Mac OS X:n virittämistä

The Xlab kirjoittaa ohjeita Mac OS X:n virittämiseen liittyen.

Vinkit ovat luonteeltaan perusvinkkejä, joita voi soveltaa yleisesti muihinkin käyttöjärjestelmiin. Kaikki käyttöjärjestelmät nauttivat muistista ja mitä enemmän sitä on, sen parempi. Käynnistyslevyn ollessa täynnä, suorituskyky laskee ja vähentämällä käyttöjärjestelmän graafisia ominaisuuksia toiminta nopeutuu. Ei mitään maailmaa mullistavia ohjeita.

OS X:n ylläpitämiseen liittyvät ohjeet ovat ihan aiheellisia. Esimerkiksi tiedostojen oikeuksien korjaaminen on hyödyllistä uusien ohjelmien asennuksen jälkeen käyttämällä Disk Utilityä. Myös ylläpitoskriptien ajaminen säännöllisesti on ihan hyvä vinkki. Ylläpitoskriptit voi ajaa käyttämällä erillistä ohjelmaa kuten MacJanitor tai komentamalla terminaalissa sudo periodic daily weekly monthly.

Vaikka Mac OS X olisikin pyörinyt koneella jo pidemmän aikaa, on välillä hyvä verestää muistoja käyttöjärjestelmän ylläpitämisestä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *