Applen iBook ja Mac mini päivitykset pettymyksiä

Kuten jo aikaisemmin ennusteltiin oli tiistai se päivä, jolloin vihdoin pitkään odotettu iBookin ja samalla Mac minin päivitys tapahtui. Päivitykset olivat pääosin lieviä ja useilla uutissivustoilla keskustelupalstoilla paistoi selkeä pettymys. Odotukset uusista koneista olivat hieman erilaiset, kuin mitä tuleman piti. (iBookin speksit)

Itsekin odotin hieman selkeämpää päivitystä, mutta iBookit tarjoavat kyllä edelleenkin ”enemmän vastinetta rahoille” pienten kannettavien saralla. PC -puolella 12″ -kannettavien valikoima on suhteellisen pieni, eikä omasta mielestäni vahvaa kilpailijaa ole vielä iBookeille tarjolla.

ibook

Slashdotin kommenteissa ”Alkonaut” summaa asian hyvin:
”After a wait this long (9 months?), and with the upcoming switch to intel, Apple really needed to make the iBook look like it is going to last 5 years if ordered today. That resolution of 1024×768 (which was cool in 1997), and the non-CoreImage graphics card makes the thing look old at the day of introduction! Did they not notice how other premium laptops (like sony and ibm) suddenly offer twice the punch at the same price? OS X alone will not sell iBooks, especially with some features not available at all. ”

Päivitys toi pääasiassa vain (12″ iBook):

  • 512MB muistia vakiona (aikaisemmin 256MB)
  • hieman nopeampi prosessori (1.2GHz > 1.33GHz)
  • suurempi kiintolevy (30GB > 40GB)
  • Sudden Motion Sensor ja rullattava trackpad
  • bluetooth (optio > bluetooth 2.0)

Päivityksen suurimmat miinukset tulevat:

  • näytönohjain, 32MB muisti pienehkö (Ati Radeon 9200 > Ati Radeon 9550)
  • vanhahtava 1024×768 näyttö
  • hidas 4200rpm kiintolevy
  • hinta nousi 40e, tosin hinta/laatu -suhde parani (1029e > 1069e)

14″ iBook sai CD-RW Combo aseman tilalle SuperDriven (DVD-R/CD-RW) ja 1,33 GHz vaihtui 1,42 GHz. Huhuina olleet laajakuvanäyttö (13.3″) ja parempi näytönohjain ja vähintään 5400rpm kiintolevy jäivät saamatta. Lisäksi SuperDrive on edelleen saatavilla vain 14″ iBookiin.

Mac minin päivitys oli vielä kosmeettisempi sisältäen vain muistin lisäyksen, airportin ja bluetoothin päivityksen.

Odotetun iBookin päivityksen jälkeen huhut Powerbookin päivityksestä ovat jo lähes ilmassa, sillä 176 päivää on kulunut edellisestä päivityksestä (keskiarvo = 185) ja uudet iBookit nousivat lähelle Powerbookin ominaisuuksia/tehoja ja näytönohjainnopeudessa ohittivat. Powerbookkien 500e hintaeroa on hieman vaikea perustella.

Linkit:
Slashdotin keskustelu aiheesta, MacRumorsin keskustelut iBookista.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *