset -sivulla eri lisäosia on kuitenkin runsaasti ja hyödyllisten löytäminen on ongelmallista. Extremetechin artikkeli tarjoaakin listan kätevistä laajennuksia, tässä niistä muutama.

Fasterfox: nopeuttaa selailua virittämällä yhteys- ja renderöintiasetuksia säätämällä ominaisuuksia kuten useat samanaikaiset yhteydet, DNS cache, linkkien etukäteishaku.

IE Tab: Internet Explorer Firefoxin välilehden sisällä. Kätevä webkehittäjille ja ”vain IE”-sivustojen käyttämiseen. Jos vielä MS porttaisi IE:n Linuxillekin (tiedän, että winettämällä pitäisi toimia).

FoxyTunes: Mediasoittimen hallitseminen Fx:n työkalupalkissa olevien kontrollien avulla. Tukee useita eri soittimia.

FireFTP: FTP ohjelmisto sulautettuna selaimeen.

Download Status Bar: Jos et halua, että latausmanageri pomppaa aina esiin.

Google Preview: Googlen hakutulosten sivut ruudunkaappauksina tulosten yhteydessä.

Ja omat suosikkini:
Session Saver: Tallettaa auki olevat välilehdet selainta suljettaessa (vakiona Operassa). Lisäosasivulla oleva versio laahaa hieman versionumeroissa ja tekijän ”sivulta” saatava versio toimii bleeding-edge selaimienkin kanssa.

All-in-one Gestures tai Mouse Gestures -lisäosat hiirieleisiin. Jos hiiressä on 3 tai 7 nappia, on sivuilla ees-taas liikkuminen ja sivujen sulkeminen kätevää eleitä käyttämällä.

PageZoom: Lisää ominaisuuden sivun zoomaukseen. Zoomaa koko sivua. Kätevä etenkin pienillä näytöillä, kuten 12″ iBookissa.

Adblock: Suodata häiritsevät mainokset pois nettisivuilta. (Jotkut tykkää, itse en.)

Lisäksi selaimen ulkoasulle myös hieman kohennusta:
iFOX: Selkeä ja hieman OS X:än ulkoasua muistuttava teema.

Pimpzilla: Pimp My Browser! Karvaa työkalupalkkiin ja leopardin nahkaa välilehdille.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *