Youtube-videot paremmalla laadulla

Youtuben videot eivät ole tunnettuja laadustaan kuvan, eikä aina oikein sisällönkään puolesta, mutta ainakin kuvan- ja äänenlaatuun on joissain videoissa tarjolla parempi vaihtoehto. Joidenkin videoiden kohdalla sivulta löytyy ”watch in high quality” -linkki, jolla nähtäväksi tulee MP4-enkoodattu versio paremmalla äänellä ja kuvalla varustettuna. Ero on todella huomattava.

On kuitenkin hieman turhan työlästä aina klikkailla parempaa laatua, joten klikkailun voi automatisoida Greasemonkey-skriptille, joka avaa videot suoraan paremmalla laadulla. Skripti perustuu kikkaan, joka lisää Youtube-videon osoitteen perään &fmt=18 -tekstin, jolla ladataan ”high quality” -versio. Toinen osoitekikka on käyttää &fmt=6 -tekstiä, joka nostaa kuvan 320×240-koosta 448×336-kokoon. Greasemonkey-skriptien käyttämistä varten tarvitaan tietenkin ensin Greasemonkey-lisäosa.

Firefoxille on saatavilla myös Better Youtube-lisäosa, joka toteuttaa kyseisen Greasemonkey-skriptin ja tuo muutamia lisäskriptejä mukanaan, mutta tällä hetkellä kyseistä laajennusta ei oltu vielä päivitetty Firefoxin 3.0 -versiolle, eikä se näyttänyt muutenkaan toimivan.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Youtube-videot paremmalla laadulla”

  1. Marko avatar

    Flash-kilkkeiden kanssa ei koskaan ole juurikaan konetehoja ajateltu, eikä taida Flash olla muutenkaan kovinkaan hyvin ”optimoitu” kuin ehkä Windowsille. Tiedä sitten miten tuo videoiden dekoodaus Flash-soittimella katsottuna käytännössä tapahtuu.

    Toisaalta, ei PPC-aikakauden G4 Macceja taidettu juurikaan suorituskyvyistä ylistää, vaikka olivatkin ihan kelpo laitteita. Aika on vain ajanut pahasti ohitse. Oma 1.33GHz:n G4 iBookkinikin on tykästynyt hieman turhan paljon rantapallon pyörittelyyn ja onkin nykyään pääasiassa paperipainona.

  2. Jari avatar

    Voi kun iBookini jakaisi toistaa edes normaalilaatuiset videot kunnolla :(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *