Hiihdetty: Petikon ladut

Etelä-Suomen talvet ovat vaihtelevia ja parina viime vuonna hiihdot ovat jäänet vähille. Tänä talvena lumitilanne etelässäkin on hieman parempi ja latuja löytyy useammaltakin kuntoradalta. En ollut aikaisemmin käynyt hiihtämässä Petikossa, joten nyt oli aika korjata se puute ja tutustua mitä Petikon alueella on hiihtäjille tarjota.

Petikossa on yksi Vantaan kaupungin liikunta- ja ulkoilupaikoista, jossa on talvisin hiihtolatuja. Petikon kuntorata ja virkistysalue sijaitsee Länsi-Vantaalla, Kehä III:n tuntumassa. Kuntoradalle löytää suuntaamalla Petikkoon ja kääntymällä Tiilitieltä oikealle virkistysalueelle, josta löytyy parkkipaikka ja kuntoradan alkupiste. Helpoiten paikalle pääsee autolla.

Petikon ladut

Luistelulatu on mukavan leveä

Vantaan hiihtoladut ovat nähtävissä karttapalvelussa (valitse Palvelut -> Hiihtoladut), joka on parempi kuin mSki latureittipalvelu, mutta ei ulotu Vantaan ulkopuolelle. Parempi onkin käyttää Latukarttaa, jossa Petikon hiihtoreitit näkyvät kokonaisuudessaan.

Petikon kuntorata

Petikko-Keimola -yhdyslatu

Petikon alueelta löytyy 4,5 km kuntorata ja peltolatuja, sekä 3 km yhdyslatu Keimolan 5 km:n kuntoradalle. Hiihtourat olivat erinomaisessa kunnossa ja mukavan leveitä luisteluhiihtoon. Perinteisen uratkin olivat liukkaita. Petikon 4,5 km kuntorata on valaistu klo 6.00 – 22.00 ja profiililtaan aika tyypillinen: mäkipainotteinen, mutta ihan hyvin hiihdettävä. Kuntoradan laskut olivat vauhdikkaita, mutta ladut hyvässä kunnossa, joten ne sai lasketella vauhdilla. Yhdyslatu Keimolaan ei ole valaistu, joten se toimii parhaiten viikonloppuisin. Yhdyslatuja on kaksi, joista toinen on paikoitellen hieman kapeampi. Toiselta yhdysladulta erkanee reitti Serenaan, jonne tulee matkaa Petikosta 8 km. Viikonloppuisin voi poiketa nauttimassa pullakahvit Keimolan Kaiun majalla. Peltoladut olivat pieniä loivaprofiilisia kierroksia. Petikon kuntoradan varrella on myös laavu, jossa voi paistaa vaikka makkaraa.

Petikko-Keimola yhdyslatu on kameravalvottu :)

Hiihdin ensin Petikon kuntoradan ja sen jälkeen hieman väärää latua toiselle Petikko-Keimola yhdysladulle. Latureittien viitoitusta voisi parantaa, sillä risteyskohdissa ei ollut aina selvää, minne olisi pitänyt mennä. Etenkin alkuun valitsemaltani yhdysladulta voi helposti kääntyä Keimolan Kaiun majan sijasta Keimolan koululle tai takaisin Petikkoon. Kuntoradalta ensimmäisenä erkaneva yhdyslatu Keimolaan oli paikoitellen kapea luisteluhiihtoa ajatellen. Jälkimmäinen yhdyslatu Keimolaan on leveämpi ja mukavampi hiihtää. Endomondoon sai kuitenkin aikaan kivat käppyrät. Lenkille tuli mittaa lähes 18 km ja aikaa meni noin 1 tunti ja 20 min.

Petikon kuntorata, peltolatu ja yhdyslatu

Seuraavaksi pitänee testata Leppävaaran urheilupuiston kilpailukäyttöönkin sopiva 5 km:n latu. Myös Oittaan ladut ja siellä oleva Oittaan ulkoilukeskus ovat tämän talven testilistalla.

Päivitys 13.3.2016

Viime vuonna en testannut yhdyslatua Petikosta Serenaan, joka tarjoaa mukavasti mäkisen 5 kilometrin lenkin Keimolan yhdysladun erkanispisteestä laskien ja matkaa Petikosta lähtien tulee 8,7 km suuntaansa. Serenaan menevä latu on sama molempiin suuntiin ja tarjoaa vauhdikkaita laskuja, joiden vastapainona on pitkähköt ja välillä jyrkät ylämäet. Kiertämällä ensin Petikon kuntorataa, koukkaamalla Keimolaan ja jatkamalla sieltä tullessa Serenaan ja takaisin, saa kasaan hyvän 21 kilometrin pituisen lenkin.

Petikosta Keimolan kautta Serenaan ja takaisin
Petikosta Keimolan kautta Serenaan ja takaisin

Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *