Verkkosarjakuvilla rahastusta

Olen jo pitkään seurannut tiettyjä verkkosarjakuvia säännöllisesti. Viivi & Wagner, General Protection Fault, Sosiaalisesti rajoittuneet, Real Life, Dilbert ja Calvin and Hobbes ovat tarjonneet aamuisin mukavan piristeen kahvia juodessa. Lisäksi on muutamia sarjakuvia joita tulee seurattua enemmän tai vähemmän säännöllisesti: User Friendly, Jouko, ICCL, Ilman naista ja Sexy Losers.

Aikaisemmin listaan kuului myös mainiot Zitts (Jere) ja Mutts (Kamut), mutta verkkosarjan tarjoaja King Features päätti siirtää sarjakuvat Daily Ink -palveluun. Vaikka palvelun vuosimaksu $15 ei kovin suuri ole, ei ainakaan itselläni ole tarvetta kahden sarjakuvan seuraamisen takia kyseiselle palvelulle. Ilmeisesti myös sarjakuvien laatu olisi maksullisessa palvelussa parempi (suurempi resoluutio).

Netissä on tarjolla paljon sisältöä, enemmän tai vähemmän hyödyllistä, ilmaiseksi, rekisteröitymällä ja maksullisena. Maksullisen sisällön tarjoamisen toki ymmärrän, sillä ilmaista lounasta ei olekaan, vaikka aika lähelle lounasta netin tarjonnassa päästäänkin.

King Features teki ratkaisunsa sarjakuvien suhteen, olisi kiva tietää kuinka moni säännöllisistä lukijoista jatkaa sarjakuvien seuraamista ”Daily Ink” -palvelussa. Itse palaan kyseisten sarjakuvien kohdalla sanomalehtien tarjoamaan sisältöön.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *