Kaukosäätimellä ohjattava pistorasia helpottaa arkea

Sähkö ei ole ilmaista ja sen turhanpäiväistä käyttöä onkin hyvä vähentää. Tämä onnistuu helposti sammuttamalla viihde-elektroniikka yön ajaksi valmiustilan asemesta, mutta useiden eri laitteiden napsuttelu sammuksiin yksitellen on työlästä ja virtakytkimellinen jatkojohtokin on usein hankalassa paikassa. Onneksi sähköä voi kytkeä myös muun muassa Clas Ohlsonin valikoimista löytyvällä kaukokytkimellä, eli kaukosäätimellä ohjattavalla pistorasialla.

Kaukokytkin-paketissa tulee mukana kolme kaukosäätimellä ohjattavaa pistorasiaa, jotka liitetään pistokkeen ja johdon väliin ja kaukosäädin, jolla voi ohjata neljää eri pistoketta. Pistorasioita voi kytkeä päälle ja pois erikseen tai kaikki kerralla ja kantamaksi ilmoitetaan enintään 70m. Hintaa paketilla on noin 35 euroa eli ihan kohtuullisesti.

Käytännössä Kaukokytkin lupaa paljon, mutta ei lunasta lupauksia ainakaan kantaman osalta. Kaukosäädintä saa tökkiä oikein kunnolla ja mieluiten läheltä kuin kaukaa, että vastaanotin suostuu yhteistyöhön. Vaikka toimintaa joutuukin hieman potkimaan, on kaukosäätimellä ohjattavien pistokkeiden ohjaus kuitenkin helpompaa, kuin kökkiä etsimässä jatkojohdon virtakytkintä. Viihde-elektroniikan lisäksi kaukokytkin on kätevä esimerkiksi vitriini- tai kirjahyllyvalaistuksen ohjaamiseen.

Kätevä laite hintaansa nähden, mutta toimintavarmuudesta voisi maksaa hieman enemmänkin.


Posted

in

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Kaukosäätimellä ohjattava pistorasia helpottaa arkea”

 1. Marko avatar

  Tuo tosiaan olisi ihan mukava tietää, kun laitteen tiedoista ei tuota informaatiota löydy.

  Pistorasiaan liitettävä sähkönkulutusmittari voisi olla ihan kätevä väline.

 2. Karri avatar
  Karri

  Onko tietoa paljonko nämä pistorasiaan liitettävät vastaanottimet kuluttavat sähköä?

 3. Marko avatar

  Kyllä se kaukosäätimellä osoittelu on kuitenkin mukavampaa, vaikka menee se toki ilmankin. Maailma on monimutkainen, joten edes kotona haluaa tehdä asioita mahdollisimman yksinkertaisesti ja helposti :)

  Lisäksi kun vielä kaikki jatkojohdot ja jakorasiat joita olen nähnyt myytävän, ovat sen verran hirveitä, että ne haluaa piilottaa mahdollisimman näkymättömiin.

  Bluetooth Low-energy tuntuu Googlen perusteella olevan käytännössä aika lailla vielä markkinapuheen helinää, mutta kuulostaa ihan kätevältä.

 4. Jari avatar

  Ei se kytkimellinenkään jakorasia niin hankala ole kun sen sijoittaa sopivasti. Omani laitoin television jalustan taakse, josta sen napsaisee helposti päälle ja pois. Tietokoneelle aivan vastaavanlaisesti, käden ulottuvissa olevaan pistorasiaan on myös helppo kytkeä latureita aina tarvittaessa. Jos oikein askartelee niin lattiatkin saa melko vapaaksi johdoista.

  Tulevaisuudessa Bluetooth Low-energy (ent. wibree) tarjoaa varmasti mielenkiintoisia mahdollisuuksia kotiautomaatiofriikeille. Kesällä stantardin pitäisi valmistua ja syksyllä ensimmäiset laitteet markkinoille. Nokia takuulla ensimmäisten joukossa. Sitä odotellessa mennään vielä manuaalisesti :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *