Katukiitäjä-sinkulalla kruisailu sujuu nautittavasti

Polkupyöriä tarvitaan vähintäänkin kaksi kappaletta: yksi harrastamiseen ja toinen kruisailuun. Koska harrastepyörä jo löytyi, piti vielä hankkia kruisailupyörä. Sellainen löytyikin Pyorahuolto.comista: Specialized Globe San Francisco 1. Katselin yksivaihteisia ”single speed”-pyöriä eli sinkuloita jo viime vuonna, mutta saatavuus oli hieman nihkeätä, joten ostos siirtyi tälle vuodelle.

Specialized Globe San Francisco 1 on nimensäkin mukaisesti yksivaihteinen kaupunkipyörä, josta löytyy mekaaniset levyjarrut ja 26×1.5 -tuumaiset katurenkaat. Alumiininen runko vastaa hyvin polkijan käskyihin ja pyörän alhainen painopiste tekee ajosta vakaata. Takapyörä on kiinnitetty säädettävällä dropoutilla, joten huoltotoimet on helppo suorittaa. 32×16 -välityksellä varustettuna myös ylämäet nousevat ihan kätevästi puristaen ja suorillekin riittää vauhtia.

Geometrialtaan Specializedin katukiitäjä on hieman hyökkäävän tuntuinen ja ohjaustuntuma on nopeahko. Luultavasti vaihdan ohjauskannattimen hieman pidempään ja ohjaustangon pienellä nousulla varustettuun leveämpään malliin, jolloin myös ajoasento nousee sopivasti. Myös polkimet luultavasti vaihtuvat ns. DH-polkimiin tai vastaaviin.

Suomen kesää ajatellen pyörästä löytyy vakiona kiinnikkeet lokasuojille, joita ei viime vuoden mallissa ollut, joiden avulla pyörään saa kunnolliset lokasuojat. Tietenkään kiinnikkeistä huolimatta ei takalokasuoja oikein askartelematta asettunut, vaan tarvitsi hieman rälläkkää ja soveltamista. Lokasuojatkin olisivat voineet olla hieman leveämmät, mutta se jää nähtäväksi.

Muutamia mieltymysasioita lukuun ottamatta Spessulla kruisailu sujuu nautittavasti ja työmatka taittuu nopeasti. Sinkula on lisäksi kohtalaisen huoltovapaa, joten voi antaa mennä vaan ja välillä hieman ketjuja rasvailla.


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Katukiitäjä-sinkulalla kruisailu sujuu nautittavasti”

  1. Marko avatar

    Sellainen voisi varmaan olla aika näppärä, mutta kiinteävälitteinen fillari on hieman turhan hc omiin tarpeisiini. Kivempi antaa pyörän rullata ja vapaarattaan laulaa.

    Muistaakseni joissain sinkuloissa oli mahdollisuus muuntaa pyörä fiksiksi, mutta voin muistaa väärinkin.

  2. Jasmo avatar

    Oisit ottanu sellase fixed-pyörän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *