iBook ja muistin lisääminen

Mac OS X, kuten monet muutkin käyttöjärjestelmät, rakastavat muistia. Mitä enemmän, sitä parempi. OS X toimii ihan hyvin iBookin vakiomäärällä muistia 512MB, mutta useamman softan ollessa yhtäaikaa päällä on käyttö hieman tahmeaa. Onneksi muisti on kohtalaisen edullista ja ohjeita muistin omatoimiseen lisäämiseen on netissä tarjolla. Yksi hyvä sivusto on PB FixIt Guide, jossa on ohjeita Powerbookkien, iBookkien ja Mac Minien korjaamiseen selkeiden kuvien kera.

FixIt Guiden ohjeet eivät ole ihan ajantasalla. Alkuun hankalalta vaikuttanut muistinlisäys onnistuikin itseasiassa todella helposti. Ohjeista poiketen ei syksyllä julkaistussa iBookissa tarvinnut irroittaa Airport-korttia tai nykiä piuhoja. Akku pois, näppäimistö auki, suojalevyn ruuvit ja levy pois edestä ja muistipalikka sisään. Helppoa.

Yksinkertainen operaatio näytti seuraavalta:

muisti on nam muisti on nam muisti on nam muisti on nam muisti on nam muisti on nam

Kuten kuvista voinee sanoa, on digikamera nähnyt parhaat päivänsä. Toki oikea syyhän on aina kuvaajassa, mutta laitteen kierrättäminen lattian kautta ei ole elektroniikalle kovin terveellistä.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *