IBM:n SoulPad

USB-tikulle mahdutetut käyttöjärjestelmät ovat jo arkipäivää. USB-tikku taskuun ja oma tietokone on aina mukana. Ei mitään uutta. IBM:kin on tutkinut liikkuvaa työpöytää SoulPad -nimellä.

”IBM:n tutkijat kehittävät SoulPad-ohjelmistoa, joka mahdollistaa työasemaympäristön tilanteen siirtämisen pieneen kannettavaan tallennuslaitteeseen. SoulPadin avulla asetukset, dokumentit ja sovellukset siirtyvät kätevästi koneesta toiseen.”

”SoulPadin esittelyvideossa liitetään iPod ThinkPad-kannettavaan, joka käynnistää Knoppix Linuxin ja VMWare-virtuaalikoneohjelmiston. Käyttäjän eteen aukeaa Windows- tai Linux-ympäristö, jossa sovellukset ja ikkunat ovat täsmälleen siinä tilanteessa kuin edellisen tallennuskerran yhteydessä. Tilanteen tallentaminen kestää noin 20 sekuntia ja toiselle koneelle siirryttäessä käynnistyminen noin kaksi minuuttia.” (sektori.com)

Toistaiseksi on epäselvää, millä aikataululla SoulPadin tapaiset laitteet tulevat markkinoille. Tarvittava teknologia on kuitenkin jo olemassa. Useita samantyyppisiä ”ota työpöytä mukaasi” -toteutuksia on jo saatavilla, kuten BlackDog Linux tai USB-tikulta ajettava Damn Small Linux. USB-tikulta voi toki myös käynnistää Linuxin Live-cd:n tapaan, joskin toimivuudessa on toivomisen varaa, ainakin HardwareCentralin artikkelin ”FingerGear Computer-on-a-Stick Review” mukaan.

IBM:n Soulpad toteutus on käytettävyydeltään parempi, sillä työpöydän voi kuljettaa iPodissa tai kännykässä, eikä olla sidottu USB-muistitikkuun. Teknologian toimivuus ja käytettävyys käytännössä onkin aivan eri asia.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *