Mplayer OSX Extended ei suostu toistamaan videoita

Mac OS X:ssä asiat yleensä vain toimivat, mutta välillä käyttäjä saa myös asiat hajoamaan. Päivitin taannoin macportsilla asennettuja ohjelmistoja ja kirjastoja, jonka jälkeen Mplayer OS X Extendedillä oli suuria ongelmia toistaa yhtäkään videota. Virheilmoituskin oli taas todella selkeä: ”Playback Error: Abnormal playback termination. Check log file for more information.”

Mutta mikä on rikki, on myös yleensä mahdollista korjata. Hieman asiaa tutkien apu löytyi MPlayer OSX Extendedin foorumilta, jossa neuvottiin seuraavat kolme korjausehdotusta:

  1. Poistaa ohjelman plist-tiedosto (~/Library/Preferences/org.mplayerosx.MplayerOSX.plist)
  2. Tyhjentää käyttäjän font cache (~/.fontconfig/)
  3. Tyhjentää järjestelmän font cache (/opt/local/var/cache/fontconfig/)

Ongelman pääsyy oli macportsista asennettu uusi fontconfig, joka sotki asiat. Font cachen tyhjentämisen jälkeen Mplayer OS X Extended toimii melkein normaalisti, mutta samaa virheilmoitusta näkyy vielä ajoittain. Toivottavasti ohjelman kehittäjä löytää ongelmaan ratkaisun, kuten foorumilla kirjoittaa.

Selkeästi ei pitäisi päivittää toimivaa järjestelmää :)


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *