Syksy ja blogin uudistumisen aika

Syksyn kylmät ja kuulaat aamut ovat todellisuutta ja ruska virkistää ulkoilijoita, kunnes talven pimeys valtaa sekä aamut että illat. Kuten lehdet vaihtavat väriään, on myös aika uudistaa blogin ilmettä.

Alkujaan suunnittelin uuden ulkoasun julkaisua marraskuun ensimmäisenä päivänä olevan CSS Reboot -päivän yhteyteen, mutta totesin että ei tästä olisi yhtään valmiimpaa odottelemalla tullut. Käytännössä tuohon marraskuun ensimmäiseen päivään mennessä olen luultavasti saanut hiottua tästä uudesta kuoresta sellaisen, jota alunperin ajatuksissani suunnittelin.

Edellisestä ulkoasusta olikin ehtinyt jo vierähtää aika tarkalleen vuosi ja aikaisempi kokoonpano olikin toimiva ja selkeä, mutta kaipasi hieman järjestelyä, etenkin blogin puolella. Tuoreimmat (lue ne vähäiset) kommentit, arkistojen aarteet, sekä viimeisimmät kirjoitukset löytyvät nyt hieman helpommin blogin sivupalkista.

Lisäksi sivuston etusivulle on koottu ajankohtaista sisältöä ja muun muassa Google Readerissä jakamani poiminnat lukemistani syötteistä. Onneksi olin aikaisemmin pistänyt talteen tuon Readerin tarjoaman javascript-hässäkän, jolla jaetut otsikot tuodaan blogiin, sillä viime viikkoisen Readerin uudistumisen myötä en enää löydä sieltä tuota ominaisuutta.

Pitäisi kai alkaa twitteröimään/jaikuamaan ja räpsimään flickr täyteen kuvia, niin saisi enemmän materiaalia jolla täyttää tyhjää tilaa. Tai sitten vain keskittyä olennaiseen.

Oikealla olevan kuvan uusi ”Synchrony”-teema kalpenee vielä aikaisemmalle ”Junction”-teemalle (vasemmalla), mutta hieman kiillotusta ja puunaamista, niin eiköhän siitä hyvä tule.

Junction Synchrony

Olen huomannut, että yleensä sivustojen uudistuessa, ei vanhasta ulkoasusta puhuta sanallakaan saati että siitä olisi kuvaa, jota verrata uuteen ulkoasuun. Tietenkin turha menneitä on haikailla, mutta kuva ois kiva.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *