Python ohjelmointikieli otsikoissa

Jo aikaisemmin kesällä luin useammasta tietokonelehdestä Python ohjelmointikielestä ja nyt uudestaan Prosessori-lehdestä. Kun vielä ircissäkin oli puhetta Pythonin käytöstä, niin tottakai mielenkiinto heräsi ja kehuttu nopea sovelluskehitys (protoaminen) tietenkin kiinnosti.

”Python on monipuolinen tulkattava ohjelmointikieli, joka on alunperin kehitetty yhdistämään skriptikielten ja tavanomaisten ohjelmointikielten hyvät puolet. Pythonia pidetään helppona oppia sen yksinkertaisen syntaksin ja korkean tason tietorakenteiden takia ja monet suosittelevat sitä ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi. Pythonia on usein verrattu sellaisiin kieliin kuin Perl, Java, Ruby, Tcl ja Scheme.” (Python Wikipediassa)

Pythonin opetteluun on hyvä lähteä lukemalla intro-materiaali ja Python tutoriaali. Sen jälkeen voikin suunnata kohti loitsukirjaa, joka pitää sisällänsä perustason ohjeita siihen, kuinka yleisiä ohjelmointiongelmia ratkaistaan Python-ohjelmointikielellä. Linkit kirjaan eri muodoissa löydät Tao of Macista.

Pythonista ehkä myöhemmin lisää, kunhan ehdin, eli lukea mainitsemani linkkien aineston ja koodailla jotain :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Python ohjelmointikieli otsikoissa”

  1. ajatuskuplia avatar

    Python on kyllä upea kieli. Mahdottoman tehokas!

    Oma valintani python-kehitysympäristöksi on Linuxissa Eric ja Töissä ActiveStaten ActivePython.

    Pythonilla saa paljon aikaan melkoisen pienellä koodimäärällä ja mielestäni koodin luettavuus ja ylläpidettävyys on paljon parempi kuin eräässä nimeltämainitsemattomassa kielessä ;)

    Pythoniin on tosi helppo jäädä koukkuun :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *