Uutta ulkoasua ja WordPress 2.3

WordPressistä julkaistiin tänään 2.3 versio ja blogialustan päivityksen yhteydessä soks sai samalla uuden ulkoasun. WordPressin päivitys sujui helposti käyttämällä Subversionia ja tämä helpottanee päivittämistä myös jatkossa.

WordPress 2.3 versio tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia kuten tagit, nopeampaa Javascriptiä ja lisäosien ja ytimen päivitysilmoitukset, joista kirjoitin Betaa testaessani. Ihan hyviä uusia ominaisuuksia, mutta vastaavasti taas tiputettiin vanhoja hyviä ominiaisuuksia pois. Edellisellä kerralla muutettiin kirjoituksen esikatselu, ja nyt hävitettiin kategoriat tagien tieltä. Joidenkin mielestä tämä oli hyvä siirto, mutta itse en nähnyt kategorioissakaan mitään vikaa. Lisäksi kategoria -> tagi -muunnos hävitti soksin kaikki kategoriat ja varmuuskopioille oli käyttöä. Kokonaisuutena päivitys kuitenkin onnistui, mutta jäljelle jäi vielä hieman siivottavaa.

Ulkoasun osalta Soksin uusi ilme kehittyi hiljaksiltaan ja Web 2.0:n hengessä on osiltaan vielä Beta-vaiheessa, etenkin Internet Explorerin osalta. Teema ei aivan vastaa sitä mitä alunperin ajattelin, mutta ainahan sitä voi iteroida lähemmäksi. Ideana oli yhdistää hieman graafisia elementtejä, mutta silti pitäytyä yksinkertaisessa ulkoasussa. Teema taitaa olla järjestysnumeroltaan kuudes.

En ole aikaisemmin nähnyt tarvetta käyttää tageja kirjoitusten määrittämiseen, mutta kun nyt siihen oikein pakotetaan, ei idea tunnu ollenkaan tyhmältä, joskin hieman tarpeettomalta. Kirjoitusten aiheen voi nyt määrittää kuvaavammin kuin kategorioilla, mikä on ihan positiivista. Käytännössä en vain ymmärrä mitä ihmeellistä ja hienoa tageissa on kategorioihin verrattuna. Kenties en ole riittävän Web 2.0 (beta).

Vielä jos tageista saisi artikkeleiden kirjoitusikkunaan samanlaisen listauksen mitä aiheistakin.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *