Linksys WRT54GL ja iBook

Kuten jo aikaisemmin kerroin, toi postimies Linksysin Wlan-tukiaseman, joka aikaisemmasta WRT54G mallista eroaa lähinnä uudelleen tuotteistuksena. WRT54GL sisältää käsittääkseni saman sisällön kuin WRT54G v4. Ciscon omistama Linksys muutti suositun WRT54G:n ohjelmiston käyttämään suljettua VxWorks ohjelmistoa (OpenWrt:n WRT54G -sivu) ja samalla pienensi flash- ja RAM-muistin kokoa. OpenWrt -projektin sivulla on hyvin listattuna eri tukiasemia ja niiden eri versioita.

Linksysin paketti sisälsi yksinkertaisuudessaan itse tukiaseman, muuntajan, 1,5m verkkopiuhan ja ohjelappusen ja CD-levyn. Olisin toivonut myös paperimuotoista manuaalia, sillä pidän käsinkosketeltavan manuaalin lukemisesta enemmän kuin ruudulta luettavan pdf-dokumentin selaamisesta.

wrt54gl wrt54gl

Tukiaseman asennus olisi voinut sujua helpomminkin, mutta lopulta säätö onnistui. Lähinnä ongelmana oli huomaaminen, että tukiasema pitää uudelleenkäynnistää suojausten asettamisen jälkeen, jotta hallintaikkunaan taas pääsee sisälle. Mukavana yksityiskohtana iBookin Airportissa ei ollut yhteensopivaa vastinetta 64bit tai 128bit WEP salaukselle. Airportissa oli vaihtoehtoina WEP 40/128bit ASCII tai hex, mutta Linksysin vaihtoehtoina vain 64bit 10 hex digits tai 128bit 26 hex digits. WEP on muutenkin turvattomampi kuin WPA, joten asialla ei juurikaan ole väliä. Asetusten määrittämistä hieman hämmensi eri termien käyttäminen tarkoittaessa samaa asiaa.

Linksysin hallintaikkuna on kohtalaisen selkeä, mutta kaikkien vaihtoehtojen tutkiminen ja eri ominaisuuksien vaikutus toimintaan vei hieman aikaa. Alkuasetukset pystyy asettamaan ilman verkkopiuhaa, sillä resetoidessa tukiaseman löytyy linksys -niminen verkko, jolla pääsee muuttamaan asetuksia. Verkkopiuha on tosin kätevä eri asetuksia testaillessa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *