Telaketjuvetoinen maastopyörä ei liukastele talven hangilla

Syksyn sateissa talven pakkasia ja nietoksia odotellessa on hyvä valmistautua talven aktiviteetteihin tarkistamalla varusteet ja miettiä uusien hankintaa. Etelä-Suomen talvet ovat tosin viime aikoina olleet valitettavan leutoja ja vähälumisia, joten talvisessa maastopyöräilyssä on pärjännyt ilman erikoisempia lisävarusteita. Hyvälumisena talvena ja etenkin pohjoisempana Suomessa voi kinoksia olla enemmänkin ja maastopyöräilijöillä on tällöin varmasti käyttöä Ktrakin valmistamille telaketjulle ja sukselle, jotka kiinnitetään renkaiden tilalle. Hieman kuin luontoystävällisempi versio moottorikelkasta.

Parempia kulkuominaisuuksia, tehokkaampaa pitoa ja talvista hauskuutta on tarjolla 26″, 24″ ja 20″ -vaihtoehtoina. Normaaliin maastopyörään verrattuna painoa tulee 2,2 – 3 kg lisää, joka on suuruudeltaan ihan kohtuullista. Pitoa telaketjuilla varustetusta maastopyörästä löytyy 25 kertaa enemmän kuin normaalisti, mutta juttu ei tosin kerro verrataanko pitoa nastarenkaisiin vai normaaleihin renkaisiin. Hintaa taakse vaihdettavalla telaketju-yksiköllä on 519 dollaria ja eteen kiinnitettävän suksen saa 169 dollarilla.

Luulisi, että telaketjuvetoinen maastopyörä olisi kohtuullisen raskas polkea, mutta sivujen mukaan näin ei olisi. En itse ole kovinkaan innokas talvipyöräilijä, mutta olisi silti mukavaa lukea esimerkiksi Fillari-lehden testi telaketjuvetoisesta maastopyörästä.

(via Treehugger)

Ktrak

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *