Microsoft ja laitetuki

Jo piintyneenä Linux-käyttäjänä olen käytellyt pakon edessä (kotikotikoneella ei vielä ole Linuxia) taas Windowsia, sitä kaikkien rakastamaa ja maailman parhainta käyttöjärjestelmää. En sano, että Windows olisi huono, mutta ärsyttäviä piirteitä tästä löytyy vaikka muille jakaa. Välillä on toki kiva verestää muistoja Windowsin kanssa ja pitää yllä käyttötuntumaa.

Joululoman viihteeksi kaivoin kaapista vanhan Microsoft Sidewinder Precision Wheel -ratin ja asensin Rally Trophy -rallipelin. Lappeenrannassa pelaaminen on jäänyt ratin puuttuessa Xboxin tattiohjaimella pelailuksi ja Turbo Slidersin hakkaamiseksi. Pieni vaihtelu oli siis paikallaan.

Windows tunnisti ratin automaattisesti ja kaikki näytti toimivan hyvin. Liikeradat olivat kohdallaan ja kaikki napit toimivat. Koska kaikki näytti toimivan hyvin, en asentanut ratin omia ajureita CD:ltä. Mutta tietenkin pelin käynnistyessä tilanne oli toisin. Auto lähti liikkeelle, mutta jarruja ei sitten löytynytkään. Eli takaisin Windowsiin ja säätö alkakoon.

Onneksi muistin, että kaasun ja jarrun toimintaan tarvittiin poljinten laittaminen erillisille akseleille. Tosin tälläistä vaihtoehtoa ei Windowsin omat perusajurit tukeneet, joten tarvittiin ratin omia ajureita. Tässä vaiheessa olin tietenkin unohtanut, että ajuri-CD löytyisi laatikosta, eikä Lappeenrannasta.

Aloitin ajureiden etsimisen Microsoftin sivuilta, joilta monen mutkan kautta löytyi Sidewinderille ajurit versiota 3.02. Koska kolmosversion ajurit olivat vain Windows 95/98:lle ja tuorein ajuriversio oli 4, jatkoin etsimistä googlettamalla. Useiden sivujen, kymmenien linkkien jälkeen ja pari kikkakolmosta koitettuani tajusin tutkia laatikot ja onneksi oikea ajuri-CD löytyi. Koska minkään asian ei pidä onnistua liian helposti, piti ajurit asentaa ”compatibility modessa”, joilloin asennus onnistui ja polkimet sai eroteltua omille akseleilleen.

En vain voi ymmärtää miten Microsoft hylkää omien peliohjaimiensa tuen aivan täysin tuoreimpien käyttöjärjestelmäversioiden mukana. Ei Sidewinder ratti+polkimet ole kuin noin 4-5 vuotta vanhoja. Tietenkään sitä päivitettyä tai tuoreinta ajuriversiota ei voi jakaa edes netissä, jos vaikka alkuperäinen CD häviää tai menee rikki.

Kyllä Microsoft osaa ™.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Microsoft ja laitetuki”

  1. Jasmo avatar

    Heh heh, arvasin tämän tulevan :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *