Uudistunut Blogilista ja käyttöehdot

Blogilista.fi on näköjään uudistunut ja näyttää aikalailla samanlaiselta mitä puoliavoimen beta-versionkin aikana. Ihan hyvältä uudistunut blogilista vaikuttaa, toisin kuin ei niin kivasti uudistuneet käyttöehdot ja etenkin kohta 4.8.

4.8: [..] Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää (ml. linkittää) ja julkaista uudelleen korvauksetta, muunneltuna tai alkuperäisessä muodossaan, Käyttäjän Palvelussa tai sen kautta julkistamaa aineistoa Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten tiedonvälitys-, pr- tai muussa liiketoiminnassa.

Missähän vaiheessa palvelun käyttöehdot ovat muuttuneet ja mitenköhän tuollainen yksipuolinen ehtojen muuttaminen oikein toimii. Ja toivottavasti palvelun käyttöehdot muuttuvat tuolta osin, sillä ei tuo nyt kovin hyvältä vaikuta. Muutamat ovat jo bloginsa palvelusta poistaneet.

Ei Blogilista toki ole ainoa web-palvelu, jossa käyttöehdoissa on epäilyttäviä ja käyttäjän oikeuksia sortavia ehtoja, mutta harvat pitkiä ja lakijargonilla kirjoitettuja käyttöehtoja jaksavat lukea. Ja jos jaksavat, niin eivät asiasta juurikaan välitä. Klik klik klik ja profiili valmis.

(via Elefanttipuhetta, Josku)

Päivitys, 13.5.2008:
Ovat Blogilistalla heränneet ja käyttöehtoja selvennetään Blogilista kehitysblogissa. Tällä hetkellä kohdasta 4.8 löytyy hieman paremmin muotoiltu teksti.

[…] Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää ja linkittää blogilistan kautta kertyvää dataa, tilastoja, analyysejä ja trendejä Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten liiketoiminnassa. Palveluntarjoajan käyttö- tai julkaisuoikeus ei koske blogisisältöjä, muuten kuin linkitystarkoituksessa. (käyttöehdot)

Kari Haakana on kerännyt listan blogeista, joissa on ilmaistu tyytymättömyyttä muutokseen. Aikaisemmin Blogilistalla ei ollut käyttöehtoja ja tuollainen epämääräisten ja rajoittavien käyttöehtojen ujutus ihan ymmärrettävästi suututtaa lisäksi, kun palvelun toiminnassa on edelleen toivomisen varaa.

No, ehkäpä noilla uudistuneilla käyttöehdoilla oman bloginsa voisi palvelussa säilyttää.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *