Väliaikaisosoite

Corded Internet Servicellä (corded.org) on hieman ongelmia palvelujen kanssa. Verteksi.net domain on siis saavuttamattomissa määrittelemättömän ajan, joten siirsin Blogilista.fi:n osoittamaan koneen ”oikeaan” domainosoitteeseen (verteksi.lnet.lut.fi).

Lainaus Cordedin ilmoituksesta asiasta:
”www&shell ja backup-palvelimemme joutuivat hyökkäyksen kohteeksi la-su välisenä yönä. Kaikki tiedot, tiedostot, käyttäjät ja muu data on poistettu krakkerin toimesta niin pääpalvelimelta kuin backup-palvelimeltakin, jolloin varmuuskopioiden palauttaminen on mahdotonta.

Työstämme par’aikaa levyjä ja datan palauttamista, varmuutta tietojen palauttamisesta ei ole, koska backup-palvelinkin on täysin tyhjennetty hyökkäyksen takia.

Arvioitu aika palvelimen toimimiseen riippuu täysin siitä, saako kovalevyjen datat palautettua.

Pahoittelemme palvelujen toimimattomuutta ja mahdollisia datan menetyksiä.”

Cordedin palveluissa oli ongelmia jo aikaisemmin kesällä, mutta tämä viimeinen on kyllä aivan toista luokkaa. Vaikka ongelmat eivät juuri itseä kosketa, lukuunottamatta domainin toimintaa, voin kyllä ymmärtää käyttäjien fiilikset, kun kaikki nettisivut ja sähköpostit ovat kenties hävinneet bittitaivaaseen.

Vanha sanontahan menee: ”Halvalla ei saa hyvää ja köyhän ei kannata halpaa ostaa.”

Päivitys 12.02.2006:
Corded sai taas palvelut toimimaan tammikuun alussa. Kaikki data pystyttiin palauttamaan, joten loppu hyvin kaikki hyvin. #corded -kanavalla oli katkon aikaan puhetta, että parin kolmen viikon katkosta tulisi hyvitystä tilausaikaan, mutta vielä ei ole asiasta ollut mitään lisätietoa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *