Mac OS X ja dynaamisten kirjastojen käyttäminen

Olen viime viikkojen aikana yrittänyt saada Firefoxin mozvoikko-lisäosaa toimimaan asiallisesti Mac OS X:ssä ja teoriassa lisäosa toimiikin. Ainoana negatiivisena puolena on, että se vaatii kirjastojen sijoittamisen hakemistoon, jonne ne kääntäessä asennettiin, eli esimerkiksi /usr/local/lib -hakemistoon. Linuxissa ja Windowsissa lisäosa toimii, kunhan vaadittavat kirjastot löytyvät lisäosan sisään leivottuina.

Mac OS X:ssä dynaamiset kirjastot toimivat hieman eri lailla ja haluavat täydellisen polun asennushakemistoonsa. Asiasta löytyy blogikirjoitus ja selventävä ohje, jotka kertovat miten asioiden laita on. Kirjoituksissa neuvotaan toimivien dynaamisten kirjastojen luontiin käyttämällä install_name_toolia ja LDFLAGS-muuttujien käytöllä.

Hieman asian ympärillä iteroiden ei kirjastojen kääntäminen toivotulla lopputuloksella kuitenkaan onnistunut. Vaikka LDFLAGS-muuttujiin laittoi ehdotetun -Wl,-dynamic,-install_name -Wl,@executable_path/kirjasto.dylib -loitsun, eivät lisäosan vaatimat gettext, iconv, glib-2, malaga, suomi-malaga ja voikko -kirjastot suostuneet toimimaan lisäosan sisältä. Gettextin libintl -kirjastoa varten joutui LDFLAGS-muuttujat lisäämään suoraan Makefileen, mutta muuten loitsiminen onnistui configuren parametreina.

En tiedä onko vika kirjoittajassa, vai missä, mutta ei voi sanoa, että asiaa olisi turhan helpoksi tehty. Joku jippo tässä täytyy olla, kun kirjastot kuitenkin /usr/local/lib -hakemistosta toimivat. Ehkä tämäkin asia joskus selkenee.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *